kerem1238806

Uzman
Merhabalar.

Yakın zamanda aldığım Peugeot 301 aracıma ses izolasyonu yapmak istiyorum. Aracımdan ses yalıtımı dışında gayet memnunum; ailemi ve beni tatmin eden bir araç. Ancak yalıtım konusu uzun yola çıkılmayacak derecede berbat. Özellikle taşlı bir asfalta girildiğinde aracın alt bölümünden ve davlumbazlardan gelen yoğun ses kesinlikle çekilecek gibi değil.

Normalde Ankara'da bu işi yapan birkaç yere yaptırmak istedim ama çok yüksek fiyat çektiler. Bu yüzden kendi imkanlarımla, internetten alacağım malzemelerle bu işi yapmayı düşünüyorum. Bir arkadaşım aşağıya eklediğim malzemeleri alıp fitil değişimi ve eklemeleri yapmamı önerdi.

En azından rüzgar ve yol sesini %10 - %20 oranında bile olsa azaltmak istiyorum. Sizin de ürün önerileriniz veya uygulama tavsiyeleriniz varsa paylaşırsanız sevinirim.

Arkadaşımın almamı tavsiye ettiği ürünler:

Son düzenleyen: Moderatör:
Ciddi bir ses yalıtımı istiyorsanız halılara kadar sökülüp yalıtım malzemeleriyle kaplanması gerekiyor. Ancak bu +30-40 kilo ekliyor ve çok pahalı diye biliyorum.

Attıklarınız ne kadar işe yarar bilmiyorum.
Evet hocam ciddi yalıtım için detaylı bir işçilik gerekiyor. Ve ben o kadar uğraşmak istemiyorum. Sadece Fitil değişimleri ve ekstra fitil + kaput bagaja keçe fitil yalıtımları + davlumbaz çamurluk için yalıtım malzemeleri eklemesi ile sınırlı kalmak istiyorum tabi ekstra önerileriniz varsa mutlaka yazabilirsiniz. %10 %20 etki etse rüzgar yol sesini biraz azaltsa yeter diye düşünüyorum. Amacım uzun yolda biraz olsun konforu artırmak. Trim seslerini lastik ve yol sesini biraz olsun çözmek.

Fitil muhabbeti harici davlumbaza ve dış gövdeye titreşim önleyici madde ve kauçuk yapıştırmayı deneyebilirsiniz.
Dış gövdeden kastınız kapı içleri mi hocam. Davlumbaz tarafına şu üründen düşünüyorum. Genel Markalar 9mm 60*100cm Araç Oto Kauçuk Esaslı Yalıtım Malzemesi Kendinden Yapışkan Bantlı sıcak soğuk - Fiyatı, Yorumları
Sizin bir öneriniz varsa link atabilir misiniz

Sanırım fitil eklemeleri + bu davlumbaz yalıtımları ile bir nebze olsun yalıtım sağlayabilirim.

Dış gövdeden kastınız kapı içleri mi hocam. Davlumbaz tarafına şu üründen düşünüyorum. Genel Markalar 9mm 60*100cm Araç Oto Kauçuk Esaslı Yalıtım Malzemesi Kendinden Yapışkan Bantlı sıcak soğuk - Fiyatı, Yorumları
Sizin bir öneriniz varsa link atabilir misiniz

Sanırım fitil eklemeleri + bu davlumbaz yalıtımları ile bir nebze olsun yalıtım sağlayabilirim.
Davlumbaza yakın arabanın gövdesi var, o kısmı kast ettim. Hem davlumbaz hem de o kısma ayrı titreşim önleyici madde ve ses yalıtım köpüğü yapıştırın hocam.
En maliyetsizi bu şekilde olur, yol sesine biraz etki eder ama en mantıklısı taban, torpido, bagaj havuzu ve kapı içine yalıtım yaptırmak olur.

Ürün önerim yok, muhtemelen Trendyol gibi yerlerdeki malzemeler çok iş yapmaz.