Bütçe
2000-3000

noby

Uzman
Şu anda aşağıdaki sistemi BitFenix’in 80+ White PSU’su ile kullanıyorum. PSU’nun teknik tablosu ekte yer alıyor.

Sistemi yaklaşık 1 ay önce topladım. Ancak mevcut PSU’nun sisteme zarar verebileceğinden endişe ettiğim için değiştirmeyi düşünüyorum.

Yakın zamanda yapmayı planladığım yükseltmeler:
  • RAM’leri 2x32 GB olarak değiştirmek
  • 360 mm sıvı soğutmaya geçmek
Ayrıca voltajı ayarlayabilen bir priz kullanıyorum. Haftada 1-2 defa voltaj yükselmesi oluyor. Voltajı 200-250 V aralığında sabitledim. Ara sıra 250 V’a ulaştığında priz gücü kesiyor.

Ek olarak PSU tavsiyelerinize açığım.

BileşenÜrün Adı
Ekran KartıPalit RTX 5060 Ti 16GB 3 Fanlı
İşlemciAMD Ryzen 5 7500F
AnakartMSI PRO A620M-E
SoğutucuDark Freezer X123 Fixed RGB Kule Tipi
SSDWD Blue SN5000 1TB NVMe M.2 2280
RAMXPG Lancer Blade 16GB (1×16) DDR5 6000MHz CL36
Kasa + PSUBitfenix Ceto Premium 600W 80+ White PSU + 4×120mm FRGB Fanlı ATX Kasa

89007766-4181-45B9-A322-D9C89A023564.webp

Tek bir güç kaynağını önermek dediğiniz gibi dalgalı voltaj hattı olan bölgelerde bilgisayar sağlığı için pek doğru olmaz. Bu sebepten dolayı sizlere alabileceğiniz birkaç model güç kaynağının Akakçe linklerini paylaşacağım.

- MSI MAG A650BNL 650 W

- NZXT C750 Bronze PA-7B2BB-EU 750 W

- Cooler Master Elite V4 600 W

Büyük ihtimalle nzxt alacağım. Bakalım bugün gaming gecesi var. Umarım gaming gecesinde vardır. Direk alırım.

Yukarıda atılanlara istinaden bunada bakabilirsin. Oradaki tüm modellerden kaliteli. Sadece fan sesi gürültülü ve demode görünüşü var.
Bilemedim aslında nzxtde düşük voltaj koruması ve kısa devre koruması da var. Bana daha iyi geldi. Bir de dediğim gibi voltajın dalgalandığı bir binada yaşıyorum.

Yukarıda atılanlara istinaden bunada bakabilirsin. Oradaki tüm modellerden kaliteli. Sadece fan sesi gürültülü ve demode görünüşü var.
PSU tier list`de yok, linus tech tips sitesinde de yok incelemesi. NZXT ve MAG A-BN en azından tier list`te ikiside.

Bilemedim aslında nzxtde düşük voltaj koruması ve kısa devre koruması da var. Bana daha iyi geldi. Bir de dediğim gibi voltajın dalgalandığı bir binada yaşıyorum.
NZXT ile devam.

PSU tier List'de yok, linus tech tips sitesinde de yok incelemesi. NZXT ve MAG A-BN en azından tier List'te ikisi de.

Tier listde yok diye kalitesiz mi oluyor? Araştırın.

Buyur. İçerisindeki tüm kapasitörler 1. sınıf. Ripple değerleri mükemmel. Oradaki hiç bir model yaklaşamıyor bile. Tier listler her zaman doğru olmayabiliyor.

@Commander Shepard, Ayrıca BN modeli o fiyattan alınmaz. Pahalı. BNL modeli tercih edilebilir.

Düşük voltaj koruması(UVP) AC giriş hattı için değil. PSU nun içindeki voltaj kanalları düşüş yaşarsa çalışır. Şebeke için değil.

Şebekeden koruyan korumaya UVLO deniyor. PFC hattındaki IC'nin veya PWM kotrolcünün içinde bulunuyor. Berbat bir PSU değilse neredeyse tüm PSU ların içinde var. Gameboost gibi modeller dahil.

Örneğin gameboost BST-atx550WEII'nin içinde:

1755257286046.webp

UC3843B

PWM kontorlcüsü bulunuyor. Bunun içinde UVLO koruması var. Şebeke düşünce otomatik olarak bu entegreyi besleyen vcc hattıda düşüyor ve sistemi kapatıyor.

Son düzenleme:
Tier listde yok diye kalitesiz mi oluyor? Araştırın.

Buyur. İçerisindeki tüm kapasitörler 1. sınıf. Ripple değerleri mükemmel. Oradaki hiç bir model yaklaşamıyor bile. Tier listler her zaman doğru olmayabiliyor.

@Commander Shepard, Ayrıca BN modeli o fiyattan alınmaz. Pahalı. BNL modeli tercih edilebilir.

Düşük voltaj koruması(UVP) AC giriş hattı için değil. PSU nun içindeki voltaj kanalları düşüş yaşarsa çalışır. Şebeke için değil.

Şebekeden koruyan korumaya UVLO deniyor. PFC hattındaki IC'nin veya PWM kotrolcünün içinde bulunuyor. Berbat bir PSU değilse neredeyse tüm PSU ların içinde var. Gameboost gibi modeller dahil.

Örneğin gameboost BST-atx550WEII'nin içinde:

Eki Görüntüle 173934

UC3843B

PWM kontorlcüsü bulunuyor. Bunun içinde UVLO koruması var. Şebeke düşünce otomatik olarak bu entegreyi besleyen vcc hattıda düşüyor ve sistemi kapatıyor.
Haklı olabilirsiniz hocam. İnceledim rehberinizi ancak sesli çalışıyor demişsiniz. Zaten vantilatör sesi çok bir de onun sesine gerek yok.