OnurSSRS

Uzman
Merhaba iyi günler herkese iyi sosyaller!

Tercihim en iyi düşük tepkimesine sahip kaliteli monitörler arıyorum ancak bulamıyorum.

İstediğim özellikler ise;
2K, 1ms ve altı, gerçek 240Hz ve üstü, IPS ekran.

Bazı yerlerde gerçek olmayan 240Hz monitörler var. Ayrıca 1Ms'i geçen monitörler var. Tercihim 1Ms GtG'i geçmeyen, gerçek 240Hz 2K IPS monitörler bulmak... Sizlerden değerli zamanını ayırmasını rica ediyorum, başka arkadaşlara da faydamızın olacağından şüphem yok.

MSI G274qpx.

Asus VG27AQML1A

MSI G274QPX, overdrive ayarı fast'deyken 8.74 ms, fastest'deyken 3.56ms tepkime süresi var mış. Normalde iken 11 ms'ye kadar çıkıyor.

Screenshot_1.webp

Screenshot_2.webp

Grafiklerin bazılarını anlayamıyorum, Ghosting olayı yüksek mi yoksa ben mi yanlış anladım?

Acaba daha az ghosting içeren bu özelliklerde monitör var mıdır?
Ips olupta 1ms olan monitör yok maalesef. Gördüğün gibi fastest ayarda inverse ghosting baya fazla o yüzden yukarıda attığım konuda arkadaş fast ayarını kullanın demiş

Grafiklerin bazılarını anlayamıyorum, Ghosting olayı yüksek mi yoksa ben mi yanlış anladım?

Acaba daha az ghosting içeren bu özelliklerde monitör var mıdır?
Grafiklerdeki inverse ghosting rate değerindeki artışından bahsediyorsan. Orası renklerdeki bozulmayı gösteriyor, ghosting ile alakalı değil o değer.

Bu MSI'dan biraz daha iyi. En düşük 2.97 ms

Son düzenleme:
Öncelik verdiğim konulardan en düşük tepkime hızı ve ghosting olmaması veya çok az olması, en azından rakip veya eş değer monitörlerin arasında...

Response Time aralığında en iyi bu segmentte LG UltraGear 27GR83Q-B ancak Ghosting hangisinde daha az onu araştırıyorum...

Gözlerimi Dell Alienware AW2723DF'ye diktim, ne düşünüyorsunuz? @BerkayZ87

Son düzenleme:
Merhaba iyi günler herkese iyi sosyaller!

Tercihim en iyi düşük tepkimesine sahip kaliteli monitörler arıyorum ancak bulamıyorum.

İstediğim özellikler ise;
2K, 1ms ve altı, gerçek 240Hz ve üstü, IPS ekran.

Bazı yerlerde gerçek olmayan 240Hz monitörler var. Ayrıca 1Ms'i geçen monitörler var. Tercihim 1Ms GtG'i geçmeyen, gerçek 240Hz 2K IPS monitörler bulmak... Sizlerden değerli zamanını ayırmasını rica ediyorum, başka arkadaşlara da faydamızın olacağından şüphem yok.
İhtiyaçlarınıza uygun 2K, 1ms ve altı, 240Hz ve üstü IPS ekran monitör önerileri aşağıda sıralanmıştır:

1. ASUS ROG Swift PG259QN
- Çözünürlük: 2560x1440 (2K)
- Tepki Süresi: 1ms GtG
- Yenileme Hızı: 360Hz (240Hz’ye de düşürülebilir)
- IPS Ekran Teknolojisi

2. Acer Predator XN32
- Tepki Süresi: 1ms MPRT
- Yenileme Hızı: 240Hz
- IPS Panel

3. Dell Alienware AW2521H
- IPS Panel

4. Gigabyte AORUS FI27Q-X
- Tepki Süresi: 0.5ms GtG
- IPS Teknolojisi

5. ViewSonic XG270QG
- Yenileme Hızı: 165Hz (240Hz olarak overclock edilebilir)
- IPS Panel

Bu modeller, düşük tepkime süreleri ve yüksek yenileme hızlarıyla öne çıkmaktadır. Monitörlerinizi satın almadan önce kullanıcı yorumlarını ve ürün detaylarını kontrol etmeyi unutmayın.