14381

Uzman
Bir süredir RTX 5060 Ti 16 GB ve RTX 5070 arasında gidip geliyorum. 12 GB ileride oyunlarda sorun olur mu? Endişeliyim bu konuda.

12GB VRAM'den fazlasını kullanırsa oyun tabiki VRAM'den kaynaklı darboğaz yaşarsın. Onun için birkaç ayarları düşürmen gerekecek o zaman sıkıntı olmaz.

12 GB VRAM'den fazlasını kullanırsa oyun tabii ki VRAM'den kaynaklı darboğaz yaşarsın. Onun için birkaç ayarları düşürmen gerekecek o zaman sıkıntı olmaz.

Peki bu korkudan 5070 Ti mi almam gerekiyor, o da çok pahalı ve 4K istemiyorum. Kafam karıştı çok. 5060 Ti 16 GB yeni GTA oyununda sorun mu olur acaba? Korktum, az para değil. Hata yapmak istemiyorum.

12 GB'ın daha rahat 4 yılı var. Bunu 2k için söylüyorum. Yani 5070 alınır.
Emin misiniz hocam, anlamadığımdan soruyorum?

Peki bu korkudan 5070 Ti mi almam gerekiyor, o da çok pahalı ve 4K istemiyorum. Kafam karıştı çok. 5060 Ti 16 GB yeni GTA oyununda sorun mu olur acaba? Korktum, az para değil. Hata yapmak istemiyorum.

Emin misiniz hocam, anlamadığımdan soruyorum?
Arada 12 bin fark var mış, pahalı. Bir problem olmaz 4 yıl rahat oynarsınız. Zaten Dlss cart curt o zamana kadar daha çok gelişecek. Karta daha az yük binecek bu sayede. 12 GB götürür yani sıkıntı yok.

Arada 12 bin fark var mış, pahalı. Bir problem olmaz 4 yıl rahat oynarsınız. Zaten DLSS cart curt o zamana kadar daha çok gelişecek. Karta daha az yük binecek bu sayede. 12 GB götürür yani sıkıntı yok.

5070 Ti isterdim ama fiyatı çok uçuk. Para mı biriktirsem, değer mi? Gerçi daha 2K IPS monitör alcam. O yüzden dediğiniz gibi 5070 alayım en iyisi, ne dersiniz? Hangi modeli alayım, Amazon'da taksitle bakıyorum?

5070 Ti 16 GB almak daha mantıklı tabii ki ileriye dönük amaçlı olarak. Şu anda benim oynadıklarım arasında avatar: Frontiers of pandora, Resident Evil Village ve Last of Us part 1 oyunları 2K'da 12 GB VRAM kullanıyor.

GTA VI'nın grafik özellikleri belli değil ama 12 GB VRAM'den fazlasını isterse birkaç ayar düşürmek gerekecek. 5060 Ti alırsan da düşük değerler görürsün sadece ama oynarsın rahatlıkla. 5070 Ti alırsan hem daha performanslı olur hem de VRAM sınırına takılmamış olursun.

Bekleme durumun varsa RTX 6000 serisini de bekleyebilirsin. Yapısal olarak değişim olacak görünüyor RTX 6000 serisinde, bu yüzden daha performanslı olacak. RTX 6000 serisinde de 12GB VRAM kullanmazlar büyük ihtimalle.

5070 Ti 16 GB almak daha mantıklı tabii ki ileriye dönük amaçlı olarak. Şu anda benim oynadıklarım arasında avatar: Frontiers of pandora, Resident Evil Village ve Last of Us part 1 oyunları 2K'da 12 GB VRAM kullanıyor.

GTA VI'nın grafik özellikleri belli değil ama 12 GB VRAM'den fazlasını isterse birkaç ayar düşürmek gerekecek. 5060 Ti alırsan da düşük değerler görürsün sadece ama oynarsın rahatlıkla. 5070 Ti alırsan hem daha performanslı olur hem de VRAM sınırına takılmamış olursun.

Bekleme durumun varsa RTX 6000 serisini de bekleyebilirsin. Yapısal olarak değişim olacak görünüyor RTX 6000 serisinde, bu yüzden daha performanslı olacak. RTX 6000 serisinde de 12GB VRAM kullanmazlar büyük ihtimalle.
Ne zaman gelecek onlar hocam, zaten 5070 ti alacaksam ekim ayından önce alamam gibi duruyor? 5070 mantıklı değil şuan benim için o zaman. Hem para biriktirmiş de olurum.

Ne zaman gelecek onlar hocam, zaten 5070 Ti alacaksam ekim ayından önce alamam gibi duruyor? 5070 mantıklı değil şu an benim için o zaman. Hem para biriktirmiş de olurum.

AMD tarafı nasıl peki?

Ne zaman çıkar emin değilim ama 1.5 sene bekletir en az. 5070 alıp bir süre kullanıp sonra satarsın, üstüne para ekleyerek RTX 6000 serisi alabilirsin.

Ya da tam belli değil ama RTX 5070 Super çıkacak iddiaları var, onu bekle sanırım o 16 GB VRAM'li çıkacak. O daha erken çıkar bu sene sonuna kadar çıkabilir 5070 Super 16GB.