Bütçe
3.000-5.000 TL

casper04 20

Uzman
Merhabalar, selamın aleyküm. Ben parça parça sistem topluyorum da Aerocool D502A almıştım ama sonra akvaryum kasalar hoşuma gitti. Sizce D502A yerine akvaryum kasa alsam mı yoksa D502A mı kullansam? Alacağım sistemim bu.

Aldıklarım:
  • R7 9800X3D
  • MSI MAG X870E Tomahawk Wi-Fi 8400MHz (OC) M.2 AM5 ATX anakart
  • 1st Player NGDP 1300W 80+ Platinum ATX3.1/PCLE 5.1
  • Cooler Master Atmos II VRM Fan işlemci soğutucu
  • Aerocool D502A ARGB fanlı ATX oyuncu kasası
  • WD Black SN8100 1 TB NVMe Gen5 M.2 SSD
  • Kioxia M.2 2 TB Exceria Pro G2
  • MSI 31.5 MAG 321UP QD-OLED X24 3840x2160 (UHD) 16:9 flat QD-OLED 240 Hz 0.03 ms FreeSync Premium Pro pivot gaming monitor
  • Thermalright TL-C12B-S V3 ARGB 120mm siyah kasa fanı X5
  • Thermalright TL-C12RB-S V2 ARGB 120mm siyah kasa fanı X4
  • Thermalright fan-and ARGB hub X8 4 pinli RGB fan çoklayıcı
Alacaklarım:
  • 64 GB 2x32 GB 6000 MHz CL30 RAM (Kingston ya da XPG Lancer Blade (low profile lazım olduğu için) düşünmüştüm.)
  • ASUS TUF RTX 5080
  • Lian Li 8.8" universal ekran siyah

Açıkçası D502A kalsa mı değiştirsem mi kararsızım, siz ne önerirsiniz?

Hepsiburada'dan alacağım hocam. Oradan önerirseniz sevinirim. Bu arada istediğim özellikleri söyleyim. Sıvı soğutma olduğu için üste 3 tane 120mm desteği olmalı. 3 tane anakartın sağında fan olmalı. 3 tane de aşağı takılabiliyor olursa çok sevinirim. Bunlara ek TUF 5080 biraz uzun ve kalın olduğu için ona uygun kasa olmalı. Lian Li ekranımı da takacağım için ona uygun olması çok önemli. Bunlara ek olarak ilerde sıvı soğutma yerine hava soğutmaya geçersem ona da uyabilmeli. Şuan elimde Phantom Spirit 120SE var, almışken ona uygun olması da çok önemli. Bütçeyi biraz da esnetebilirim, bunların doğrultusunda. Sağlam ve bilindik marka olursa çok sevinirim.

@The Man From Earth Bütçem 3000-5000 ama artadabilir yani 8000'e kadar çıkarım. Antec C7 var mesela ama dediğim gibi bileşenlerimle kesin yüzde yüz uyumlu olmasını istiyorum. İleride phantom spirit 120SE'ye geçme durumum da var dediğim gibi. Low profile ram(XPG Lancer Blade) düşünüyorum. Endişem bileşenlerin kasaya sığıp sığmaması dediğim gibi. Bu arada dediğim gibi 3 tane anakartın sağında 3 tane aşağıda olsun istiyorum fan. 1 tane egzoz zaten standart, bunlara ek olarak 3 tane yukarıya sıvı soğutmanın fanları gelecek zaten.

Buradaki gibi konumlandırmayı düşünüyorum ekranı.

1787748136952.webp

Son düzenleme:
Ne kadar acelen var bu iş için, yani hemen mi topluyorsun önümüzdeki aylarda mı? Bir de 3-5'e kasa almak bu parçalara hakaret onu söyleyeyim sana.

Ne kadar acelen var bu iş için, yani hemen mi topluyorsun önümüzdeki aylarda mı? Bir de 3-5'e kasa almak bu parçalara hakaret onu söyleyeyim sana.
28'inde alacağım Allah nasip ederse bu cuma hocam. Ay sonuna kadar alacağım yani nasipse. Aerocool D502A almıştım ama dediğim gibi akvaryumlar hoşuma gitti. Sizin önereceğiniz kasalar nedir hocam? Ne kadar bütçe ayırmalıyım? Dediğim özelliklerde olsun. Dediğim bileşenleri rahat sığdırsın istiyorum. Bunlara ek olarak da altı dümdüz olursa çok iyi olur, bazı modeller düz değil de eğimli yokuşlu gibi oluyor ya hani. Bu sisteme kasa için ayıracağım bütçe ne olmalı sizce? 8-10 bin kadar çıkayım dedim hadi en son.

Eylül'de Phanteks EX serisi çıkıyor aslında ama o bekletebilir seni biraz.

Montech HS01 Pro ve HS02 Pro modellerine bak bakalım hoşuna gidecek mi, giderse teknik detay kısmına bakalım. Asus A32 Plus direkt kişisel önerim olmaz ama düz kutu kasa tiplemene uyuyor. Lancool 217 INF büyük kasa, Gaming Gecesi'nde iniyor da fiyatı, ona da bak. MSI MAG Pano 100R PZ de olabilir. Bir de Lian Li Lancool III ve Montech King 95 Pro'ya bak. Son olarak da NZXT H9 Flow Large bak. :D

Dediğim kasalardan hoşuna giden olursa söyle, ona göre daraltalım aramamızı. Ama 8-10 bence de senin yukarıda listelediğin parçaların hakkı.

