8 GB RTX 4060 Ti kullanıcısıyım, Forza'da VRAM sıkıntısı yaşıyorum. 16 GB RTX 5060 Ti'ye geçmeyi düşünmüştüm, sonra birisi "O fiyatı ona vereceğine 5070 al" dedi. 12 GB olması konusunda VRAM açısından beni yine ikilemde bırakmıştı. Sadece Forza için değil, MW4, GTA 6 gibi oyunlar için de ileri dönük olarak düşünüyorum. Sizce mantıklı bir yükseltme mi olur? Yoksa bekleyeyim mi? 40xx serisinde üst kartlara bak diyenler olacaktır fakat zaten 40xx serisi kullanırken tekrar 40xx karta geçmek pek fark yaratmaz gibi hissettiriyor. Bütçeme göre OLED kombosu yapmak istiyorum, bir de 2K'de 5070 beni üzer mi bahsettiğim oyunlarda sizce, ne yapmalıyım?
Detaylar
Kim cevapladı?Forza dediğim gibi VRAM özürlüsü bir oyun. 2K OLED için RTX 4060 Ti zaten yetersiz. MFG'den dolayı bütçenizin alabileceği en iyi 50xx serisinden 5070/RTX 5070 Ti. AMD olarak 9070 XT bakabilirsiniz.8 GB RTX 4060 Ti kullanıcısıyım, Forza'da VRAM sıkıntısı yaşıyorum. 16 GB RTX 5060 Ti'ye geçmeyi düşünmüştüm, sonra birisi "O fiyatı ona vereceğine 5070 al" dedi. 12 GB olması konusunda VRAM açısından beni yine ikilemde bırakmıştı. Sadece Forza için değil, MW4, GTA 6 gibi oyunlar için de ileri dönük olarak düşünüyorum. Sizce mantıklı bir yükseltme mi olur? Yoksa bekleyeyim mi? 40xx serisinde üst kartlara bak diyenler olacaktır fakat zaten 40xx serisi kullanırken tekrar 40xx karta geçmek pek fark yaratmaz gibi hissettiriyor. Bütçeme göre OLED kombosu yapmak istiyorum, bir de 2K'de 5070 beni üzer mi bahsettiğim oyunlarda sizce, ne yapmalıyım?
konsolsevdalısı
Çalışkan
İlla NVIDIA derseniz 5070'te güzeldir ama RX 9070XT 5070'ten daha iyi ve FP açısından güzel kart hocam.8 GB RTX 4060 Ti kullanıcısıyım, Forza'da VRAM sıkıntısı yaşıyorum. 16 GB RTX 5060 Ti'ye geçmeyi düşünmüştüm, sonra birisi "O fiyatı ona vereceğine 5070 al" dedi. 12 GB olması konusunda VRAM açısından beni yine ikilemde bırakmıştı. Sadece Forza için değil, MW4, GTA 6 gibi oyunlar için de ileri dönük olarak düşünüyorum. Sizce mantıklı bir yükseltme mi olur? Yoksa bekleyeyim mi? 40xx serisinde üst kartlara bak diyenler olacaktır fakat zaten 40xx serisi kullanırken tekrar 40xx karta geçmek pek fark yaratmaz gibi hissettiriyor. Bütçeme göre OLED kombosu yapmak istiyorum, bir de 2K'de 5070 beni üzer mi bahsettiğim oyunlarda sizce, ne yapmalıyım?
AMD hiç düşünmüyorum hocam. RTX 5070 Ti fazlasıyla karşılayacaktır gibi fakat bütçemi biraz aşıyor. Gidipte Zotac vesaire almak istemiyorum çünkü aynı zamanda. Ben RTX 5070 Ti' ı kafama koyarsam elimdeki kartı sattım bekledim derken 5070 super serisi falan çıkar mı bilmiyorum. 60xx serisinin daha zamanı var gibi zaten.Forza dediğim gibi VRAM özürlüsü bir oyun. 2K OLED için RTX 4060 Ti zaten yetersiz. MFG'den dolayı bütçenizin alabileceği en iyi 50xx serisinden 5070/RTX 5070 Ti. AMD olarak 9070 XT bakabilirsiniz.
Marka takıntısı aşırı gereksiz bu ülkede. Bundan bir vazgeçin derim. Süper serisi gelecek ancak belli değil ne zaman.AMD hiç düşünmüyorum hocam. RTX 5070 Ti fazlasıyla karşılayacaktır gibi fakat bütçemi biraz aşıyor. Gidipte Zotac vesaire almak istemiyorum çünkü aynı zamanda. Ben RTX 5070 Ti' ı kafama koyarsam elimdeki kartı sattım bekledim derken 5070 super serisi falan çıkar mı bilmiyorum. 60xx serisinin daha zamanı var gibi zaten.
Super serisinin fiyatları aşağı yukarı ne olur bir tahmin var mı hocam? Marka takıntısı bayağı kötü biliyorum ama vazgeçemiyorum hocam. Aynı zamanda markaya göre tasarımda değişiyor, kasa da güzel dursun istiyorum. ASUS'un TUF modeli çok hoş duruyor mesela ama fiyat farkı çok aşırı seviyede.Marka takıntısı aşırı gereksiz bu ülkede. Bundan bir vazgeçin derim. Süper serisi gelecek ancak belli değil ne zaman.
9070 XT RTX 5070 Ti ile denk zaten. Ancak bu 5070'i 1080p kartı yapmaz.5070'ten 9070XT'ye geçiş yapmış biri olarak 5070'in 1440p kartı olduğunu düşünmüyorum.
AMD'ye hiç sıcak bakamıyorum hocam yoksa düşünürdüm.5070'ten 9070XT'ye geçiş yapmış biri olarak 5070'in 1440p kartı olduğunu düşünmüyorum.
Super serisinin fiyatları aşağı yukarı ne olur bir tahmin var mı hocam? Marka takıntısı bayağı kötü biliyorum ama vazgeçemiyorum hocam. Aynı zamanda markaya göre tasarımda değişiyor, kasa da güzel dursun istiyorum. ASUS'un TUF modeli çok hoş duruyor mesela ama fiyat farkı çok aşırı seviyede.
Parasına göre minimum performans alırsınız. Palit, INNO3D, Zotac gibi markaların eksiği yok, artısı daha fazla.
Son düzenleyen: Moderatör: