Kararsız kaldım hocam biraz açıkçası. Zor bir işlem mi bu OpenWrt kurmak hiç bilmediğim için. Yani biraz ön bilgi ya da bir rehber ile risksiz kurabilme ihtimalim olmaz mı acaba?

@NYTMARE @Liguori sizlerin bir tavsiyesi olur mu acaba?

Xiaomi AX3000t alabilirsin kurulumu çok kolaydır program yardımıyla maksimum 10 dakikanı alır ben buraya kurulum adımlarını atacağım eğer yardıma ihtiyacın olursa buraya yazabilirsin.

Cihazı satın alığında kurulumunu yap ama otomatik güncellemeyi açma ve elle bu cihaz güncellemesini yap gerisini xmir patcher indirip talimatları takip et.
Router güncelleme dosyası
Xmir Patcher
Factory ve sysupgrade doayalarını buradan indir ve factory dosyasını ZIP'den çıkarttığın xmir patcher dosyasının içindeki Firmware klasörüne at.
Dosyalar
Routerı güç kablosunun yanında bulunan WAN portundan PC'ye bağla ve xmir patcheri doayasındaki start. Sh programını aç ve sırasıyla 2 ve 7 işlemlerini yap ve OpenWrt kurulacak.
Sonrasında WAN portundan Ethernet kablosunu çıkart ve lan portundan birine tak sonra 192.168.1.1 adresine gir ve System kısmından flash Firmware kısmına gir ve en altta bulunan Flash New Firmware image yerinden sysupgrade dosyasını kur cihaz yüklemeyi bitirdiğinde network kısmından interface kısmına gir br lan olan portu edit kısmına bas ve IPv4 address yazan yerdeki 192.168.1.1 kısmını 192.168.2.1 yap ve save yap sonra da o sayfanın altından save and apply kısmından işlemi tamamla artık 192.168.2.1 ile router arayüzüne giriş yapabilirsin.
Wi-Fi ilk kurulumda kapalı olarak geliyor network oradan Wireless kısmına gir yanında SSID yazan 2 Wi-Fi ağı göreceksin ilkine gir edit kısmına tıkla Wi-Fi ağı 11 ya da 13 civarına gelen 2.4 GHz ağı oluyor band genişliğini 40 MHz yap sonra da Wi-Fi ülkeni Panama olarak ayarla sonra biraz aşağıya in Wireless Security kısmına gel encryption kısmından wpa2/wpa3 mixed olanını seç key kısmına da Wi-Fi şifreni yazacaksın save deyip kaydedeceksin sonra diğer SSID yazan ağa da gel band genişliği ayarına gir oradan 160 MHz olanını seç onunda ülke ayarını panama yap ve aynı encryption ayarını yapıp şifreni gir save deyip kaydet en son Wi-Fi ayarlarının yanında enable yazar ona tıkla ve Wi-Fi dağıtımını aç ve en altta in save and apply kısmına tıkla ayarlar kaydolup Wi-Fi aktif hale gelsin.

Xiaomi AX3000t alabilirsin kurulumu çok kolaydır program yardımıyla maksimum 10 dakikanı alır ben buraya kurulum adımlarını atacağım eğer yardıma ihtiyacın olursa buraya yazabilirsin.

Cihazı satın alığında kurulumunu yap ama otomatik güncellemeyi açma ve elle bu cihaz güncellemesini yap gerisini xmir patcher indirip talimatları takip et.
Router güncelleme dosyası
Xmir Patcher
Factory ve sysupgrade doayalarını buradan indir ve factory dosyasını ZIP'den çıkarttığın xmir patcher dosyasının içindeki Firmware klasörüne at.
Dosyalar
Routerı güç kablosunun yanında bulunan WAN portundan PC'ye bağla ve xmir patcheri doayasındaki start. Sh programını aç ve sırasıyla 2 ve 7 işlemlerini yap ve OpenWrt kurulacak.
Sonrasında WAN portundan Ethernet kablosunu çıkart ve lan portundan birine tak sonra 192.168.1.1 adresine gir ve System kısmından flash Firmware kısmına gir ve en altta bulunan flash New Firmware image yerinden sysupgrade dosyasını kur cihaz yüklemeyi bitirdiğinde network kısmından interface kısmına gir br lan olan portu edit kısmına bas ve IPv4 address yazan yerdeki 192.168.1.1 kısmını 192.168.2.1 yap ve save yap sonra da o sayfanın altından save and apply kısmından işlemi tamamla artık 192.168.2.1 ile router arayüzüne giriş yapabilirsin.
Wi-Fi ilk kurulumda kapalı olarak geliyor network oradan Wireless kısmına gir yanında SSID yazan 2 Wi-Fi ağı göreceksin ilkine gir edit kısmına tıkla Wi-Fi ağı 11 ya da 13 civarına gelen 2.4 GHz ağı oluyor band genişliğini 40 MHz yap sonra da Wi-Fi ülkeni Panama olarak ayarla sonra biraz aşağıya in Wireless Security kısmına gel encryption kısmından wpa2/wpa3 mixed olanını seç key kısmına da Wi-Fi şifreni yazacaksın save deyip kaydedeceksin sonra diğer SSID yazan ağa da gel band genişliği ayarına gir oradan 160 MHz olanını seç onunda ülke ayarını Panama yap ve aynı encryption ayarını yapıp şifreni gir save deyip kaydet en son Wi-Fi ayarlarının yanında enable yazar ona tıkla ve Wi-Fi dağıtımını aç ve en altta in save and apply kısmına tıkla ayarlar kaydolup Wi-Fi aktif hale gelsin.

