25457

Başarılı
Makaleler
2
Yer
İstanbul
2K monitörüm var, eğer fiyatları çok artmamışsa elimdekini satıp yeni sistem almayı düşünüyorum. Bütçe en az kaç olmalı? Uzun ömürlü ve sorunsuz olmasını istiyorum. Ekran kartı NVIDIA olmalı. Teşekkürler.

Selam 2K monitorun olmasi demek surekli 2K oyun oynayacagin anlamina gelmiyor. Ayarlardan 1080p ve fullscreen isaretleyerek 1080p oyunlarini oynamaya devam eder ve perrformans kaybi yasamazsin. Butcene gore ilk olarak GPU, islemci, PSU dengesini kurmalisin gerisi kolay.

Ekran kartı NVIDIA olunca kafadan bi' +7.000 TL yaz bakalım oraya.

Kafanda belirli bir bütçe var mı? 2K oyunu 5060 TI da oynatır, 5080 de, biraz da senin ne beklediğine bağlı.
Kafamda belirli bir bütçe yok. Sadece kaliteli ve uzun süre kullanabileceğim bir sistem istiyorum. Ayrıca ileride parçaları falan değiştirirsem sorun yaşamayayım, şu an anakartım kötü olduğu için daha iyi bir işlemci alamıyorum mesela.

Kafamda belirli bir bütçe yok. Sadece kaliteli ve uzun süre kullanabileceğim bir sistem istiyorum. Ayrıca ileride parçaları falan değiştirirsem sorun yaşamayayım, şu an anakartım kötü olduğu için daha iyi bir işlemci alamıyorum mesela.
Anladım. Peki şu kadardan fazla vermek istemem dediğin bir para yok mu? Mesela 70.000 TL? Ortalama bir bütçe vermen lazım ki ona göre devam edelim.

Ben pek anlamıyorum, en iyisi ve sorunsuzu hangisiyse ondan olsun. 5080 ile aralarında ne gibi farklar var? Ve parçaları tek tek alacaksak ben toplayamam, sadece soğutucu, ekran kartı, SSD gibi şeyleri takmayı biliyorum.
Parçalar tek tek olacak. Düzgün hazır sistem yok. 2K için 5070 TI fazla fazla yeterli, 5080 israfa kaçar. VRAM de aynı zaten. Bir bilgisayarcıya toplatamaz mısın? Zaten zor bi' şey yok, Techolay kanalından izleye izleye yaparsın bence.

5070 TI'lı bir sistem toplayalım o zaman. Uygun mu?
Bence de en uygunu RTX 5070 Ti olur. 2K'de RTX 5070 kullanıyorum, bana hikâyeli oyunlarda ultra ayarlarda yetiyor. Ancak ileriye dönük baktığında RTX 5080 gereksiz, RTX 5070 Ti ise yeterli bir kart oluyor. Bütçeni tam olarak belirt. 100 bin TL ise eğer ona göre bir sistem dizilebilir. Ya da tahmini olarak bir aralık bıraksan daha iyi olur.

Sisteminin satılacağı aralığı az çok kafanda oturtmuşsundur çünkü.