Bütçe
1500-2000 TL arası

demjr

Deneyimli
Merhabalar.

Elimdeki Keenetic Omni DSL modemi zamanında ikinci el olarak 500 TL'ye almıştım. Aslında gayet stabil ve güzel çalışıyordu ama cihazın 5 GHz bandını desteklemediğini yeni fark ettim.

Evimdeki altyapı 100 Mbps'e kadar hız destekliyor. Bu hızı Wi-Fi üzerinden kayıpsız alabilmek için Omni DSL yerine geçecek, 5 GHz destekli ve daha performanslı bir VDSL modem arıyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Merhabalar.

Elimdeki Keenetic Omni DSL modemi zamanında ikinci el olarak 500 TL'ye almıştım. Aslında gayet stabil ve güzel çalışıyordu ama cihazın 5 GHz bandını desteklemediğini yeni fark ettim.

Evimdeki altyapı 100 Mbps'e kadar hız destekliyor. Bu hızı Wi-Fi üzerinden kayıpsız alabilmek için Omni DSL yerine geçecek, 5 GHz destekli ve daha performanslı bir VDSL modem arıyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Hocam, router ne işe yarıyor? Aynı zamanda 5 GHZ kullanabilecek miyim?

Daha ayrıntılı bir şekilde açıklarsanız çok sevinirim.
Router kısaca modem ile aynı işi yapar ama sadece internet sinyalini dönüştürme yeteneği yoktur. Bunun en büyük artısı da router üzerindeki işlem yükü azalır ve router'lar çok daha ucuzdur. Aynı zamanda daha iyi özellikler sunar. VDSL altyapısı olanlar genelde elindeki modeme internet sinyalini çözdürüp router'a aktarırlar, interneti öyle kullanırlar. Mesela router ve modem örneği verdim aşağıda; ikisi de aynı fiyat ama BE220 daha üstün. Bundan dolayı router öneriyoruz.

Hocam, tak çalıştır mantığında bir şey istiyorum.
Router aldığın zaman araya sadece fazladan adaptör ve bir Ethernet kablosu girer, yorucu işlem değil; ayarını çekmek 15 dk falan sürer. İki dağıtıcı istemiyorsan VDSL modemdeki WiFi'yi kapatırsın.