3.000 TL mekanik klavye önerisi

Bütçe
3000-3300

isimsizman

Becerikli
Merhabalar. Ben uzun zamandır normal klavye kullanan biri olarak artık mekanik klavyeye geçmek istiyorum. Blue switchlerin basım hissiyatı çok iyi diyorlar fakat bir o kadar da sesli olduğu söyleniyor. Red Switch daha sessiz fakat kaliteli bir dokunma hissiyatı verir mi? %75 klavye olur ise sevinirim. F1 gibi tuşları istiyorum.

Önerilerinizi bekliyorum. Kafamda bir sorun var ayrıca Türkçe olmayan klavyelerde "ş" "i" tuşlarını basabiliyoruz ama ";" tuşunu nereden basacağız. Windows'dan yazım dilini Türkçe seçtiğimizde klavyede ";" için yer kalmıyor? Sıkıntı olur mu Türkçe olmayan bir klavye almak?

Oyuncu klayvesi istiyorum şık bir şey olsun pembiş tatlı klavyeler sevmem.

Türkçe olmayan bir klavye almak sorun oluşturmaz. Türkçe klavyede yazdığınız gibi tüm noktalama işaretlerini yazabiliyorsunuz, yer kalmama durumu yok. ";" işareti enter üzerindeki tuşta olur genelde.
Blue switch ve Red switch ayrımına takılmayın, bu switchler eskide kaldı denebilir. Artık her marka genelde kendi özel switchini çıkarıyor, çok fazla switch var piyasada.
Bu bütçeye Akko 5075B Plus önerebilirim, VGN A75 de önerirdim ancak stoğu yok. Biraz daha ucuz olsun derseniz VGN V87 veya Aula F87 de tercih edilebilir.

Wraith'den alacaksanız ödeme kısmında SWAR kodunu kullanabilirsiniz.

Hocam şu an en çok bu öneriliyor.

Ya bu klavyelerde nedense Razer, Rampage, Gamepower, Asus gibi markaların %75 klavyelerini bulamadım. Oyuncu klavyesi olarak çok az çeşit klavye üretmişler ve istediğim gibi değiller. Neden bu kadar az klavye çeşitliliği var anlamış değilim.
Bütçeniz yetiyorsa bu kesinlikle alınır, gayet iyi bir tercih olur.
Bahsettiğiniz markaların ne bu bütçede ne de yüksek bütçelerde pek alınabilir modelleri yok. Hele ki Gamepower ve Rampage gibi fason markalara aman diyeyim bakmayın bile. Razer ve Asus'un da fiyatını hakkeden kaliteli modelleri genelde yok varsa da sayıları oldukça az.

Hocam şu an en çok bu öneriliyor.

Ya bu klavyelerde nedense Razer, Rampage, Gamepower, Asus gibi markaların %75 klavyelerini bulamadım. Oyuncu klavyesi olarak çok az çeşit klavye üretmişler ve istediğim gibi değiller. Neden bu kadar az klavye çeşitliliği var anlamış değilim.
Dediğiniz o 4 markadan uzak durun zaten. M1 alabilirsiniz.

Aslında bir ara şuna da bakmıştım bu kadar çok olumlu yorum alınca. Fiyatı da ucuz. Bunlar vesayire kötü klavyeler mi? Klavyeye de çok fazla para vermek istemiyorum böyle. Elimdeki klavye iyice çöp bir şey olduğu için biz de bilgisayarımıza yakışır bir şey alalım diyorum.

Gamepower gibi markalara olan nefreti anlamıyorum nedense kulaklığım GamePower 3 yıldır güzel gidiyoruz memnunum.

