Bütçe
3.100
Yer
Cintra
Kasalar:

Anakartın ATX olması neredeyse en temel bilgi, takılacak ekran kartı, soğutucu, HDD varsa sayısı vb. şeylere bakarak karar verilmeli. Aynı fiyatta sade görünümlü fan sayısı düşük sessiz kasalar da var, her yeri ışıklı fan dolu olanlar da var, önü cam olan az tozlanan da var, mesh olan çok hava alan da...

Kişisel tercihler ve kalan sistem özellikleri önemli.

Anakartın ATX olması neredeyse en temel bilgi, takılacak ekran kartı, soğutucu, HDD varsa sayısı vb. şeylere bakarak karar verilmeli. Aynı fiyatta sade görünümlü fan sayısı düşük sessiz kasalar da var, her yeri ışıklı fan dolu olanlar da var, önü cam olan az tozlanan da var, mesh olan çok hava alan da...

Hocam en büyük sistem parçam anakart. He bi' de yazmayı unuttuğum CPU soğutucum var.

CPU soğutucu: Deepcool AG400

Hocam siz bunu bir rehber mi sandınız?

Son düzenleme:
Hocam en büyük sistem parçası anakart. He bi' de yazmayı unuttuğum CPU soğutucum var.

CPU soğutucu: Deepcool AG400

150mm yükseklikteymiş, sığmama sorunu olmaz. 4060'lı sistem için mi alıyorsun yani? O da öyle çok ısınan bir kart değil kasayı keyfi kriterlere göre alabilirsin, ben olsam Raijintek olanı alırdım görüntüsü hoşuma gitti. Farklı alternatifler lazımsa Maxima V30 bakabilirsin.

150mm yükseklikteymiş, sığmama sorunu olmaz. 4060'lı sistem için mi alıyorsun yani? O da öyle çok ısınan bir kart değil kasayı keyfi kriterlere göre alabilirsin, ben olsam Raijintek olanı alırdım görüntüsü hoşuma gitti. Farklı alternatifler lazımsa Maxima V30 bakabilirsin.

Hocam şu anda 2 tane seçeneğim var. Ya yeni fanlar alacağım ya da yeni kasa alacağım. Bende yeni kasa almayı planlıyorum. Eğer kaliteli 4 tane fan önerirseniz onu da değerlendirebilirim.

Hocam siz bunu bir rehber mi sandınız?

Yok, sadece anakartın ATX olduğunu söylemek kasa önerisi istemek için yetersiz bilgi dedim. Belki 280mm su soğutman var, belki kule tipin 165mm, belki ekran kartı ısınan bir model tam mesh panel daha iyi olacak, belki HDD kızağı lazım ama kurulumda fark edip söveceksin vb...

Hocam şu anda 2 tane seçeneğim var. Ya yeni fanlar alacağım ya da yeni kasa alacağım. Ben de yeni kasa almayı planlıyorum. Eğer kaliteli 4 tane fan önerirseniz onu da değerlendirebilirim.

Şu anki kasanı bilmemekle birlikte egzoz fanı ve havanın en çok girdiği orta fanı Arctic P12 ile değiştirmek hava akışını bayağı değiştirebilir. Önü kapalı panel kasaysa statik basıncı yüksek olan, mesh panelse de CFM'si yüksek olan fan daha efektif olur. 2 fan değiştirmek büyük ihtimalle yetecektir 4'e gerek kalmadan. Yeni kasa almak daha mantıklı yine de, eskisini de satarsın.

Yok, sadece anakartın ATX olduğunu söylemek kasa önerisi istemek için yetersiz bilgi dedim. Belki 280mm su soğutman var, belki kule tipin 165mm, belki ekran kartı ısınan bir model tam mesh panel daha iyi olacak, belki HDD kızağı lazım ama kurulumda fark edip söveceksin vb...

Şu anki kasanı bilmemekle birlikte egzoz fanı ve havanın en çok girdiği orta fanı Arctic P12 ile değiştirmek hava akışını bayağı değiştirebilir. Önü kapalı panel kasaysa statik basıncı yüksek olan, mesh panelse de CFM'si yüksek olan fan daha efektif olur. 2 fan değiştirmek büyük ihtimalle yetecektir 4'e gerek kalmadan. Yeni kasa almak daha mantıklı yine de, eskisini de satarsın.
Kasa modelim: PowerBoost VK-P06B 550W Bilgisayar Kasası

Ancak fanlar çok hızlı kirleniyor.

Toz filtresi almak mümkün. Fan kiri kendi üretmez, ortamda bulunanı alır. Kasayı masa yerine yere koyarsan daha hızlı toz dolar, filtre yoksa daha hızlı dolar, ortam genel olarak tozlu ise daha hızlı toz dolar vb. etkenler var. Toz filtresi olan kasaya geçersen bu düzelir fakat daha çok fan takarsan ve/veya daha çok hava çeken fan takarsan daha da çok toz çekip daha da hızlı kirlenir.