Bütçe
3.000-5.000 TL
Cam patlaması temper camın doğasında var, kullanıcı hatası sebepli gerçekleşir. Konudaki olayı da bu kasa için ilk defa görüyorum, nedense o da bana kullanıcı kaynaklı bir sorun var gibi geliyor.
Peki o kasayı almamda fiziksel olarak bir engel var mı hocam? Bileşenlerimi yazdım. Ekranı konumlandıracağım yeri yazdım, uymama, sığmama gibi durumlar olabilir mi? Lian Li mi alsam diye de düşündüm bir ara ama bilemedim şöyle taş gibi kasa olup bütçeme uyan içime tam olarak sinen bir kasa çıkmadı yahu. MSI hoşuma gitti de daha iyisi bulunur mu acaba diyorum. Kriterlerim belli, gerekirse alta takacağım 3 fanı 2ye de düşürebilirim yani yada anakartın yanındaki fanları. Tam olarak işte bunu almak istiyorum dediğim bir kasa çıkmadı yani.

Peki o kasayı almamda fiziksel olarak bir engel var mı hocam? Bileşenlerimi yazdım. Ekranı konumlandıracağım yeri yazdım, uymama, sığmama gibi durumlar olabilir mi? Lian Li mi alsam diye de düşündüm bir ara ama bilemedim şöyle taş gibi kasa olup bütçeme uyan içime tam olarak sinen bir kasa çıkmadı yahu. MSI hoşuma gitti de daha iyisi bulunur mu acaba diyorum. Kriterlerim belli, gerekirse alta takacağım 3 fanı 2ye de düşürebilirim yani yada anakartın yanındaki fanları. Tam olarak işte bunu almak istiyorum dediğim bir kasa çıkmadı yani.
Eve geçince incelerim biraz daha detaylı, sanki H9 Flow o yönden daha geniş gibi geliyor ama sayısal değerlere bakmak lazım. Mobilden bakmak yorucu :)

Eve geçince incelerim biraz daha detaylı, sanki H9 Flow o yönden daha geniş gibi geliyor ama sayısal değerlere bakmak lazım. Mobilden bakmak yorucu :)
Çok sevinirim, bu arada 3 anakartın sağında, 3 aşağıda fan olmasını isteme sebebim hem Lian Li ekranı aşağıdaki fanların olduğu yere vidalayıp ekran kartının önüne yatay olarak koyma düşüncesinden ve daha güzel, daha hoş, daha dolu dolu görünüyor diye ama alacağım kasa sağlam olursa o yönden vazgeçedebilirim yani. :)

Bu arada hocam tekrar baktım MSI hoşuma gitti gitmesine ama tam o köşe kısmı böyle ikili cam gibi ya o olmasa daha hoş olurmuş. O tip önerebileceğiniz var mıdır yoksa MSI mı alayım sizce? MSI’ın sadece orası D502A yada işte Antec C7 gibi dümdüz olsaymış daha iyi dururmuş.

Bu üçünden önereceğiniz var mıdır hocam? Bunlara ek başka da olabilir. Bu arada bütçem hepsiburada üzerinden maksimum 12600 TL. En azından 4 fanı(1 arka - 3 ön tarafta) olsun ve reverse olsun hocam. 3 tane de kendim reverse fanlarımdan takarım.

Zoko Father Siyah 9X12CM Argb Tower Kasa Kumandalı 11750 TL

Thermaltake 850W 80+ Gold Vıew 380 CA-3Z2-85M1WE-00 Argb Gamıng Mıd-Tower Pc Kasası 10274 TL

Thermaltake Vıew 380XL Atx 4x Argb Fan Siyah Akvaryum (Psu Yok) Gamıng Kasa 10188 TL

@X99 @GhostOps @StaIker @Stormweaver @Big Boss @user44 @Andar Han @dombikpanda @LH44

Hocam sizlerin de desteklerinizi bekliyorum.

Son düzenleme:
Hocam sizlerin de desteklerinizi bekliyorum.

Zoko yerine Arctic'ya da havn daha iyi olur, havn özellikle premium bir model, fanlarını ayrı alman gerekir. Dikey akvaryumda bu iki model güzel. Thermaltake 380 XL modeli de güzel, büyüklüğünü göz önünde bulundurun, kasa masanın üzerinde duracaksa, fanları bir tur al sat yapman gerekebilir, çoğu markanın fanları 1200 RPM'den sonra ses yapar.

Zoko alternatifi;

Antec wood modeli de çok iyi.

Beyaz klasik akvaryum alacaksanız, Corsair Lian Li, TT 380 modellerinden başka alternatif yok.

Zoko yerine Arctic'ya da havn daha iyi olur, havn özellikle premium bir model, fanlarını ayrı alman gerekir. Dikey akvaryumda bu iki model güzel. Thermaltake 380 XL modeli de güzel, büyüklüğünü göz önünde bulundurun, kasa masanın üzerinde duracaksa, fanları bir tur al sat yapman gerekebilir, çoğu markanın fanları 1200 RPM'den sonra ses yapar.

Zoko alternatifi;

Antec wood modeli de çok iyi.

Beyaz klasik akvaryum alacaksanız, Corsair Lian Li, TT 380 modellerinden başka alternatif yok.

Beyaz değil siyah düşünüyorum ama bütçem dediğim gibi fanlar falan herşey dahil maksimum 12600 TL. Bu doğrultuda ne öneriyorsunuz? Elimde 4 reverse fan var ama hepsi aynı model olursa daha hoş, daha güzel olur. Elimdeki fanlardan satılmıyor hiçbir yerde. 4 fan da az onun için ya mecburen 4 fanlı kasa alıp kalan 3 tanesini kendi reverselerimden takacağım yada bütçem dahilinde boş kasa alıp bütçem dahilinde fanları da satın alacağım. Ne öneriyorsunuz?

Elinde hangi fanlar var? Kasa masanın üzerinde mi duracak?
Thermalright TL-C12B-S V3 ve Thermalright TL-C12RB-S V2 var ama mesela kasa boş uygun fiyat olursa hepsini Lian Li de almak isterim. Kasadakileri söker yeni aldığım Lian Li olanları taktırırım mesela bütçem dahilinde olacaksa tabii. Kasa masamın üzerinde duracak, Lian Li ekran da koymayı düşünüyorum kasanın içine dediğim gibi.

Elinde hangi fanlar var? Kasa masanın üzerinde mi duracak?
Şu şekilde konumlandırmayı düşünüyorum.

1787773438980.webp