inters0

Uzman
Merhaba. Sahibinden ikinci el, temiz Hp Victus buldum ve size danışmak istedim. Hem gündelik hem oyun için almayi düşünüyorum. Cihazın özelliklerini aşağı bırakıyorum fakat özellikle merak ettiğim bu cihazın kronik bir problemimin olup olmaması. Hall sensör problemini Victuslarda çok duydum. Ayrımı nasıl yapilabilir? Mesela belirli seri numarasındamı sensör problemi yaşanıyor? Son olarak gereksiz para harcamak istemiyorum. Yani 10 daha ver, şunu al şu daha iyi tarzında mubabbetlere gerek yok. Tabiki cüzi/yakın miktarlara daha iyisi varsa belirtirseniz sevinirim. Aşağıya bilgileri bırakıyorum. (Cihazı detaylıca bahsederseniz sevinirim. Mesela malzeme kalitesi, ekran watt gücü vs.)
  • HP Victus 16 – RTX 4060 Laptop
  • Model: Victus by HP Gaming Laptop 16-r0xxx
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce RTX 4060 (8 GB VRAM)
  • İşlemci: Intel Core i5-13500H (13. nesil)
  • RAM: 16 GB
  • 512 GB SSD
Fiyat: 28.000 TL

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Sahibinden ikinci el, temiz HP Victus buldum ve size danışmak istedim. Hem gündelik hem oyun için almayi düşünüyorum. Cihazın özelliklerini aşağı bırakıyorum fakat özellikle merak ettiğim bu cihazın kronik bir problemimin olup olmaması. Hall sensör problemini victuslarda çok duydum. Ayrımı nasıl yapilabilir? Mesela belirli seri numarasındamı sensör problemi yaşanıyor? Son olarak gereksiz para harcamak istemiyorum. Yani 10 daha ver, şunu al şu daha iyi tarzında mubabbetlere gerek yok. Tabii ki cüzi/yakın miktarlara daha iyisi varsa belirtirseniz sevinirim. Aşağıya bilgileri bırakıyorum. (cihazı detaylıca bahsederseniz sevinirim. Mesela malzeme kalitesi, ekran watt gücü vs.)
  • HP Victus 16 – RTX 4060 laptop.
  • Model: Victus by HP gaming laptop 16-R0xxx
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce RTX 4060 (8 GB VRAM)
  • İşlemci: Intel Core i5-13500H (13. nesil)
  • RAM: 16 GB.
  • 512 GB SSD.
Fiyat: 28.000 TL.

Özellikleri açısından iyi bende de buna yakın sistemli bir Victus 16 laptop var gayet güzel fakat bu senin incelediğin (r0xxx) serilerinde kronik hall sensör sorunu var diye biliyorum. Onu göze alacaksan iş görür ama risk var.

Cihazın donanımına bakmadan seri numarasına baktım. Sakın almayın, elinizde patlar cihaz. Kronik sensör problemli cihazlardan birisi. Her ne kadar çözüldü denilse de, herkes o garanti süresiyle uğraşmak istemeyebilir. Mağduriyetlerden de hiç bahsetmiyorum.

Kısacası, almayın.

Cihazın donanımına bakmadan seri numarasına baktım. Sakın almayın, elinizde patlar cihaz. Kronik sensör problemli cihazlardan birisi. Her ne kadar çözüldü denilse de, herkes o garanti süresiyle uğraşmak istemeyebilir. Mağduriyetlerden de hiç bahsetmiyorum.

Kısacası, almayın.
Teşekkür ederim. Peki victuslarda problemli olmayan seri varmi? Diğer sorum ise hall sensör problemi nedir ve neye sebep oluyor?

Teşekkür ederim. Peki victuslarda problemli olmayan seri var mı? Diğer sorum ise hall sensör problemi nedir ve neye sebep oluyor?

Tek tek açıklayayım.

