Bütçe
3.000 TL

Tunayx

Uzman
Herkese merhaba, ben biraz internette araştırmalar yaptım. Yaptığım internet araştırmasında OpenWrt yazılımını gördüm. İnternette olan gecikmeleri düşürdüğünü gözlemledim, kendi modemime bu yazılım yüklenmiyor sanırım. Ben de bu yüzden yeni modem almak istiyorum ama ne alacağım bilmiyorum.

Şu an kullandığım modemim: Türk Telekom TP-Link TD-W9970V3

Altyapım: VDSL (DSL).

Altyapım fiber ama internet servis sağlayıcım ile olan sözleşmedeki taahhüt süresi dolmadı. İleriye dönük hem VDSL hem de fiber modem önerebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese merhaba, ben biraz internette araştırmalar yaptım. Yaptığım internet araştırmasında OpenWrt yazılımını gördüm. İnternette olan gecikmeleri düşürdüğünü gözlemledim, kendi modemime bu yazılım yüklenmiyor sanırım. Ben de bu yüzden yeni modem almak istiyorum ama ne alacağım bilmiyorum.

Altyapım fiber ama internet servis sağlayıcım ile olan sözleşmedeki taahhüt süresi dolmadı. İleriye dönük hem VDSL hem de fiber modem önerebilir misiniz?
Imou HX21 ya da Xiaomi AX3000T alabilirsin donanım olarak 2 cihazda aynı ama Xiaomi olana OpenWrt çok daha kolay kurulabiliyor kendi kurulum propgramı mevcut.
Bu arada aynı modem ile Xiaomi AX3000T cihazını OpenWrt kurulu şekilde bende kullanıyorum eğer modeminde kablosuz bağlantı dışında sorun yoksa üstte yazdıklarımdam birini alıp OpenWrt kurup PPPoE bilgilerini cihaza girip modemini köprü moduna aldıktan sonra modemin lan1 girişinden routerın WAN girişine routerın kutusundan çıkan kablo ile birbirine bağlayıp internetini kullanmaya başlayabilirsin.
İstersen sana Xiaomi cihazda kuruluma yardımcı da olurum pc ne uzaktan bağlanıp kuruulumu yaparım.

Imou HX21 ya da Xiaomi AX3000t alabilirsin donanım olarak 2 cihazda aynı ama Xiaomi olana OpenWrt çok daha kolay kurulabiliyor kendi kurulum propgramı mevcut.
Bu arada aynı modem ile Xiaomi AX3000t cihazını OpenWrt kurulu şekilde bende kullanıyorum eğer modeminde kablosuz bağlantı dışında sorun yoksa üstte yazdıklarımdam birini alıp OpenWrt kurup PPPoE bilgilerini cihaza girip modemini köprü moduna aldıktan sonra modemin lan1 girişinden routerın WAN girişine routerın kutusundan çıkan kablo ile birbirine bağlayıp internetini kullanmaya başlayabilirsin.
İstersen sana Xiaomi cihazda kuruluma yardımcı da olurum PC ne uzaktan bağlanıp kuruulumu yaparım.

Hocam merhaba, Xiaomi routerı ana modem olarak kullanabilir miyim acaba? Çünkü şöyle bir planım var. Şu anki modem benim odamda salona doğru internet düzgün çekmiyor şu an kullandığım modemi salona koyup köprü modu yapmayı düşünüyordum.

Hocam fiber varsa altyapınızda otomatik fibere geçiriyorlar diye biliyorum taahatüt değişmeden arayıp bir sorun isterseniz.

Kullandığınız o modeme köprü yapmayın. Ben modemin aynısını bizzat kullandım. Mercusys menzil genişletici ve farklı olan router ile bağlantıyı dalga dalga ediyor.

Hocam fiber varsa altyapınızda otomatik fibere geçiriyorlar diye biliyorum taahatüt değişmeden arayıp bir sorun isterseniz.

Hocam TurkNet GigaFiber geldi. Türk Telekom veriyor mu bilmiyorum.

Kullandığınız o modeme köprü yapmayın. Ben modemin aynısını bizzat kullandım. Mercusys menzil genişletici ve farklı olan router ile bağlantıyı dalga dalga ediyor.

Hocam öneririniz nedir?

Hocam merhaba, Xiaomi routerı ana modem olarak kullanabilir miyim acaba? Çünkü şöyle bir planım var. Şu anki modem benim odamda salona doğru internet düzgün çekmiyor şu an kullandığım modemi salona koyup köprü modu yapmayı düşünüyordum.

Yok öyle olmaz o zaman ana sinyal kötü olduğu için gelen internette kötü olur o zaman sana mesh sistem lazım.