https://www.trendyol.com/gamepower/eva-3-60m-mekanik-blue-switch-turkce-q-88-tus-usb-gaming-klavye-p-36782531
Aslında bir ara şuna da bakmıştım bu kadar çok olumlu yorum alınca. Fiyatı da ucuz. Bunlar vesayire kötü klavyeler mi? Klavyeye de çok fazla para vermek istemiyorum böyle. Elimdeki klavye iyice çöp bir şey olduğu için biz de bilgisayarımıza yakışır bir şey alalım diyorum.
Gayet kötü bir klavye açıkçası. Markasının rezil olmasını geçtim hem hotswap değil hem de blue switch. Blue switch hem çok sesli hem de basım hissiyatı olarak bence kötü. Ayrıca hotswap olmayan klavyeler en ufak bir switch, tuş vs arızasında çöpe gidiyor. Bütçe kısıtlı olmadığı sürece hotswap olmayan klavyeyi asla tercih etmezdim şahsen.
Ayrıca olumlu yorumlara bir bakayım dedim de "oğluma veya bilmem neyime aldım çok beğendi" falan yazıyor, zerre ciddiye alınacak yorumlar değiller yani.
Bu fiyatlarda bir şey arıyorsanız aklıma Aigo A100 ve Aigo A87 geliyor ama onlar da istediğiniz boyutta değil maalesef.
3000TL'ye çıkmak istemiyorsanız üstte önerdiğim gibi VGN V87 veya Aula F87 tercih edebilirsiniz. İyzico ve Parolapara indirimleri falan var onlara da bir bakın derim.
Gamepower gibi markalara olan nefreti anlamıyorum nedense kulaklığım GamePower 3 yıldır güzel gidiyoruz memnunum.
Yani sizin Gamepower'in bir ürününden memnun kalmanız markanın kötü olduğu gerçeğini değiştirmiyor maalesef. Çoğunlukla fason kalitesiz mallar üretiyorlar. Aynı fiyata daha iyi ürünler sunan markalar varken hiçbir alınabilirliği yok.
Ama tabii ki parayı verecek olan sizsiniz, biz değiliz. O yüzden tercih size kalmış.

Bu fiyatlarda bir şey arıyorsanız aklıma Aigo A100 ve Aigo A87 geliyor ama onlar da istediğiniz boyutta değil maalesef.
3000TL'ye çıkmak istemiyorsanız üstte önerdiğim gibi VGN V87 veya Aula F87 tercih edebilirsiniz. İyzico ve Parolapara indirimleri falan var onlara da bir bakın derim.

Anladım. Kaliteli klavyeler yan markalarda diyorsunuz yani.

Bu nasıldır sizin önerdiğiniz klavyenin siyah rengi. Rengi vesayire güzel gibi geldi bana. Diğerleri çocuk klavyesine benziyor turuncu mavi renkli falan. Hoş durur mu masada bu sizce? Bir de RGB yazıyor. Tuşlar istediğim gibi özelleştirilebiliyor mu her renkteki renkler? Işığı çok önemli.

Anladım. Kaliteli klavyeler yan markalarda diyorsunuz yani.

Bu nasıldır sizin önerdiğiniz klavyenin siyah rengi. Rengi vesayire güzel gibi geldi bana. Diğerleri çocuk klavyesine benziyor turuncu mavi renkli falan. Hoş durur mu masada bu sizce? Bir de RGB yazıyor. Tuşlar istediğim gibi özelleştirilebiliyor mu her renkteki renkler? Işığı çok önemli.
İyidir, alınır. Masanızı bilmiyorum tabii ama rengi güzel. Switchlerinin modeli de Graywood V4, internette ses testleri mevcut bakabilirsiniz.
Işıkları gayet iyi ama muhtemelen fark etmişsinizdir ki tuşları şeffaf değil, gece kullanımında tuşları görmek istiyorsanız yeni keycaps alıp değiştirmeniz gerek. Güzel RGB modları var ama her tuşa ayrı özelleştirme yapılıyor mu onu bilmiyorum.
Klavyenin eksisi ise yazılımı. Pek düzgün çalışmıyor ve arayüzü bence güzel değil. Hadi arayüzü neyse de bazen doğru düzgün çalışmaması biraz can sıkıcı olabiliyor.
Ben Graywood V3 switchli Aula F75 modelini kullanıyorum ve gayet memnunum. Tuşları sessiz, basım hissiyatı güzel, RGB modları güzel ve ışığı gayet iyi. Sadece yazılımı iyi değil dediğim gibi.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt