solid

Gelişen
Merhaba. İlerleyen süreçte 4070 Super veya 5060-5070 gibi bir ekran kartı almayı planlıyorum. Ekran kartıyla birlikte monitörümü de güncelleyeceğim. 27 inç 2K ve IPS bir monitör almayı planlıyorum ancak 240 Hz mi yoksa 165 Hz mi almalıyım karar veremedim. 240 Hz in akıcılığı çok çekici geliyor ancak sistemin kaç FPS alacağını tahmin edemediğim için Hz için kararsız kaldım. Valorant, Battlefield gibi FPS oyunlarını oynamayı çok severim, ancak her türden oyunu da oynarım. Tavsiyelerinizi buna göre yapabilirseniz sevinirim. 240 Hz fikri kafama girmeden önce almayı düşündüğüm monitör şuydu: Dell G2724D Monitör

Sizce bu monitörle aynı özelliklere sahip 240Hz arasındaki monitör arasındaki fiyat farkını vermeye değer mi sırf 240 Hz deneyimi için? Yaklaşık olarak bundan 4-5 bin TL daha pahalıya gelecek neredeyse.

Merhaba. İlerleyen süreçte 4070 Super veya 5060-5070 gibi bir ekran kartı almayı planlıyorum. Ekran kartıyla birlikte monitörümü de güncelleyeceğim. 27 inç 2K ve IPS bir monitör almayı planlıyorum ancak 240 Hz mi yoksa 165 Hz mi almalıyım karar veremedim. 240 Hz in akıcılığı çok çekici geliyor ancak sistemin kaç FPS alacağını tahmin edemediğim için Hz için kararsız kaldım. Valorant, Battlefield gibi FPS oyunlarını oynamayı çok severim, ancak her türden oyunu da oynarım. Tavsiyelerinizi buna göre yapabilirseniz sevinirim. 240 Hz fikri kafama girmeden önce almayı düşündüğüm monitör şuydu: Dell G2724D Monitör

Sizce bu monitörle aynı özelliklere sahip 240Hz arasındaki monitör arasındaki fiyat farkını vermeye değer mi sırf 240 Hz deneyimi için? Yaklaşık olarak bundan 4-5 bin TL daha pahalıya gelecek neredeyse.
- Bütçe ve Fiyat Farkı: Eğer yaklaşık 4-5 bin TL fiyat farkını gözden çıkartabiliyorsanız, 240 Hz bir monitör almayı düşünebilirsiniz. Ancak bu bütçeyi başka bir ekipmana (örneğin, ekran kartı veya oyun faresi) yönlendirmek de mantıklı.

- Oyun Türü: Valorant ve Battlefield gibi FPS oyunları, yüksek FPS deneyimi sunar. Eğer bu tür oyunları çok oynuyorsanız, 240 Hz monitör ile daha akıcı bir deneyim elde edebilirsiniz.

- Sistem Performansı: Eğer sisteminiz, seçtiğiniz ekran kartı ile yüksek FPS değerleri elde edebiliyorsa (özellikle 240 FPS'e ulaşabiliyorsa), 240 Hz monitör almak mantıklı. Ama eğer sisteminiz bu kadar yüksek FPS değerleri veremeyecekse, 165 Hz monitör bile yeterli olabilir.

- Gelecek Planları: 4070 Super veya 5060-5070 gibi ekran kartları almayı planlıyorsanız, gelecekteki olası yüksek FPS performansınız için 240 Hz monitör almak faydalı olabilir.

- Test Edin: Eğer mümkünse, farklı Hz değerlerine sahip monitörleri deneyimlemek, hangi akıcılığı daha çok beğendiğinizi anlamanıza yardımcı olabilir.

- Sonuç: Eğer bütçeniz uygunsa ve FPS oyununa olan ilginiz yüksekse, 240 Hz bir monitör almak mantıklı. Ancak FPS değerlerinizi de göz önünde bulundurarak bir seçim yapmalısınız. Eğer 165 Hz ile de mutluysanız, o yönde karar vermek de geçerli bir seçenek.