La Grande Aquila 7

Üstün
Selam herkese dostlar.

Bundan birkaç ay önce "İlk YouTube videom nasıl olmuş?" başlıklı bir konu açmıştım ve güzel dönüşler olmuştu. Yapıcı eleştiri yapan ve destek olmak için abone olan arkadaşlara tekrardan teşekkür ederim, gelişimimde büyük katkıları oldu. Şimdi 3.5 ay geçti ve canlı yayınlar 2-3 farklı oyunların uzun videolarımı, kısa videolarımı ve canlı yayınlar paylaştım.

Forum kurallarını ihlal etmemek adına link paylaşmıyorum. Merak eden veya inceleyip detaylı tavsiye vermek isteyen olursa özel mesajdan linki iletebilirim. Ki zaten kanal ismi fotoğrafta gözüküyor.

Aşağıya kanalımın güncel halinin ekran görüntülerini paylaşıyorum. Kendi fikrim bence kısa (Shorts) videolar biraz az olmuş gibi, arttırmam gerekiyor sanırım. Hatta kısa (Shorts) videolara daha çok önem vermeliyim. Son videomun (Neon ile 21 Kill) kitleyi elde tutma (retention) verisini paylaştım.

• Ses ve görüntü kalitesinde bir gelişimim nasıl olmuş? (kamera ve mikrofonu henüz değiştiremedim ama listemdeler biraz daha gelişim sağlayınca almayı planlıyorum)
  • Video süreleri ve kapak fotoğraflarım nasıl olmuş sizce? Photopea, Canva'da oluşturup renk vermesi için yapay zekâ'dan destek alıyordum. Ama artık onu da kendim yapmak istiyorum. Sadece video açıklaması için VidlQ uygulamasında destek alıyorum. Başlıkları kendim yazıyorum hatta 3 başlık 3 kapak fotoğrafı hazırlıyorum, hangisini göstereceğine YouTube karar veriyor.
  • İlerletebileceğim konular veya geliştirmem gereken noktalar nelerdir? Sizce? Açı olarak tam arkamda dolap aynası var ve bu sebeple açıyı çok fazla değiştiremiyorum. Perde de kullanmak istemiyorum açıkçası, diğer YouTuber'ların arka planları çok güzel bende heves ettim ama alan yok maalesef. :) NVIDIA Broadcast'te arka planı blurlaştırma özelliği var denenir mi? Ekran kartını çok yorar mı?

İzleyici olmadığı için konuşma vs başlatamıyorum. Bu konuda da kendimi geliştirmeye çalışıyorum izleyici olmasa bile sanki birisi izliyormuş gibi oynayış tarzımı sergiliyorum. Mesela bazen sesli düşünerek rakibin konumunu ve taktiğini tahmin etme veya şuradan şöyle bir taktik yapıp rakibi şaşırtabiliriz takım arkadaşlarımıza da alan açabiliriz gibisinden. Özellikle son canlı yayınlarım çok iyi geçiyor kendi açımdan hem eğleniyorum hem de çok çok çok iyi maçlar çıktı. Bu canlı yayınlardan aldığım kayıtları ilk olarak kısa (Shorts) videolarına çevireceğim sonrasında uzun videolarımı kurgusunu tamamlayıp paylaşmayı düşünüyorum.

Ekipman olarak da şunlar listemde;
  • OBSBOT Meet SE Kamera
  • AM8TPROT Harici Mikrofon
  • 1 tane LED'li ortam ışığı, duvara yapıştırılan henüz F/P bulamadım
  • FPS oyunlarında rahat edebileceğim 1 tane klavye - güncelde SS Apex Pro 5 hibrit mekanik kullanıyorum daktilo gibi ses çıkarıyor ve basışları yumuşak değil hızlı peek atacağım zaman zorluyor artık.
Varsa klavye ve LED ışık öneriniz bekliyorum dostlar. Mümkünse Knob'lu ve Türkçe klavye veya yine knob olur tuşlarını değiştirmek gerekirse ekstra tuş takımı alabilirim.

kanal ana sayfa.webp

uzun videolar.webp

kısa videolar.webp

son 28 gün.webp