Tabi scanline
Konuyla alakasız ama ne gibi sorunlar yaşadınız? Bende ileride VA panele veya OLED panele geçmeyi düşünüyorum. Bu monitörde aklımdaydı.
Scanline problemi var , adını bilmiyorum ama hareket durumunda renkler solgunlasiyor durunca canlılık oluyor ve YouTube da mesela video açtınız tam ekrana aldınız soluk oluyor, birde şimdi video yükleyip aticam size böyle bı sorun var

@2254, 10-bit aktif edince ayarlar degisiyor olabilir OSD Menu'de, kontrol et derim.

Hocam G274QPX'in incelemesini izledim de ms'i çok mu kötü 8 falan gösteriyor ve 240 Hz'de 8ms çok değil mi?
Fast overdrive modunda kullanabilirsin ama overdrive acmak istemiyorum dersen de dert degil, stok halde de guzel, sadece digerleriyle kiyasladiginda kotu.

Screenshot_20241127_174902_YouTube.webp

Piksellere daha fazla voltaj gondererek gecikme suresini azaltmaya calistigin icin evet panele zarari var lakin aldigin urunden tam verim almak istiyorsan bunu goze alacaksin. Nasil ki insanlar OLED monitor alirken yanma riskini goze aliyorsa...

Konuyla alakasız ama ne gibi sorunlar yaşadınız? Bende ileride VA panele veya OLED panele geçmeyi düşünüyorum. Bu monitörde aklımdaydı.
bakın burda ekranin ortasında olmuyor ama kenarlarda oluyor, tam ortada olmuyor, birde bu tonlarda ses açıyorum ya ışık tüm ekrana dağılıyor onuda eve gidince atarım

G274QPX ile M27Q X Rev2.0 ayni paneli kullaniyorlar lakin arka aydinlatma farkliliklarindan oturu G274QPX daha iyi performans veriyor goruntu kalitesi bakimindan. Dolayisiyla ikisi arasindan G274QPX.

27GR83Q-B'nin tek avantaji HDMI 2.1 bulundurmasindan oturu 2K 240 Hz 10-bit sunabiliyor HDMI portundan. DP portundan da 10-bit 2K 240 Hz keza sunabiliyor. G274QPX'te 10-bit aktif etmek istediginde 180 Hz'ye dusuyor diye biliyorum, o kadar olmazsa olmaz bir sey degil tabii 10-bit yapmak. Goruntu kalitesi bakimindan G274QPX, 27GR83Q-B'nin de onunde.

VG27AQML1A ile G274QPX denk sayilir ama sahsi secimim G274QPX olurdu.
Ya LG ya da MSI diyorsunuz peki. Fiyatları biraz yüksek takipteyim indirim gelirse alacağım.