25-30K fiyata 4090 satılsa ve o kartta DLSS FG olmasa bile uçarak alırsın. 5070, 4090 native performansını sana DLSS MFG ile sunuyor. Neden alınmasın?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam onu yapamam maalesef :D

Hocam ne bileyim DLSS 4 4000 serisinde olmayacak ya, bir de 4090 performansı falan dediler, o yüzden oyunlarda daha yüksek FPS için. Gerçekten gereksiz mi? Vallahi öyle bir övdüler ki alasım geldi.
DLSS 4 4000 serisinde olacak, sadece 4x frame gen olmayacak yani sahte kareler ;)

DLSS 4 4000 serisinde olacak, sadece 4x frame gen olmayacak yani sahte kareler ;)
Hani olay zaten FG hocam? Asıl teknoloji FG zaten. Ayrıca 4x değil 3x Multi Frame Gen. Sahte kareler diyip neden o emojiyi attınız anlamadım ama evet aslına bakarsak sahte kareler. FPS'i uçuran sahte kareler. :)

Hani olay zaten FG hocam? Asıl teknoloji FG zaten. Ayrıca 4x değil 3x Multi Frame Gen. Sahte kareler diyip neden o emojiyi attınız anlamadım ama evet aslına bakarsak sahte kareler. FPS'i uçuran sahte kareler. :)

Bu arada FPS'i uçurmuyor sen sadece öyle sanıyorsun, oyun akıcılığında herhangi bir değişme olmuyor sadece rakam değişiyor gerçekten... Zaten 4K bir oyunda 70FPS alıyorsam FG neden açayım ki, 60 FPS altında da FG açtıgında oyun çok stutterlı gözüküyor hala.

1736329421027.webp

RTX 5K serisine para harcamak yerine Loseless Scaling ile aynı özellik yapılabiliyor, aradaki fark ne kadar olur bilmiyorum tabi.

Çoğunlukla online oyunlar oynadığımdan RTX 5000 kartların geliştirilmiş frame generation ile pek işim yok şahsen. Nvidia Reflex ve DLSS geliştirilmiş. Onlar lazım ve eski kartlara da geliyormuş. RTX 4070 TI SUPER kullanıyorum. Monitör 2K 165 HZ. Nvidia'nın 2 yıl sonra tanıtılacak nesline belki geçerim.

Eki Görüntüle 113379

RTX 5K serisine para harcamak yerine Loseless Scaling ile aynı özellik yapılabiliyor, aradaki fark ne kadar olur bilmiyorum tabi.

Ben FSR 3 FG kullanıyorum. Denediğim oyunlarda FPS uçuyor ve gayet de uçmuş gibi hissettiriyor. Baya boş bir tweet attığınız. Ayrıca Loseless Scaling de denedim o kadar farklı video izledim ayarlar denedim ama bir türlü beceremedim. Sonra da iade ettim. Onunla uğraşacağına zaten paran var 5000 serisi al orijinal MFG kullan. Ayrıca Loseless Scaling'de ki FSR'ı DLSS FG ve MFG ile aynıymış gibi konuşman da ilginç.

Bu arada FPS'i uçurmuyor sen sadece öyle sanıyorsun, oyun akıcılığında herhangi bir değişme olmuyor sadece rakam değişiyor gerçekten...
Kullanmadığın şeyi yorumlamamak lazım tabi.

Ben FSR 3 FG kullanıyorum. Denediğim oyunlarda FPS uçuyor ve gayet de uçmuş gibi hissettiriyor. Baya boş bir tweet attığınız. Ayrıca Loseless Scaling de denedim o kadar farklı video izledim ayarlar denedim ama bir türlü beceremedim. Sonra da iade ettim. Onunla uğraşacağına zaten paran var 5000 serisi al orijinal MFG kullan. Ayrıca Loseless Scaling'de ki FSR'ı DLSS FG ve MFG ile aynıymış gibi konuşman da ilginç.

Kullanmadığın şeyi yorumlamamak lazım tabi.
Alıntıladığım tweet HardwareUnboxed'a ait ve tecrübeli insanlar, ikinci olarak MFG ve loseless scalingi aynı keseye koymadım sadece aynı şeyi yapabiliyor ama fark nasıl olur bilemıyorum dedim. 7900XTX'te FG/FSR açmaya gerek bile duymadım, 4080 olan bilgisayarda da FG açtıgımda gerçekten akıcılık olarak hiçbir fark göremedim.

Peki siz görememeye devam edin ne diyeyim ki ben. Ne desem aynı kafadan çıkmazsın zaten. İyi günler.
Anlatmak istediğim şey şu Lorrien'cim, 60 FPS oyun oynadıgında ekrana gelen karelerin gecikmesi 16.67 ms olacak, FG açtın ve 160 FPS alıyorsun diyelim ekrana gelen karelerin gecikmesi gene 16.67 ms olacak yani hiçbir şey farketmeyecek bunu anlatmaya calısıyorum ama sen bu kafadan cıkmıyorsun :D Sahte kare dememin de sebebi bu.

DLSS büyük veli nimet gerçekten. Ama FG için aynısını söylemeyem sadece pazarlama stratejisi ve SİZİN gibi kullanıcılar da buna inanıyor :D