Rehber 2K monitör tavsiyeleri (23.01.2026)

Son olarak 240hz ile 200hz arasında büyük fark var mı ? 144hz 1080p den geçiş yapacağım. 2k zaten benim için ayrı bir fark olacak ama hz değerleri açısındanda bilgi almak isterim.

Sizin bahsettiğiniz konudaki renk değerleri kağıtüstünde yazılanlar, ben test cihazları sonuçlarını yazıyorum sadece. Bu yüzden renk gamutu verilerini yazamam, rehberin başında zaten bu durumdan bahsettim.

Konunun düzenleme zamanı geçmiş ama, listeye yeni modelleri eklerken sizin rehberinizi de Q27G4ZR için eklerim.

7-8k ya ne önerirsiniz görüntü kalitesi konforu açısından.

Son düzenleme:

Evet hocam yani şeyden korkuyorum çekiniyorum. Renklerin IPS'e göre çok cansız soluk gözükmesinden. Yoksa VA güzel Curved olursa bir de. Siyahları siyah görmek renkleri güzel görmek istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet hocam yani şeyden korkuyorum çekiniyorum. Renklerin IPS'e göre çok cansız soluk gözükmesinden. Yoksa VA güzel Curved olursa bir de. Siyahları siyah görmek renkleri güzel görmek istiyorum.

Kontrast, en önemli hususlardan biri olup görüntü kalitesinde başı çeken öncelikli kriterlerden biridir.

SDR'da aşırı doygun yapay renkler, kaliteli görüntü demek değildir.

VA paneller de gelişti; renk gamutları veya panel hızı için eskiden kalma bilgiler kişilerin hafızasında yer edindi kaldı. Anlıyorum, lakin güncel modeller ile bu geçmişte kaldı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bana 2K IPS 240hz üstü renk gamutu çok iyi olan bi monitör lazım. Ana monitörüm OLED. 2. monitör olarak iyi bir IPS alıcam önerirseniz. Olmadı 2. monitörü de oled alıcam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…