2K görüntüye alışınca 1080P yetmiyor gibi hissettiriyor. Güncelde RDR2 oynuyorum DLSS'i kalitede açıp %50-60 arasına getiriyorum + monitöre de görüntü ayarı yapıyorum misss.

Bizi ne hale getirdiler ya :D Ne alırsak "ömür" olarak bakıyoruz. Yani 2K ihtiyaç bile olmasa bir keyif. Bence sırf sadece 1080p daha uzun ömürlü diye 2K almamak saçmalık olur. Bunu söylememin nedeni benim şu anki 1080p monitör bile ne hikmetse garanti süresi 2 ay kala bozulmuştu... 2K monitörlerde o kadar pahalı değil açıkçası bence.

Son düzenleyen: Moderatör:
Nasıl yani monitörünüz mü 768p? 1080p monitörde 768p kullanıyorsunuz sanmıştım. Felaket bir bütçe yönetimi. :D

Yok hocam monitör 768P. Sistemi aldığımda bütçem yoktu. 2.5 yıl sonra falan monitör alırım diyordum. 5.700 TL bütçem vardı geçen gün. DualSense aldım monitör yerine.

99 yılından kalma CRT monitörler bile 1200p'nin ötesinde çalışabiliyordu; sadece grafik kartları yetersizdi. Günümüzde 1080p iş görmüyor, artık 2K yapılabiliyorsa 4K şart.

Yok hocam monitör 768P. Sistemi aldığımda bütçem yoktu. 2.5 yıl sonra falan monitör alırım diyordum. 5.700 TL bütçem vardı geçen gün. DualSense aldım monitör yerine.
Yani 1080p monitör alıp 1.000-1.500 liraya gamepad alabilirdiniz. Üstelik 5.700 liralık bütçede alınabilecek en kötü gamepad'lerden almışsınız. Neyse, olmuş artık; hayırlı olsun.

Monitörde netliği asıl belirleyen şey tek başına çözünürlük değil, piksel yoğunluğudur (PPI). Örneğin 24" 1080p ile 32" 2K neredeyse aynı netliği sunar (~92 PPI). 27" 2K ise pikseller daha sıkı yerleştiği için (~108 PPI) belirgin şekilde daha keskindir. F/P açısından tatlı nokta genelde 90–110 PPI aralığıdır.

Tavsiyem, önce kullanım türünüze göre ekran boyutunu seçip ardından bütçenize uygun PPI değerine bakmanız.

Kendi deneyimimden örnek vermem gerekirse: Rekabetçi FPS ve MOBA oynarken 27" 2K ekranda mini-haritaya bakıp ekrana odaklanmaya çalışırken gözüm yoruluyordu. Bu yüzden 24" 1080p'ye geçtim ve çok daha rahat ettim; günlük kullanımda da bir eksikliğini hissetmedim. Ne oynadığınıza ve kullanım mesafenize göre karar vermelisiniz.

Oyun harici kullanım için not: Çözünürlük sadece keskinlik değil, aynı zamanda çalışma alanı demek. Tek ekranda bir tarafa VSCode, diğer tarafa tarayıcı/önizleme açıp multitasking veya kreatif işler yapacaksanız yüksek çözünürlük avantaj sağlıyor; inch boyutundan bağımsız olarak ekrana çok daha fazla içerik sığıyor.