3.000 TL bütçe ile gamepad vs SSD vs RAM

Şişman Adam

Kategori Yetkilisi
Hukuk Moderatörü
Makaleler
3
Yer
Ankara
Merhaba arkadaşlar,

Seçim sonrasında her şey pahalı hale gelmeden önce bir şeyler almak istiyorum. Bütçem başlıktaki gibi 3.000 TL. 3 farklı ihtiyacımı belirtip açıklamamı yapayım:

• Xbox 9. nesil Gamepad.
Şimdiye kadar hiç gamepad ile oyun oynamadım. Yani konsol sahibi arkadaşlarımla oynadım elbette ama kendime gamepad alıp uzun soluklu bir şekilde gamepad ile oyun deneyimim yok. O yüzden biraz bunu deneyimlemek istiyorum.
  • Kioxia Exceria Pro LSE10Z001TG8 PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD
Ben SATA SSD kullanıyorum hep. Şimdiye kadar M.2 SSD almayışımın nedeni, sistemimi ofis işleri ve fırsat bulduğumda oyun amaçlı kullanıyor oluşum. M.2 SSD'lerin okuma/yazma hızlarındaki avantaj, bu amaçlı kullanılan bir bilgisayar için elzem olmadığını düşünüyorum. Ancak yine de "F/P bir ürün satın alayım kenarda dursun" isteğimi dizginleyemiyorum. O yüzden bu ürünü de düşünüyorum.
  • 3600 MHz 2x16 GB DDR4 RAM.
Sistemimde mevcut 2x8 GB 3000 MHz DDR4 RAM var. Benim gözümde 16 GB RAM hala yeterli. Oynadığım ve oynamayı planladığım oyunlar için de yeterli. RAM değişikliği isteğim de sadece oyun amaçlı. 32 GB RAM gerektiren herhangi bir meşguliyetim yok. Ancak ileriye dönük güzel olurdu. Yine F/P bir ürün satın alma isteğim işte.

Gönlüm daha çok Gamepad'den yana. Sizce hangisini tercih etmeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
9. nesil gamepadi indirimde denk getirip yine indirimde 1 TB SSD alabilirsiniz. 2000 + 1000 şeklinde en fazla 200 300 TL aşar bütçeyi. RAM 16 yeterli.

9. nesil gamepadi indirimde denk getirip yine indirimde 1 TB SSD alabilirsiniz. 2000 + 1000 şeklinde en fazla 200 300 TL aşar bütçeyi. RAM 16 yeterli.

Zaten seçimden sonra her şeye zam gelecek. Bir indirim yakalamak da muhtemelen en az 1-2 ayı bulacak. Şimdiden bir karar verip almak istiyorum.

Bence alma buradan. Birkaç kişi fatura kesilmesiyle alakalı sıkıntı yaşamış. Trendyol üzerinde mağazaları olmasına rağmen oradan satın alan adama fatura falan gitmemiş. Garantide sıkıntı yaşarsın.

O zaman alırsam microsoft türkiye garantili alırım.

Belki başka tavsiyesi olan çıkar biraz daha bekleyeyim. Sana da teşekkür ederim bu arada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…