Shm

Çalışkan
DSL bir sistem kullanmadığımdan modemin mesafede bir etkisi var mı bir bilgim yok ama ben yine de söyleyeyim. Saha dolabına yaklaşık 474 metre mesafe var. (Bu mesafeden verimli bir şekilde internet alabilir miyim ondan da emin değilim.) Aklımda Keenetic Extra DSL var. Bütçem ₺3000 civarı. Çok fazla üstüne çıkmak istemiyorum. Bir de daha ucuz yollu 1000₺ civarı bir ürün alırsam pek bir fark yaşar mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
DSL bir sistem kullanmadığımdan modemin mesafede bir etkisi var mı bir bilgim yok ama ben yine de söyleyeyim. Saha dolabına yaklaşık 474 metre mesafe var. (Bu mesafeden verimli bir şekilde internet alabilir miyim ondan da emin değilim.) Aklımda Keenetic Extra DSL var. Bütçem ₺3000 civarı. Çok fazla üstüne çıkmak istemiyorum. Bir de daha ucuz yollu 1000₺ civarı bir ürün alırsam pek bir fark yaşar mıyım?
Eğer hat ile ilgili problemlerin varsa xDSL chipi MediaTek olan modemleri tercih etme Türkiye'deki saha dolapları ile pek uyumlu değiller o yüzden düşük hat değerleri ve stabilizasyon sorunları yaşayabilirsin onun yerine 2.el temiz triductor VSPM310 chipsetli HG658 V2 alıp onu köprü moduna alıp yanına Xiaomi AX3000T router alıp OpenWrt kurup kullanabilirsin böyle bir sistem yaklaşık 2000 TL'ye patlar ve geleceğe yöneliktir ayrıca bunun muadili tek cihaz hopper DSL'dir ve o cihaz hem MediaTek xDSL chipsetli hem de 4000 TL fiyatı var.

Olup olmayacağını bilmiyorum çünkü yeni bağlatacağım. Wi-Fi çok da kaliteli olmasına gerek yok aynı katta arada bir duvar engeli olmayacak sadece.

Alıp geçsem de olur o zaman.

Sen bilirsin baktın Wi-Fi'dan memnun olmadın direk cihazın yanına o routerı alırsın.