Bütçe
3.000-5.000 TL
DDR4 RAM sisteme sahip olana DDR5 anakart öneriyorsun. Üstelik fahiş bir fiyata satan sitenin linkini atıyorsun. Amazon'da yarı fiyatına satılıyor bu anakart.

RAM'leri sonradan belirtmiş, DDR4 versiyonu da kullanabilir, VRAM'leri zayıf değil, Valorant'ta sıcaklıklar stabil, DDR4 ya da DDR5 iki modeli de başarılı, B760 gibi ölü soket değil.

i5 12600'ü aynı yazdığın RAM'lerle kullanıyorum anakart olarak Gigabyte Technology Co. LTD. B760M Gaming X DDR4 GEN5
DDR4 bu.

RAM'ler DDR4 mü yoksa DDR5 mi?

Eğer DDR4 ise GIGABYTE B760M DS3H DDR4 HDMI TYPE-C DP PCIe 16X v4.0 1700p mATX : Amazon.com.tr: Bilgisayar

Bu anakartı tavsiye ediyorum.
İleri de i5 14600K alırsınız ikinci el onu bile rahat besler.

30-40 gün kullanıp sistemi tamamen değiştireceğim için bu kadar çıkmaya gerek var mı? Bu anakartı alsam nasıl olur: https://www.vatanbilgisayar.com/msi...a-usb3-2-1-matx-anakart.html#urun-ozellikleri

Gigabyte'ya da ASUS tercih etmen daha iyi olur.

Vatandan alman şart mı? Konu başında belittiğin için teklif etmedim, Letgo'dan 2 tane sattım biraz önce H610 ARGB modelini, yarın kargoya çıkaracağım. Yakınında varsa satan test ederek alabilirsin, ya da Amazon satıcılı alabilirsin, alternatif çok, sahibinden de alabilirsin, sistemi değiştireceğin için çok masraf etme derim. @Syntax

Vatandan alman şart mı? Konu başında belittiğin için teklif etmedim, Letgo'dan 2 tane sattım biraz önce H610 ARGB modelini, yarın kargoya çıkaracağım. Yakınında varsa satan test ederek alabilirsin, ya da Amazon satıcılı alabilirsin, alternatif çok, sahibinden de alabilirsin, sistemi değiştireceğin için çok masraf etme derim. @Syntax
Acil lazım olduğu için kargo beklemek istemiyorum, 1-2 gün sürecek olsa bile. O yüzden en yakın mağazadan gidip almak istedim. 2. el tercih etmeme sebebim, sıfır alırsam satarken az kullanılmış olduğu için daha rahat satarım diye düşünmüştüm.

Son düzenleme:
Acil lazım olduğu için kargo beklemek istemiyorum, 1-2 gün sürecek olsa bile. O yüzden en yakın mağazadan gidip almak istedim. 2. el tercih etmeme sebebim, bunu satarken az kullanılmış olduğu için daha rahat satarım diye düşünmüştüm.

O zaman durum başka. Satarken test videosu çekip satarsın, CPU Z bilgisi ile verirsin bir şey olmaz. Liste fiyatına sıfır almak mantıklı değil, satarken çok zarar edersin, bence 1-2 gün kargo bekleyip, Amazon'dan alın derim. 3800'e alsan, satarken Max 2000 bine verirsin, ben ucuz aldığım için 1800'e verdim.

O zaman durum başka. Satarken test videosu çekip satarsın, CPU Z bilgisi ile verirsin bir şey olmaz. Liste fiyatına sıfır almak mantıklı değil, satarken çok zarar edersin, bence 1-2 gün kargo bekleyip, Amazon'dan alın derim. 3800'e alsan, satarken Max 2000 bine verirsin, ben ucuz aldığım için 1800'e verdim.

O zaman kargo 2 günden fazla sürmeyecekse 2. el ürünlere bakacağım ya da Amazon'dan alırım. 2 günden uzun sürecekse maalesef tercih edemem. Yakın zamana kadar bir proje tamamlamam gerektiğinden 2 gün bile önemli olabiliyor. Teşekkür ederim önerileriniz için.