2 sene önce 2023 Mart'ta şu klavyeyi aldım ve şu an enter tuşuna basınca hem enter işlevini yapıyor hem de a tuşuna basıyor backspace tuşu ise yazılanı silmiyor 2'ye basıyor sağ Shift ise büyük Z harfine basıyor
o zaman 100 TL ithalat ücretiyle 650 TL'ye almıştım 2 sene dayandı... Şimdi bana 3000 Tlzz'ye kadar mekanik klavye lazım tek isteğim uzun ömürlü olması bir klavyeden isteyeceğim en önemli şey artık bozulmaması biraz araştırınca alınabilecek klavye MCHOSE G75 Pro gibi duruyor, şunu al diyen varsa fikirlere açığım...
70-75% düzen istiyorum F1 tuşlarının ve yön tuşlarının olmamasını 2 senede yoğun hissettim. Kulaklığım ve mouse Razer aslında ama bu yüzden Klavyeyi'de Razer alasım yok.
Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 2500-3000 TL
johan liebert
Becerikli
2 sene önce 2023 Mart'ta şu klavyeyi aldım ve şu an enter tuşuna basınca hem enter işlevini yapıyor hem de a tuşuna basıyor backspace tuşu ise yazılanı silmiyor 2'ye basıyor sağ Shift ise büyük Z harfine basıyoro zaman 100 TL ithalat ücretiyle 650 TL'ye almıştım 2 sene dayandı... Şimdi bana 3000 Tlzz'ye kadar mekanik klavye lazım tek isteğim uzun ömürlü olması bir klavyeden isteyeceğim en önemli şey artık bozulmaması biraz araştırınca alınabilecek klavye MCHOSE G75 Pro gibi duruyor, şunu al diyen varsa fikirlere açığım...
70-75% düzen istiyorum F1 tuşlarının ve yön tuşlarının olmamasını 2 senede yoğun hissettim. Kulaklığım ve mouse Razer aslında ama bu yüzden Klavyeyi'de Razer alasım yok.
G75 Pro iyi ama MCHOSE X75 ondan da biraz kaliteli X75'e de bakabilirsin.
Tearz
Uzman
Mchose G75 Pro veya Apomaker Aula F75. Öncelikli tercihin Mchose olsun.2 sene önce 2023 Mart'ta şu klavyeyi aldım ve şu an enter tuşuna basınca hem enter işlevini yapıyor hem de a tuşuna basıyor backspace tuşu ise yazılanı silmiyor 2'ye basıyor sağ Shift ise büyük Z harfine basıyoro zaman 100 TL ithalat ücretiyle 650 TL'ye almıştım 2 sene dayandı... Şimdi bana 3000 Tlzz'ye kadar mekanik klavye lazım tek isteğim uzun ömürlü olması bir klavyeden isteyeceğim en önemli şey artık bozulmaması biraz araştırınca alınabilecek klavye MCHOSE G75 Pro gibi duruyor, şunu al diyen varsa fikirlere açığım...
Tearz
Uzman
Güzeldir. Alabilirsiniz. Söylediğimiz klavyeler hep benzer segment.
johan liebert
Becerikli
Güzel klavye kendim de kullandım bir süre kullandığım süre boyunca herhangi bir sorunla karşılaşmadım ekranı ve knobu olduğu için çok ilgimi çekmişti.
Logitech G213 Prodigy sanırsam bu bütçe içerisinde yer alıyor bazı modelleri kronik bazı modelleri değil çok iyi bir klavye fakat kronik olma sorunu tamamen modelinize bağlı ama önerebilirim uğraşmak istiyorsanız.
Ben kendim kullanıyorum ulaşması kolay olduğu için tuşlara.
Logitech G213 Prodigy sanırsam bu bütçe içerisinde yer alıyor bazı modelleri kronik bazı modelleri değil çok iyi bir klavye fakat kronik olma sorunu tamamen modelinize bağlı ama önerebilirim uğraşmak istiyorsanız.
Logitech G105'im var hala taş gibi kenarda duruyor ancak kronik çıkar mı çıkmaz mı şansıyla uğraşmak istemem, garantisi bitince de kronik patlak verebilir... MCHOSE G75 Pro siparişini verdimw, teşekkürler virgül de W tuşuna basmaya başlamış.

Logitech G105'im var hala taş gibi kenarda duruyor ancak kronik çıkar mı çıkmaz mı şansıyla uğraşmak istemem, garantisi bitince de kronik patlak verebilir... MCHOSE G75 Pro siparişini verdimw, teşekkürler virgül de W tuşuna basmaya başlamış.![]()
Woxicin kullandığı klavyeyi bir ara deneme şansım olmuştu, beyaz klavyesi aşırı sexy fakat Türkiye gibi bir Anadolu ülkesinde satılmıyor bu yüzden alamıyorum.
Çok da pahalı klavye değildi o aralar şu an klavye bulmakta zor.
SteelSeries klavyelere bakabilirsiniz onlarda iyidir ikisi arasında kaldım. Benim de hatta alasım geldi, 4 seneden beri aynı klavyeyi kullanıyorum bilek ağrısı yapıyor ondan bahsetmemiştim.
Son düzenleme:
@24920, ben SteelSeries Logitech Razer gibi markaların marka adından dolayı diğer arkadaşların bahsettiği klavyelere nazaran ekstra fiyat eklediğini düşünüyorum ki öyledir de zatenw, hatta yakın gelecekte bu tür adı yeni yeni duyulan markalar ilk tercih edilen ürünler olacak ve Razer SteelSeries gibi markalar ise lüks fan markaları veyahut elitist markalar olabilir. En azından Türkiye için böyle olabilirw, örneğin şu an kullandığım kulaklık Razer Kraken V3 Pro satış fiyatı 8-9k fiyatlarında bana değişim ürünü olarak geldi para vermedimw, normalde verir miydim asla. A
A
A
Son olarak çogu markanın eski dayanıklığı uzun ömürlülüğü kalmamış. Eski ürünleri bozulduğu için değil eskidiği için değiştirirdikw, modası geçtiği için ama şimdi ya kroniktir ya da ömrünü doldurduğu için değiştirmeye başladık maalesef.
A
A
Son olarak çogu markanın eski dayanıklığı uzun ömürlülüğü kalmamış. Eski ürünleri bozulduğu için değil eskidiği için değiştirirdikw, modası geçtiği için ama şimdi ya kroniktir ya da ömrünü doldurduğu için değiştirmeye başladık maalesef.