Bütçe
Sınırsız

X99

Yetkin
Yer
Asgard
Selam dostlar, RAM yükseltmesi yapmak istiyorum.

Sistem:
Anakart X870 Aorus Elite WI-FI7 Ice 8000 MHz.
İşlemci 7800X3D.
Ekran kartı RX 9070XT.
SSD Samsung EVO 990 1 TB 5000/4200 Gen4.

Mantıklıysa sisteme uyuyorsa 2x24 GB RAM de alabilirim.

Şu an kullandığım RAM'ler G.Skill Ripjaws S5 modeli 2x16 GB 6000MHz CL36. F5-6000J3636F16G-RS5k yazıyor kutusunda.

Genelde World of Tanks ve World of Warships oynuyorum onun dışında ufak tefek oyunlar ve günlük işler, son kez bir yükseltme yapıp bırakayım dedim sistemi, ya da gerek var mı? Yorumunuz öneriniz nedir hocam @Ayhan Dönmez.

Selam dostlar, RAM yükseltmesi yapmak istiyorum.

Sistem:
Anakart X870 Aorus Elite WI-FI7 Ice 8000 MHz.
İşlemci 7800X3D.
Ekran kartı RX 9070XT.
SSD Samsung EVO 990 1 TB 5000/4200 Gen4.

Mantıklıysa sisteme uyuyorsa 2x24 GB RAM de alabilirim.

Şu an kullandığım RAM'ler G.Skill Ripjaws S5 modeli 2x16 GB 6000MHz CL36. F5-6000J3636F16G-RS5k yazıyor kutusunda.

Genelde World of Tanks ve World of Warships oynuyorum onun dışında ufak tefek oyunlar ve günlük işler, son kez bir yükseltme yapıp bırakayım dedim sistemi, ya da gerek var mı? Yorumunuz öneriniz nedir hocam @Ayhan Dönmez.

Bence gerek yok. Samsung B-die mı? Tuning yapmak lazım.

Bence gerek yok. Samsung b-die mı? Tuning yapmak lazım.

Çipten dolayı değil hocam da uzun süre kullanınca sıkıldım, artık çok geç zaten hatırlı bir akrabama uygun fiyata sistemle birlikte verdim konuya bakarken. Yeni RAM farz oldu hangi modele yöneleyim sıfır ikinci el sarı site vs. yeni RAM'lere yaparız artık tuning ayarını :)

Hangisini alayım ya da sizin öneriniz nedir hocam @Ayhan Dönmez.

Son düzenleme:
Çipten dolayı değil hocam da uzun süre kullanınca sıkıldım, artık çok geç zaten hatırlı bir akrabama uygun fiyata sistemle birlikte verdim konuya bakarken. Yeni RAM farz oldu hangi modele yöneleyim sıfır ikinci el sarı site vs. yeni RAM'lere yaparız artık tuning ayarını :)

Hangisini alayım ya da sizin öneriniz nedir hocam @Ayhan Dönmez.

M-die riski var bunlarda, aynı değeri M-die verebiliyor çünkü. 6000 CL28 ya da 6400 CL30 olanlar A-die geliyor.

G.Skill'de barkod yöntemiyle anlıyorsun. 10B Samsung B-die, 20-21A ile biterse sonu H16A, 20-21M H16M.

M-die riski var bunlarda, aynı değeri m-die verebiliyor çünkü. 6000 CL28 ya da 6400 CL30 olanlar a-die geliyor.

G.Skill'de barkod yöntemiyle anlıyorsun. 10b Samsung b-die, 20-21a ile biterse sonu H16a, 20-21m H16m.

Çok ta kusursuz olmasına gerek yok hocam ortalama bir şey alırsak kafi olur, direk şunu al dediğiniz bir model var mı yoksa gece detaylı bir dibine kadar inceleme yapayım.

Son düzenleme:
Çok ta kusursuz olmasına gerek yok hocam ortalama bir şey alırsak kafi olur, direk şunu al dediğiniz bir model var mı yoksa gece detaylı bir dibine kadar inceleme yapayım.

@X99 Bu ikisi belki olabilir. KLEVV A-die geliyordu, Patriot A ya da H-die gelecektir, diye düşünüyorum. G.Skill olanlar tehlike ama, M gelebilir. 2x32'ler nereden tutsan elinde kalıyor. A olduğundan emin olduktan sonra kullanırsın. Aldığın satıcıya dikkat et o yüzden. HBurada kendisi sattığı için sorun olmaz örneğin Patriot'ta. Diğerinde de GGTR ama KLEVV M-die geldiği görmedim. Denemek lazım.

DR düz EXPO'da dahi ısınır Hynix'te ama. Aktif soğutma yapmak zorundasın, onu baştan belirteyim.

@X99 bu ikisi belki olabilir. KLEVV a-die geliyordu, Patriot'a ya da h-die gelecektir, diye düşünüyorum. G.Skill olanlar tehlike ama, m gelebilir. 2x32'ler nereden tutsan elinde kalıyor. A olduğundan emin olduktan sonra kullanırsın. Aldığın satıcıya dikkat et o yüzden. Hburada kendisi sattığı için sorun olmaz örneğin Patriot'ta. Diğerinde de ggtr ama KLEVV m-die geldiği görmedim. Denemek lazım.

Dr düz EXPO'da dahi ısınır Hynix'te ama. Aktif soğutma yapmak zorundasın, onu baştan belirteyim.

Teşekkürler hocam klev güzel Gaming.Gen.TR'de fiyatı düşüyor bazen, hedefe aldım bu ürünü, alıp sisteme taktığım zaman haber veririm ayarları yaparız ya da extra şunu bir deneyelim bakalım dediğiniz senaryolar olursa onları da extra deneriz.