Bu cihazdan oyun performansı beklemek saçma olur zaten. 8 GB RAM, Visual Studio'da basit işler için uygun. Taşıması kolay ve prize bağlı kalmadan gayet iyi performans veriyor. İhtiyaçlara göre alınabilir bir cihaz. Direkt iyi veya kötü demek aşırı saçma.
Hocam önce Visual Studio için kullanılırdı şimdi basit işler için uyguna döndü. Böyle değiştireceksek dediklerimizi bende değiştireyim. Dediğim gibi taşınabilirlik ve Apple ekosistemine dahil olması dışında rezalet ötesi bir cihaz ve 28 bin lirayı kesinlikle hak etmiyor. Zaten benim en ucuz gördüğüm fiyatı 38 bin lira. Konu sahibi sanırım öğrenci indirimiyle falan almış. Yani değil 38 bin, 28 bin lira bile verilmez. İhtiyaçlara göre elbet her cihaz alınabilir ancak kesin ve net alternatifleri olan bu cihaza ben asla 28 bin lira vermezdim. İyiye iyi diyorsak kötüye kötü neden demiyoruz?

İyiye iyi diyorsak kötüye kötü neden demiyoruz?
Çünkü bakış açısı yanlış. Ben Visual Studio kullanıp, taşıması kolay, prize bağlı kalmadan uzun süre kullanmak istiyorsam, bu bütçede gayet iyi bir cihaz. Gidip oyun oynayacaksam veya render alacaksam, zaten bir şey beklememek gerek.

Apple ürünlerini alırken stratejik olmak lazım. Çünkü ürünleri sektördeki diğer muadillerinden ters dönemde çıkardıkları için ya diğer ürünlerden ekstra ucuz çıkartıyorlar ve çıktığı gibi alman gerekiyor ya da pahalıya çıkartıyorlar ve diğerlerinin fiyatını artmasını beklemen gerekiyor. Neo çıktığı gibi alınması gereken, dönemine göre aşırı iyi bir üründü. Şu an alınmasının mantığı çok azaldı ama çıktığı döneme ve fiyata "şu daha iyi bir alternatif" demek imkansız. Eğer amacın oyun ise zaten Neo ile ortak kümede buluşamazsın.

Kesinlikle alınmaz. Basit şeyler için tercih edilebilir. Çünkü 8 GB RAM var ve paylaşımlı. 4 + 4 desen (teoride) bir kısmı RAM'e, diğer kısmı GPU'ya kullanır. Çok sıkıntılı olur, özellikle bu zamanda.

Çünkü bakış açısı yanlış. Ben Visual Studio kullanıp, taşıması kolay, prize bağlı kalmadan uzun süre kullanmak istiyorsam, bu bütçede gayet iyi bir cihaz. Gidip oyun oynayacaksam veya render alacaksam, zaten bir şey beklememek gerek.
Ürünler beklentiye göre değil bütçeye göre verilir. Sizin mantığınızla; ben bir cihaza 100 bin lira verirsem ve beklentim sadece tarayıcıyı açabilmesi ise o cihaz iyidir. Yok böyle bir şey maalesef. Ayrıca her seferinde aynı şeyleri tekrar ettiriyorsunuz bana. Taşıması ve Apple ekosistemine dahil olması dışında hiç bir avantajı yok. Sırf taşıması kolay, pili daha iyi diye "bu bütçede" gayet iyi bir cihaz nasıl oluyor? Kat ve kat daha iyi cihazlar varken.

Eğer amacın oyun ise zaten Neo ile ortak kümede buluşamazsın.
Kimse amacımız oyun demedi ya da Neo neden oyun oynatamıyor demedi. Ben sadece Neo'nun fiyatı aralığındaki diğer cihazları karşılaştırdım kendisiyle. Fark bariz ortada. Neden? Çünkü cihaz çok pahalı. Zaten benim sitemim bu konuda.

Kimse amacımız oyun demedi ya da Neo neden oyun oynatamıyor demedi. Ben sadece Neo'nun fiyatı aralığındaki diğer cihazları karşılaştırdım kendisiyle. Fark bariz ortada. Neden? Çünkü cihaz çok pahalı. Zaten benim sitemim bu konuda.

Attığın hiçbir ürün Neo kadar hafif değil, Neo kadar batarya ömrüne sahip değil, Neo kadar görece kaliteli parçalar ile yapılmış değil. Tek avantajları ekran kartı olması ve Windows temelli olmaları. Muadil değiller.

Attığın hiçbir ürün Neo kadar hafif değil, Neo kadar batarya ömrüne sahip değil, Neo kadar görece kaliteli parçalar ile yapılmış değil. Tek avantajları ekran kartı olması ve Windows temelli olmaları. Muadil değiller.
Hepsi plastik kasa, hafif sağdan soldan bakınca ekranı bembeyaz olan cihazlar. Laptop'tan önce şarj adaptörünü çıkartan Mac'e laf edemez benim gözümde :)

Hepsi plastik kasa, hafif sağdan soldan bakınca ekranı bembeyaz olan cihazlar. Laptop'tan önce şarj adaptörünü çıkartan Mac'e laf edemez benim gözümde :)

Ekran kalitesi gibi spesifik noktalara girmedim zaten. Wi-Fi kalitesi, hoparlör kalitesi, touchpad kalitesi, klavye kalitesi gibi bir sürü yan parametre var.

Çok kısıtlı ve kırpılmış bir cihaz. macOS kurulmuş iPhone işte. Türkiye fiyatları açısından alınabilirlik görmüyorum. Çoğu açıdan kat be kat daha iyi ultrabook alınabilir o paralara.

Tek avantajları dediğin şey cihazın tüm performansını değiştiren şey olması haricinde bir sorun yok. Evet muadil değiller. Hala daha bu yazdıklarımdan sonra 30 bin liraya ben Neo alırım diyen varsa çıkıp alabilir.