Detaylar
Kim cevapladı?Doğru diyorsunuz geri satacağımız zamanı da düşünmek lazım. Palio'nun piyasası nasıl hızlı mı Clio gibi?
Palio'nun piyasası da öyle. Alıcısı ve satıcısı çok. Oda o bütçelerde, en mantıklı tercihlerden. Basit araba, arıza yapacak insanı üzecek dertleri yok. Ben Clio ve Palio modellerini çok beğenirim, uygun bütçeler içinde öneririm her zaman.
Palio'nun avantajı otoban faresi gibi her yere girer. Accent sedan kasa diyorsan o daha konforlu ve güzeldir ve iç hacmi daha güzeldir. Palio kadar küçük iç hacimli araca binmedim daha.Tam bu kadar bütçemiz var. Acemiyim, ilk arabam olacak. Okuldan eve gidip gelmek için araba lazım. Çok arıza ve masraf çıkarmayacak, hafta içi günde 40 km kullanacağım bir araba lazım.
Aklımda Fiat Palio 1.2 ve Hyundai Accent 1.3 var. Başka önerisi olan var mı? Teşekkürler.
- Klima şart
- Hidrolik direksiyon şart
- Manuel
- Benzin/LPG
6 yil Clio kullandik, biraz bilgi vereyim.
Cok az yakar, masraf cikarmaz, kaza yaparsan karsidaki bakkaldan parcayi alip takar devam edersin. Torosun devami gibi bir araba. 2000'den sonra toros durdu Clio basladi iste.
Broadway veya Europa durdu, Clio başladı olmalıydı burası. Torosun tasarımı daha eskiye dayanıyor.
1-2 model daha atayım. Bunlarda çok sağlam arabalar, örnek olsun diye atıyorum.
Charles Smith
Üstün
- Makaleler
- 3
Broadway veya Europa durdu, Clio başladı olmalıydı burası. Torosun tasarımı daha eskiye dayanıyor.
Tasarimi beni ilgilendirmez. Toros uretildigi donemin teknolojilerini yillarca uzerine koymadan devam ettirdi. Clio'da. Toros'un hicbir donanimi yoktu. Clionunda yok. Europa demezdim ama evet belki Broadwayin devami olabilir.
Ayrica 2000 yilinda Broadway ve Torosun uretimi durdu. Clio basladi.
Tasarimi beni ilgilendirmez. Toros uretildigi donemin teknolojilerini yillarca uzerine koymadan devam ettirdi. Clio'da. Toros'un hiçbir donanimi yoktu. Clionunda yok. Europa demezdim ama evet belki broadwayin devami olabilir.
Ayrica 2000 yilinda broadway ve torosun uretimi durdu. Clio basladi.
Tasarımı ancak otomobilden anlamayanı ilgilendirmez herhalde. Hani teknolojik olarak bir fark içermeyen otomobilleri tasarım hariç ne ile kıyaslayacaksınız? Ben ikisini de sürmüş biri olarak bilmeyen biri olsam ve sürmemiş olsam tasarımından anlaşılıyor zaten birinin 80'li yıllara diğerinin 60'lı yıllara ait olduğunu. İlk defa sizin gibi ters cevap vereni görüyorum. Tasarım çok fazla şey değiştiriyor nasıl bu ilgilendirmiyor? Toros'un fasulye şeklindeki kapı kolları çok demode kalmadı mı? Yoksa modern arabalarda kullanılıyor da günümüzde benim mi haberim yok? O kapı kollarından nefret ediyorum ayrıca vites tamamen farklı. Broadway bile demode görünüyor ama arabada kapı kolu vs. en azından günümüz araçlarını bir şekil andırıyor ve bu zor bir şey değil hani teknoloji de değil düz mekanik kapı kolu. Toros'a bindiğimde ben asla ve asla Clio ile alakalı marka harici bir esinti bir tasarım bir mekanik bulamıyorum. Normal olanda bu, Renault 12 1969 yılında tasarlandı o aracın kendine göre tasarımı ve mekanik parçaları gününe göre güzeldi ama Renault aynı kasayı değiştirmeden 40 yıl satınca broadway ile aynı zamanda üretimi bitti Türkiye'de. Gerçekte durum tam tersi broadway ve Europa asıl Renault'un kurulduğu yerde 9 10 yıl sonra bitiyor Toros'a göre üretimi. Bu nedenlerden dolayı Toros'un 2000 yılına kadar Türkiye'de üretilmesi Clio'nun halefi yapmaz, Wikipedia hatta ChatGPT bile böyle kabul eder bunu. Broadway ve Europa daha günceldir yani.
Tasarımsal olarak fark var ama ne yazık ki teknoloji olarak pek fark yok, Renault güzel kazık atmış memlekete. Mekanik farklar aşırı göze batıyor bunu da tasarım ile anlarsınız uzaktan bakmakla. Ama benim gibi kullanmışsanız mekanik hissiyatı, kullanımı iki aracın çok farklı. Toros'un ilk kasaları ile son kasaları arasında mekanik fark yok 1960 yılında tasarlanmış bir araca göre ama broadway mekanik olarak fan ayarı, kapı kolu, direksiyon simidi gibi mekanik parçalarda açık ara daha modern bu fark bariz hissediliyor. Unutmayın broadway 1980 yılında sürüldü piyasaya arada 10+ yıl var. Clio'ya açık ara en yakın olan broadway, Clio'da sürdüm. Toros ile alakası olmayan bir modelle birbirini bağdaştırmanız çok komik sırf üretimi 2000 yılında bitti diye.
Broadway'in fairway, flash gibi bağlı modellerinin olduğunu ve makyajlı kasalarının olduğunu söylememe bile gerek yok sanırım ama toros sadece steyjen ve toros olarak sadece ve sadece 2 kasası var. Renault en azından Broadway'de kasa modernizasyonuna gitti torosta o da yok. Tasarım diye bu yüzden demiştim.
Son düzenleme: