Mark

Başarılı
Merhabalar, yıllar sonra DVD yazma ihtiyacı hasıl olunca, yıllar önceki bilgisayarımdan kalan parçaları karıştırıp içerisinden Toshiba Samsung SH-S222 model IDE bağlantılı bir DVD RW buldum. Bu cihazı mümkünse USB Tip-C ile Mac’te kullanmak istiyorum ancak çok uç bir istekse elimde bir adet de eski Lenovo Z570 laptopum var ve o cihazda USB’nin yanında e-Sata portu da mevcut.

Çıkan DVD RW cihazın IDE olduğu hiç aklıma gelmemişti ve SATA olduğunu düşünmüştüm. Bunu da direkt e-Sata to SATA kablo ile, hiç değilse bahsettiğim Lenovo laptopta kullanırım diye düşünmüştüm ancak IDE olması büyük bir belirsizlik yarattı bende. IDE to SATA ve SATA to USB dönüştürücüler ile bu cihazı kullanmam mümkün müdür? Ancak 550-600 TL bandında harici USB DVD yazıcılar da mevcut. Amiyane tabirle, attığım taş ürküttüğüm kuşa değmeyecekse yani IDE’den dönüştürmek bana bundan daha yüksek maliyete olacaksa direkt o sürücülerden bir tane alayım, hiç uğraşmayayım.

Bilgisi olan arkadaşlar beni yönlendirirse memnun olurum.

WhatsApp Image 2025-08-17 at 12.08.43 (1).webp
WhatsApp Image 2025-08-17 at 12.08.43 (2).webp
WhatsApp Image 2025-08-17 at 12.08.43.webp

Aşırı yaşlı bir DVD sürücüsü. Gerçekten hâlâ CD/DVD kullanıyorsanız, yeni bir USB DVD Reader sipariş vermeniz daha iyi. Bunu laptopta kullanmak için ek güç sağlayan aparat alacaksınız, üstüne bir de bozuk çıkma ihtimali olacak. Bence hiç bu maceralara gerek yok.

3.5" değil sanırsam bu, 5.25" üstüne.

Aynen bunlar 5, 25" idi. Epeydir kasa, PC gibi işlerle uğraşmadığım için tamamen aklımdan çıkmış bir konsept, büyük form faktörde olduğu için direkt 3.5" yazmıştım ama siz deyince aklıma geldi 5.25" olduğu. Bu DVD sürücüyü söktüğüm kasayı 2006 yılında toplamış ve bu sürücüyü de takribi 2009'da eklemiştim.

Aşırı yaşlı bir DVD sürücüsü. Gerçekten hâlâ CD/DVD kullanıyorsanız, yeni bir USB DVD reader sipariş vermeniz daha iyi. Bunu laptopta kullanmak için ek güç sağlayan aparat alacaksınız, üstüne bir de bozuk çıkma ihtimali olacak. Bence hiç bu maceralara gerek yok.

Öneri için teşekkürler, iş için çektiğim birçok fotoğraf ve video var ve bunları bulutta tutuyordum. Yakın zamanda yaşadığım bir tartışmada beraber iş yaptığımız arkadaşın yüzünden haklılığımı kanıtlayamadığım ve haksız duruma düştüğüm için çektiğim fotoğrafları ve tutanakları DVD yapıp tarih ve imza ile kayıt altına alacağım ki hiç değilse delil olarak kullanabileyim sonrasında. Şimdi diyeceksiniz ki madem iş için ve böyle "önemli" bir şey için kullanacaksın neden bu eski ürün yerine iyisini almıyorsun. Ancak buna benzer işler nadir ortaya çıkıyor ve senede birkaç kez ihtiyacım olacak. Haliyle elimdeki bir ürünle çözer miyim diye düşündüm ben de. Ancak bununla uğraşmak yerine bahsettiğim 550-600 TL bandındaki bir ürünü almak daha cazip olacak. Teşekkürler.

Öneri için teşekkür ederim. Oldukça iyi bir ürüne benziyor ancak ürün 57 dolar, velhasıl 2000 TL üstüne çıkıyor. Sürekli bu tip ürünlerle uğraşanlar için elbette makuldur ancak benim gibi tek bir ürün için kullanacaklara biraz fazla sanki. Şu şekil bir ürün sanırım benim için daha cazip olacak.

Son düzenleyen: Moderatör: