Bütçe
3.500 TL

YavuzKyr

Uzman
Oyun ve gündelik kullanım için yeni bir SSD'ye geçiş yapmak istiyorum. Aklımda şu iki model var. Sizce hangisi alayım ve SSD soğutucu alınır mı? SSD soğutucu öneriniz var mıdır ve SSD soğutucu alırsam ekran kartıma değme ihtimali veyahut takamama gibi bir durumum var mıdır?
Son olarak da şuan kullanmakta olduğum PNY CS3030 512GB SSD'yi satmak dışında nasıl değerlendirebilirim?

Anakart modelim: ASUS Prime B450M K
Ekran kartım: Sapphire Pulse AMD Radeon RX 7600.

Bu modellere ek olarak Gaming Gecesi indirimlerinde bazenleri MSI 480 Pro'da uygun bir fiyata düşüyor. Sizce hangisi en iyisi olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun ve gündelik kullanım için yeni bir SSD'ye geçiş yapmak istiyorum. Aklımda şu iki model var. Sizce hangisi alayım ve SSD soğutucu alınır mı? SSD soğutucu öneriniz var mıdır ve SSD soğutucu alırsam ekran kartıma değme ihtimali veyahut takamama gibi bir durumum var mıdır?
Son olarak da şu an kullanmakta olduğum PNY CS3030 512 GB SSD'yi satmak dışında nasıl değerlendirebilirim?

Anakart modelim: ASUS Prime B450M K
Ekran kartım: Sapphire Pulse AMD Radeon RX 7600.

Bu modellere ek olarak gaming gecesi indirimlerinde bazen MSI 480Pro'da uygun bir fiyata düşüyor. Sizce hangisi en iyisi olur?

Exeria Pro olur. Ya da KC3000 modeli de olur.

Hocam SSD kısmı tam olarak ekran kartının denk geldiği yerde. SSD için soğutucu alıp takmaya çalıştığımda ekran kartına takılır mı diye düşünüyorum. O yüzden ikisinin de tam marka modelini belirttim. Ayriyetten NV3'te DRAM yok o yüzden bu fiyatta DRAM'li bir modeli tercih ederim.

Exeria Pro olur. Ya da KC3000 modeli de olur.

Soğutucu almam gerekir mi sizce? Kioxia'lar ısınıyor gibi bir şey duymuştum.

PCI-Express kartları oluyor diye duymuştum. Onlardan bir tanesini alıp taksam nasıl olur? Buradaki tek sorun PCI-Express slotlarım ekran kartının fanlarının baktığı yerde kalıyor. SSD aşırı ısınır mı gibi bir soru doğdu içime.

Bütçe zorlarsanız.

Bütçe zorlarsanız.

Exceria Pro ile aralarında ne fark var?

Kasa içi havalandırması iyise gerekmeyebilir ama ekran kartının altında kaldığı için ısınma ihtimali var ilk baş kullanıp sıcaklıkları test ettikçe ihtiyacınız var mı yok mu anlarsınız bence.

Kasa içi havalandırması iyise gerekmeyebilir ama ekran kartının altında kaldığı için ısınma ihtimali var ilk baş kullanıp sıcaklıkları test ettikçe ihtiyacınız var mı yok mu anlarsınız bence.

Şuan kullanmış olduğum PNY CS3030 M2 SSD oyunlarda fazlasıyla ısınabiliyor. 50-60 derece sıcaklıklara çıktığı oluyor. O yüzden soğutucu almak bence en mantıklısı olacak. Tek korkum dediğim ekran kartı yüzünden soğutucuyu takamamak.