Ortalama bir anakartta, NK1 ile ve birkaç tane daha DAC ile denedim. Ki ben NK1 ile bile 80 de dinleyebiliyorum istesem, keyifli olmuyor ama aşırı da rahatsız olmuyorum tiz anlamında. Ben zaten alışkınım o ayrı konu, o yüzden özellikle 50 civarında çok tiz olmaz dedim.
Evet hocam, şahsi deneyiminiz. %50 civarı çok tiz olmama durumu da dahil. Ses seviyesine değinelim: NK1 ile %50'de dinliyorsunuz. Ew200 gibi sürülmesi kolay bir cihazda NK1 ile %50 nereden baksanız 80-85 desibele yaklaşır ki kulaklarımız için sınırdır. Ancak aynı şekerde olduğu gibi, ses konusunda da maruz kaldıkça eşik düşer. Arada hoparlörden sesi köklüyorum, bana normal geliyor. Ama kardeşim girer girmez kulaklarını kapatıyor
Diyebilirsiniz ki, ben günde bir saat bir buçuk saat müzik dinliyorum. 80-85 dB'de olsa sorun olmaz, güvenli bir alan. Evet, doğru. Fakat yapılan araştırmada (linkini bulunca eklerim.) kulaklıklar arasındaki en "zararlı" türün IEM'ler olduğu tespit edilmiş. 80-85 dB'de hoparlör dinlemek ile kulağı tamamen kapatan IEM'i dinlemek arasında fark var. IEM kulak zarınız ile doğrudan münasebete giriyor. Dolayısıyla bu noktada bu dinleme alışkanlığı ve setup ile sizin tizler hakkındaki algınız da kırılmış oluyor ve %50'de çok tiz yok olayı geçersiz kalıyor-bizzat da söylüyorsunuz, alışkınsınız. Daha doğru bir yorum yapabilecek "kulak mentalinde" değilsiniz. Normal bir dinleyicinin Ew200+NK1+%80 kombosunda aşırı rahatsız olmaması imkansız, alışkın olmayan bir insana %50 dahi fazla zira açık ve net, cihaz parlak. (Tizler düşünüldüğünde-detaylar, kavram karmaşası aşağıda ele alındı.)
Kulaklık tiz bir kulaklık zaten, önerirken de söyledim.
Evet hocam. Bende yazdığınızı okudum, söyledim ve bir hususu ekledim.
Benim dediğim o çok tiz olayının düşük ses seviyelerinde olmaması. Zaten bu kulaklığın sorunu tiz olması değil tizin parlaması, bu da 70-80 ve sonrasında oluyor.
Burada düşük ses (%50 olayı) konusunda bir de kavram karmaşası var, onu da düzeltmeliyiz:
(Detaylar)
"Çok tiz" olayı her ses seviyesinde geçerli hocam. Siz bu cihazı ister %20, ister %40'da çaldırın yine tizler daha önde olacaktır. Sadece düşük ses seviyeside tizleri daha az duyarsınız ki satın alacak kişi alırsa ve ürün onu yorarsa %50'ye çekmesini söylememin sebebi o, siz de bu durumdan bahsediyorsunuz. Ancak %50'de olsa tizler hala daha "fazla."
Tizlerin parlamasından ziyade, bahsedilen yüksek ses seviyelerinde distorsiyona giriyordur, bilhassa da NK1 ile. Ew200 çok kolay sürülebilir bir IEM. Böyle bir durum olmadığını varsayalım (distorsiyon), aynı şekilde tizler parlamıyor, daha da keskinleşiyordur.
Neyi hocam?
Silikon konusunun aşinalık ile çok bir ilgisi yok, çünkü ilk kullandığımdaki durumu düşünüyorum ve ona dayanarak yorum yapıyorum. İlk gün onları kullandım, en az 2 saat falan kullanmışımdır. Ve herhangi bir rahatsızlık hissetmedim.
Kişisel deneyiminiz için teşekkür ederiz hocam

İlgisi elbette var, olmaz olur mu? Bir uç aldınız diyelim. Bahsettiğiniz gibi ilk gün taktınız, şıkır şıkır. Aşina olma durumu yok, saf deneyim. Fakat, uzun vadede performansını ölçmezseniz doğru bir inceleme yapmış olmazsınız. Zamanla ürünün fitinin, yapı kalitesinin sekte uğrayıp uğramadığını da değerlendirmeniz gerekiyor. Ama o da ne, beyniniz ve kulağınız aşina olduğunuz için size kusurlarını teyit geçtiriyorlar

)
Konumuza dönelim. Hepimizin bildiği gibi fit kişiden kişiye değişir. Ancak malzeme belli, olay belli. Fazla sağlam uçlar değiller. (Standart Silikon.) Dolayısıyla bir başkasında bahsettiğimiz bilhassa da uzun kullanımda rahatsızlık gibi sorunları deneyimleyebilir.
Ayrıca bu üründe bulunanları özelinde de bu bilgiyi destekleyebiliyoruz:
"Just got my first IEMs recently. I also almost bought some new eartips as I was having the same problems, especially as you mentioned that you encounter it after a few hours of use. I thought it was sizing issue, and I cycled through all stock eartips sizes.
How many days have you been using it? I suggest giving your ears / eartips some time to adjust. The discomfort eventually went away, and I ended up using my IEM's medium stock eartips anyway"
Kaynak:
İlk kullanıştan bahsediyorum bu arada, düz bir kullanıcı gibi ilk deneyimimde rahatsızlık hissetmedim
Artık krediyi kime verirsiniz bilmem ama sorun yaşamamanız hoş. Tabii bu geriye kalanlarımız da olmayacağı anlamına gelmiyor. "Düz"bir kullanıcı gibi

D) ilk deneyiminizde rahatsızlık hissedebilirsiniz. İlk deneyim olayı da bahsettiğim aşinalık hususundan dolayı tek başına bir otorite değil.
Sancai balanced ile kullanıyorum şu an, fakat kulağıma oturması açısından stok olanlar daha iyi hala. Ortalama diyebilirim EW200 ile gelen silikonlara, sancainin yanında gelen silikonlar örneğin. Rezalet ya.
Geçmiş olsun, kötü çıkmaları hoş olmamış. Ew200 ile daha uyumlu silikonlar vardır, Sancai çok iyi bir seçim olmamış gibi duruyor. Açıkcası ortalama olup olmadığını farklı bir ürünle karşılaştırırsanız söyleyebilirsiniz hocam zira Sancai'den daha uygun tipsler mevcuttur-Sancai'nin kötü olması stok tiplerin ortalamasını yükseltmiyor.
Bakınız bir kullanıcı ne demiş:
"The stock tips weren’t bad per say but switching to the Flex Fit made the experience a whole lot better, they felt softer to my ears and the better seal made the isolation a whole lot better. I can’t begin to say how much of a difference something as small as an ear tip can make to your IEM experience."
Kaynak:
Ha tabii konfor tarafı bir kenara, bu silikon tipslerin cihazı doğrudan agresifliği ile sunması da bahsedilen ve bahsettiğimiz bir husus.
Son olarak bilindiği gibi sizin deneyiminizin böylesi bir ürünü, yüksek ihtimalle bir IEM'i deneyecek arkadaşımız için çerçevelediğimiz, anlattığımız hususlar dolayısıyla pek geçerliliği olmadığını belirtelelim. Bahsettiğiniz gibi, siz alışkınsınız.