Şu yazıyı görünce AX23 bırakıp AX3000t alasım geldi.

TP-Link AX23 kullandım. Tavsiye etmiyorum. @kompetankedi olan bana da oldu. Hem de benimki V1.2(EU) versiyondu. Stock firmware'e dönerken hep %40'ta brick oluyordu. Zaten iki çekirdekli çok güçsüz bir cihazdı. WiFi performansı da çok iyi denemezdi. OpenWRT yüklü olarak sattım ben. Artık başkasının problemi o.

TP-Link BE230 kullanıyorum TurkNet FTTH 100 Mbps ile. Çok yeterli. WiFi performansı iyi. Dört çekirdekli işlemcisi var. QoS ayarları var. WireGuard server bile kurmak mümkün. Ben bu kurulumda QoS açmıyorum bile, çünkü işlemcisi yeterli oluyor. QoS kapalı sonuçlarım:

1763453538679.webp

Bence çoğu son kullanıcının OpenWRT kullanmasına gerek yok. BE230 alıp, unutup, memnun olabilirsiniz. 2500 TL civarına daha iyisini görmedim o fiyata.

TP-Link AX23 kullandım. Tavsiye etmiyorum. @kompetankedi olan bana da oldu. Hem de benimki v1.2(EU) versiyondu. Stock Firmware'e dönerken hep %40'ta brick oluyordu. Zaten iki çekirdekli çok güçsüz bir cihazdı. Wi-Fi performansı da çok iyi denemezdi. OpenWrt yüklü olarak sattım ben. Artık başkasının problemi o.

TP-Link BE230 kullanıyorum TurkNet FTTH 100 Mbps ile. Çok yeterli. Wi-Fi performansı iyi. Dört çekirdekli işlemcisi var. QoS ayarları var. Wireguard server bile kurmak mümkün. Ben bu kurulumda QoS açmıyorum bile, çünkü işlemcisi yeterli oluyor. QoS kapalı sonuçlarım:

Eki Görüntüle 202896

Bence çoğu son kullanıcının OpenWrt kullanmasına gerek yok. BE230 alıp, unutup, memnun olabilirsiniz. 2500 TL civarına daha iyisini görmedim o fiyata.

Yalnız bufferbloat skorunun iyi olması için altyapısını da iyi olması lazım altyapı iyi değilse senin gibi iyi skor alamayabilir.

Yalnız bufferbloat skorunun iyi olması için altyapısını da iyi olması lazım altyapı iyi değilse senin gibi iyi skor alamayabilir.
Evet zaten burada en büyük artı TurkNet olması. Ama Keenetic Hero ile GigaFiber'de 100 Mbps QoS limiti koysam bile böyle sonuç alamıyorum. Çünkü iki çekirdekli ve tek çekirdek gücü daha zayıf. Onu demeye çalıştım. BE230 bence hem donanım hem de yazılım olarak çoğu son kullanıcı için fiyat/performansta en iyisi.

Konu sahibi zaten Turk Telekom 100 Mbps FTTH kullanıyorsa bence TurkNet 100 Mbps'e geçmesi daha mantıklı olur.

Evet zaten burada en büyük artı TurkNet olması. Ama Keenetic Hero ile GigaFiber'de 100 Mbps QoS limiti koysam bile böyle sonuç alamıyorum. Çünkü iki çekirdekli ve tek çekirdek gücü daha zayıf. Onu demeye çalıştım. BE230 bence hem donanım hem de yazılım olarak çoğu son kullanıcı için fiyat/performansta en iyisi.

Konu sahibi zaten Turk Telekom 100 Mbps FTTH kullanıyorsa bence TurkNet 100 Mbps'e geçmesi daha mantıklı olur.
Evet hocam Türk Telekom 100 mbit fiber kullanıyorum. Tam 1 ay sonra taahhüt sürem bitecek, TurkNet burada hizmet veriyor mu bilmiyorum.

Tam sitesinden bakıyordum hocam, adresimi girdim ve bu ekran çıktı. Ben çağrı merkezini arayıp bilgi alayım o zaman.
Turk Telekom 1000 Mbps de başvurabilirsiniz hocam unutmayın.

TurkNet ping ve stabilite konusunda en iyisi. Yurt dışı çıkışları harika ve sansür yok. Daha iyisi yok.

Ama doğal olarak 1000 Mbps'den 10 kat daha yavaş. Yani çok indirme yapıyorsanız "kötü" denebilir. Turk Telekom'da sansür var.

Karar size kalmış yani.

Turk Telekom 1000 Mbps de başvurabilirsiniz hocam unutmayın.

TurkNet ping ve stabilite konusunda en iyisi. Yurt dışı çıkışları harika ve sansür yok. Daha iyisi yok.

Ama doğal olarak 1000 Mbps'den 10 kat daha yavaş. Yani çok indirme yapıyorsanız "kötü" denebilir. Turk Telekom'da sansür var.

Karar size kalmış yani.
Hiç indirme yapmıyorum desem yeridir hocam. Benim internetten beklediğim tek şey çok düşük olmasa bile en azından stabil bir ping olması ve ağa bağlı birisi atıyorum bir reels izlerken, oyun oynayan kişinin ping yaşamaması.