Bütçe
3.000 TL

MotionBlurry

Uzman
Herkese iyi sosyaller.

Eski ofis klavyesini, hem tuşları basmadığı hem de çok ses yaptığı için yeni klavye alarak değiştireceğim. Normalde kendi bildiğim ve ilgilendiğim bir alan, ancak sizlere sormak istedim. Manyetik ve mekanik klavye arasında kaldım.

Bana numpad tuşları ileride lazım olabilir diye düşünüyorum. Çünkü bazı oyunlarda numpad ile kontrol mevcut. Bütçem 3.000 TL. Klavye hem kablolu hem de kablosuz bağlantıları desteklemeli.

Elim ve parmaklarım biraz uzun olduğu için küçük klavyeleri pek kullanamıyorum. Evde bilgisayarı tek ben değil, ablamlar da kullanıyorlar ve dikkat ettiğim kadarıyla numpad kullanıyorlar. Yeni klavye gelince kullanım alışkanlıkları nasıl olur, bilemiyorum.

Genelde CS 2 oynuyorum, arada hikayeli oyunlara da göz gezdirmeyi düşünüyorum. Bu durum klavye seçimini etkiler mi?

Önerilerinizi ve neden önerdiğinizi bekliyorum. Ayrıca numpad ileride ve günümüzde önemini kaybeder mi?

Herkese iyi sosyaller.

Eski ofis klavyesini, hem tuşları basmadığı hem de çok ses yaptığı için yeni klavye alarak değiştireceğim. Normalde kendi bildiğim ve ilgilendiğim bir alan, ancak sizlere sormak istedim. Manyetik ve mekanik klavye arasında kaldım.

Bana numpad tuşları ileride lazım olabilir diye düşünüyorum. Çünkü bazı oyunlarda numpad ile kontrol mevcut. Bütçem 3.000 TL. Klavye hem kablolu hem de kablosuz bağlantıları desteklemeli.

Elim ve parmaklarım biraz uzun olduğu için küçük klavyeleri pek kullanamıyorum. Evde bilgisayarı tek ben değil, ablamlar da kullanıyorlar ve dikkat ettiğim kadarıyla numpad kullanıyorlar. Yeni klavye gelince kullanım alışkanlıkları nasıl olur, bilemiyorum.

Genelde CS 2 oynuyorum, arada hikayeli oyunlara da göz gezdirmeyi düşünüyorum. Bu durum klavye seçimini etkiler mi?

Önerilerinizi ve neden önerdiğinizi bekliyorum. Ayrıca numpad ileride ve günümüzde önemini kaybeder mi?
- Klavye Türü: Mekanik klavye tercih etmenizi öneririm. Mekanik klavyeler genellikle daha dayanıklıdır, tuş hissiyatı daha iyidir ve oyun performansını artırabilir.

- Bağlantı Türü: Hem kablolu hem de kablosuz bağlantıya sahip bir klavye seçeceksiniz. Bu, günlük kullanımda esneklik sağlar ve oyun sırasında daha düşük gecikme süresi sunar.

- Boyut: Tam boyutlu (numpad’li) bir klavye almanızı öneririm. El ve parmaklarınızın uzun olduğunu belirttiğiniz için, tuş düzeninin yeteri kadar geniş olmasına özen gösterin.

- Tuş Hissi: Oyunlar için önerilen tuş kırımlarından bazıları; Cherry MX Red (düşük basma kuvveti), Cherry MX Brown (tactile geri bildirim) ve Cherry MX Blue (sesli geri bildirim). Hangi hissiyatın sizin için daha iyi olduğunu deneyerek seçebilirsiniz.

- Model Önerileri:
1. Logitech G Pro X - Hem mekanik hem de programlanabilir tuşları ile oyun performansı için idealdir.
2. Razer BlackWidow Lite - Geniş ve rahat bir tasarıma sahiptir, kablolu ve kablosuz opsiyonları mevcuttur.
3. SteelSeries Apex Pro TKL - Alüminyum yapısıyla sağlam, özelleştirilebilir tuş hissi sunmaktadır.

- Kullanım Alışkanlıkları: Numpad, oyun deneyiminizi etkileyecek şekilde kullanışlı olabilir. Özellikle sadece oyun oynamak için değil, genel ofis kullanımı açısından da kolaylık sağlar.

- Gelecek İçin Numpad Önemi: Numpad, veri girişi ve bazı oyunlar için hala önemli bir bileşendir. Gelecekte de kullanılmaya devam edecektir. Bu yüzden, ileride numpad'e ihtiyaç duyma olasılığınız varsa bu özelliğe sahip bir klavye seçmek mantıklıdır.

Bu öneriler ile bütçeniz dahilinde size uygun bir klavye seçebilirsiniz.