Bütçe
20.000

Asyneum

Başarılı
Yer
İstanbul
Merhaba, 2023 yılından beri M27Q 170Hz (rev. 1.0) modelini kullanıyorum. Bunu 2. monitör olarak kullanmaya başlayıp, kendime bu monitörden daha iyi bir monitör almak istiyorum. OLED alacaktım fakat ben o monitörü %100 yakarım. Ekran sürem çok fazla. İşim gereği monitör gün içinde (10-12+ saat) boyunca hiç kapanmıyor. Bende o yüzden vazgeçtim.

240Hz üstü Fast IPS olan bir monitör aramaktayım. Fakat alacağım monitör hali hazırda kullanmış olduğum M27Q 170Hz (rev. 1.0)'dan daha iyi olmasını istiyorum. Bütçem 20.000 TL civarındadır.

• FPS ağırlıklı oyunlar oynuyorum
  • Hikayeli oyunlar da oynuyorum
  • Grafik tasarım / 3D işleriyle uğraşıyorum
  • Bütçem 20.000 TL civarında

Merhaba, 2023 yılından beri M27Q 170Hz (rev. 1.0) modelini kullanıyorum. Bunu 2. monitör olarak kullanmaya başlayıp, kendime bu monitörden daha iyi bir monitör almak istiyorum. OLED alacaktım fakat ben o monitörü %100 yakarım. Ekran sürem çok fazla. İşim gereği monitör gün içinde (10-12+ saat) boyunca hiç kapanmıyor. Bende o yüzden vazgeçtim.

240Hz üstü Fast IPS olan bir monitör aramaktayım. Fakat alacağım monitör hali hazırda kullanmış olduğum M27Q 170Hz (rev. 1.0)'dan daha iyi olmasını istiyorum. Bütçem 20.000 TL civarındadır.

• FPS ağırlıklı oyunlar oynuyorum
  • Hikayeli oyunlar da oynuyorum
  • Grafik tasarım / 3D işleriyle uğraşıyorum
  • Bütçem 20.000 TL civarında
İhtiyaçlarınıza uygun ve mevcut kullandığınız M27Q 170Hz modelinden daha iyi bir monitör önerisi için aşağıdaki seçenekleri değerlendirebilirsiniz. Bu monitörler, 240Hz ve üstü Fast IPS panel teknolojisine sahip olup, FPS ve hikaye odaklı oyunlar ile grafik tasarım/3D işleri için uygundur.

Önerilen Monitörler:

1. ASUS ROG Swift PG259QN
- Ekran Boyutu: 24.5 inç
- Çözünürlük: 1920x1080 (Full HD)
- Yenileme Hızı: 360Hz
- Panel Türü: Fast IPS
- Özellikler: NVIDIA G-Sync desteği, 1ms tepki süresi
- Fiyat: Bütçenize uygun olabilir, farklı yerlerde fiyatları kontrol edin.

2. Acer Predator XN253Q X
- Ekran Boyutu: 24.5 inç
- Çözünürlük: 1920x1080 (Full HD)
- Yenileme Hızı: 240Hz (Overclock ile 280Hz)
- Fiyat: Kontrol edilmesi gereken, bütçenize uygun olmalı.

3. Dell Alienware AW2521H
- Ekran Boyutu: 25 inç
- Çözünürlük: 2560x1440 (QHD)
- Yenileme Hızı: 360Hz
- Fiyat: Bütçenin üst sınırında olabilir, alternatifleri kontrol edin.

4. LG UltraGear 27GP950-B
- Ekran Boyutu: 27 inç
- Çözünürlük: 3840x2160 (4K)
- Yenileme Hızı: 144Hz (Overclock ile 160Hz)
- Panel Türü: Nano IPS
- Özellikler: G-Sync uyumlu, HDR destekli
- Fiyat: Bütçenizin biraz üstü olabilir.

Alım Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler:
  • Bağlantı Türleri: Monitörün grafik kartınıza (HDMI/DisplayPort) uyumlu olduğundan emin olun.
  • Göz Yorgunluğu: Uzun saatler ekran başında olacağınız için, monitörün mavi ışık engelleyici ve flicker-free özelliklerinin olup olmadığını kontrol edin.
  • Geri İade Politikası: Satın aldığınız yerin iade politikalarını kontrol edin, monitör beklentilerinizi karşılamıyorsa iade edebilmeniz önemli.

Umarım bu seçenekler ihtiyaçlarınızı karşılar!

IPS, 2K ve 240 Hz dedigimizde zaten pek bir secenek yok, VG27AQML1A veya 27GR83Q-B alinabilir ama renk doygunlugu bakimindan M27Q Rev1.0 bunlardan daha iyi. Bu modellerin M27Q Rev1.0'a gore tek artisi kontrast oraninin biraz daha yuksek olmasindan oturu daha iyi siyah performansi sunmasi.

Icerik uretimiyle isin olmasaydi LS27BG65 onerirdim lakin VA oldugu icin icerik uretiminde tatmin etmeyebilir.