Eylül'de Phanteks EX serisi çıkıyor aslında ama o bekletebilir seni biraz.

Montech HS01 Pro ve HS02 Pro modellerine bak bakalım hoşuna gidecek mi, giderse teknik detay kısmına bakalım. Asus A32 Plus direkt kişisel önerim olmaz ama düz kutu kasa tiplemene uyuyor. Lancool 217 INF büyük kasa, Gaming Gecesi'nde iniyor da fiyatı, ona da bak. MSI MAG Pano 100R PZ de olabilir. Bir de Lian Li Lancool III ve Montech King 95 Pro'ya bak. Son olarak da NZXT H9 Flow Large bak. :D

Dediğim kasalardan hoşuna giden olursa söyle, ona göre daraltalım aramamızı. Ama 8-10 bence de senin yukarıda listelediğin parçaların hakkı.
Teşekkür ederim, kasaların hepsini görsel olarak inceledim. Attığın listeden MSI MAG PANO 100R PZ modelini beğendim ama PZ olması olumsuz bir durum doğurur mu diye düşünüyorum bileşenlerimden dolayı. Antec C7 nasıldır?

Benim sistemde kurallarım çok katı: Üste 360mm sıvı soğutma geleceği için üstte 3 fan yuvası, anakartın sağında kesinlikle 3 fan yuvası, alt tabanda da kesinlikle 3 fan yuvası olması şart. Ayrıca Lian Li 8.8" ekranı sağ alta YATAY vidalayacağım için alt tabanın bıçak gibi dümdüz olması gerekiyor.

Montech HS01 / HS02 Pro: Bunların yan panelinde fan yuvası hiç yok, direkt eledim.
Montech King 95 Pro: Yan panelinde 3 tane değil, sadece 2 tane fan yuvası var ve bana göre hepsiburada'da çok pahalı(12630 TL).
Lian Li Lancool III: Akvaryum kasa değil, önü mesh ve yan panel fan desteği yok.
Asus A32 Plus: Alt tabanı dümdüz değil merdivenli/yokuşlu, ekran yatay sığmaz.
NZXT H9 Flow RGB: Kasa güzel duruyor ama 13.200 TL fiyatı benim bütçeyi çok aşıyor.

H9 Flow'un RGB olmayanı 9.5 lira. 100R PZ'nin PZ olması sadece PZ desteklediği için, yani bir eksiği yok.
King 95 Pro aslında aşırı lüks bir kasa, fiyatı da 9500 lira. Premium Bilgisayar (namı diğer Tipleme Gaming) zaten Montech'in Türkiye yetkili distribütörü. Değiştirilebilir ön panel, 5'i reverse 6 tane fan ve 10'lu kontrolcü ile geliyor, şasi metali ise bayağı kalın, titreşim konusunda çok başarılı o yüzden.
Fena durmuyor, ancak tam akvaryum değil o kasa, akvaryumumsu. Çift oda değil yani. Mesh paneli içinse biraz kısıtlayıcı denmiş.

H9 Flow'un RGB olmayanı 9.5 lira. 100R PZ'nin PZ olması sadece PZ desteklediği için, yani bir eksiği yok.
King 95 Pro aslında aşırı lüks bir kasa, fiyatı da 9500 lira. Premium Bilgisayar (namı diğer Tipleme Gaming) zaten Montech'in Türkiye yetkili distribütörü. Değiştirilebilir ön panel, 5'i reverse 6 tane fan ve 10'lu kontrolcü ile geliyor, şasi metali ise bayağı kalın, titreşim konusunda çok başarılı o yüzden.

Fena durmuyor, ancak tam akvaryum değil o kasa, akvaryumumsu. Çift oda değil yani. Mesh paneli içinse biraz kısıtlayıcı denmiş.
Anladım, PZ kasa olsa da benim bileşenler uyacaktır yani. Peki fiziksel olarak uyumsuzluk söz konusu mu? Lian Li Ekran olsun ne bileyim, ekran kartı olsun, kıvrılma payı vs. vs. yani. Benim hoşuma gitti o kasa açıkçası ama dediğim gibi ileride Phantom Spirit 120SE'ye geçme durumum da var onu da desteklemeli mutlaka. King 95 Pro hepsiburada fiyatı yüksek geldi ya hocam. Fazla yani bana. 12635 TL Hepsiburada'da. Hepsiburada'dan alacağım.

Başka bir sitenin linkini vermek yasaksa kusura bakmayın, kuralları kesin olarak bilmiyorum ama böyle bir durum varsa çok sıkıntılı hocam. Kasa istediğim kadar hoşuma gitsin bu tip güvensizlikleri var ise tercih etmeme nedeni resmen. Camının patladığı da söyleniyor.

Link

Son düzenleme:
Cam patlaması temper camın doğasında var, kullanıcı hatası sebepli gerçekleşir. Konudaki olayı da bu kasa için ilk defa görüyorum, nedense o da bana kullanıcı kaynaklı bir sorun var gibi geliyor.