Öncelikle, HP victuslarda sorunlu olmayan seri yok.
2023 kasalar (s0, r0) modellerde sensör anakarttan ayrık, yani sensör problemi baş gösterse bile garanti sonrası kullanmak mümkün.
Ancak, 2024 kasalar (s1, r1) kasalarda sensör anakarta gömülü. Yani, garanti bittikten sonra cihazınız sensör problemi yaşatırsa cihaz çöp demektir. yani, sorunsuz seri yok.

Gelelim son sorunuz olan sensör probleminin ne olduğuna. Hall sensör kısaca, laptopun kapağını kapattığınızı algılayan sensör. Yani, laptop kapağı kapatıldığında uykuya geçmesini sağlıyor. Sensör problemi baş gösterdiği zaman, laptop açık bile olsa kapak kapatıldı sanıyor. Kendisini kilitliyor vs. tamamen laptoptan bezdiriyor insanı. Umarım, sorularınıza "tam" anlamıyla cevap verebilmişimdir.

Tek tek açıklayayım.

Öncelikle, HP victuslarda sorunlu olmayan seri yok.
2023 kasalar (s0, r0) modellerde sensör anakarttan ayrık, yani sensör problemi baş gösterse bile garanti sonrası kullanmak mümkün.
Ancak, 2024 kasalar (s1, r1) kasalarda sensör anakarta gömülü. Yani, garanti bittikten sonra cihazınız sensör problemi yaşatırsa cihaz çöp demektir. yani, sorunsuz seri yok.

Gelelim son sorunuz olan sensör probleminin ne olduğuna. Hall sensör kısaca, laptopun kapağını kapattığınızı algılayan sensör. Yani, laptop kapağı kapatıldığında uykuya geçmesini sağlıyor. Sensör problemi baş gösterdiği zaman, laptop açık bile olsa kapak kapatıldı sanıyor. Kendisini kilitliyor vs. tamamen laptoptan bezdiriyor insanı. Umarım, sorularınıza "tam" anlamıyla cevap verebilmişimdir.
Teşekkür ederim hocam. Peki bu bütçede ikinci el veya sıfır ne alinabilir?

Nitro 5'lerde problem var mı? Öyle bir şey duymuştum.

Ve 15 ve Lite nasıl?

Tek tek cevaplayayım, Nitro 5 cihazlarda sorun yok. Ancak fabrika çıkışı içerisine koyulan macun çok kötü, bu yüzden ısınma yapıyor. Onu Pullsar İce Dragon Kyrosheet değiştirirseniz, çok daha stabil ve soğuk çalışacaktır.

Gelelim, V15 serisine. Menteşe sorunları, gereksiz ısınma problemleri, düşük GPU wattları (genellikle bütçesindeki rakiplerine göre 65-75W TDP koyuyorlar)

Lite serisi ise çok tercih edilmediği için bir problemi var mı? Yok mu bilemiyorum. Yani öyle bir cihaz ki problemi var desem "problemi yok" diyen olur, problemsiz desem "problemi var" diyen olur.

Tek tek cevaplayayım, Nitro 5 cihazlarda sorun yok. Ancak fabrika çıkışı içerisine koyulan macun çok kötü, bu yüzden ısınma yapıyor. Onu Pullsar İce Dragon Kyrosheet değiştirirseniz, çok daha stabil ve soğuk çalışacaktır.

Gelelim, V15 serisine. Menteşe sorunları, gereksiz ısınma problemleri, düşük GPU wattları (genellikle bütçesindeki rakiplerine göre 65-75W TDP koyuyorlar)

Lite serisi ise çok tercih edilmediği için bir problemi var mı? Yok mu bilemiyorum. Yani öyle bir cihaz ki problemi var desem "problemi yok" diyen olur, problemsiz desem "problemi var" diyen olur.
Anlıyorum hocam yani acer alinacaksa Nitro 5 mantıklı. Peki Hp Omen nasıl? Bir problemi varmi?