Bütçe
3.500 TL

Sanitarium

Çalışkan
Merhaba dostlar, Kasım ayı içerisinde bir mekanik klavye alma planım var. Bütçem maksimum 3.500 TL civarında. Ağırlıklı oyun tercihim FPS; yanında ARPG ve MOBA oyunları da tercih ediyorum. Günlük kullanımda bilgisayarı çoğunlukla oyun oynamak için kullanıyorum. Çok nadiren, belirli vakitlerimi YouTube ve Twitch üzerinden video izleyerek geçiriyorum. Bütçeme uygun üç klavye buldum. Üçü de mekanik.

Kullanım şeklime göre öncelikle mekanik bir klavye mi tercih etmem gerekir, yoksa manyetik bir klavye mi tercih etmeliyim? Mekanik bir klavye tercih etmem gerekiyorsa sizce aşağıdaki klavyelerin hangisini tercih etmem gerekir? Manyetik bir klavye tercih etmem gerekirse sizin tavsiyeleriniz neler olur? Merak ediyorum. Teşekkürler.

1761979725512.webp

Merhaba dostlar, Kasım ayı içerisinde bir mekanik klavye alma planım var. Bütçem maksimum 3.500 TL civarında. Ağırlıklı oyun tercihim FPS; yanında ARPG ve MOBA oyunları da tercih ediyorum. Günlük kullanımda bilgisayarı çoğunlukla oyun oynamak için kullanıyorum. Çok nadiren, belirli vakitlerimi YouTube ve Twitch üzerinden video izleyerek geçiriyorum. Bütçeme uygun üç klavye buldum. Üçü de mekanik.

Kullanım şeklime göre öncelikle mekanik bir klavye mi tercih etmem gerekir, yoksa manyetik bir klavye mi tercih etmeliyim? Mekanik bir klavye tercih etmem gerekiyorsa sizce aşağıdaki klavyelerin hangisini tercih etmem gerekir? Manyetik bir klavye tercih etmem gerekirse sizin tavsiyeleriniz neler olur? Merak ediyorum. Teşekkürler.

Eki Görüntüle 197750
Oyun odaklı bir kullanım için mekanik klavye tercih etmen daha uygun olacaktır. Mekanik klavyeler genellikle daha iyi duyusal geri bildirim, daha düşük tuş basma süreleri ve daha uzun ömür sunar, bu da FPS ve diğer oyun türlerinde performansını artırır.

Verdiğin üç klavye arasında seçim yaparken şu özelliklere dikkat et:

1. Tuş Anahtarları (Switch):
- AJAZZ AK820: White Purple anahtarlar, oyun için iyi bir geri bildirim sunabilir.
- EPOMAKER x AULA F87: Blue anahtarlar, tıkırtılı bir ses ile tatmin edici bir deneyim sunar, ancak çok fazla ses çıkartabilir.
- Endorfy Thock: Black anahtarlar, daha yumuşak basış hissiyatı sunar ve genelde daha sessizdir, bu yüzden günlük kullanımda da avantajlı olabilir.

2. Dizayn ve Boyut:
- Eğer daha fazla yer kazancı istiyorsan, TKL (Tenkeyless) modelleri tercih edebilirsin. Endorfy Thock bu frekansa uygun.

3. Kablolu/Kablosuz Seçimi:
- Kablosuz kullanım istiyorsan, Endorfy Thock iyi bir seçenek. Ancak, kablolu klavyeler genellikle daha hızlı tepki süresine sahiptir ve şarj derdin yoktur.

4. RGB Aydınlatma:
- Oyun atmosferini artırmak için RGB aydınlatma tercih edebilirsin. Üç klavyenin de RGB desteği var, bu yüzden bu özellik senin için önemliyse hepsi uygun.

Tavsiyeler​

• Mekanizmalar: Oyun odaklı bir kullanım için kırmızı veya kahverengi anahtarları tercih etmeni öneririm, fakat mevcut seçeneklerinden hangisinin eline daha uygun olduğunu karar vermelisin.
  • Epic Games ve diğer platformlardaki oyunlarda deneyimlemek için klavyenin yanıt süresi ve tuş kalitesi önemliasyonu.
  • Diğer Yorumlar: Hedeflediğin oyun türleri için online incelemeleri görmeyi unutma.

Seçeneklerin arasında, eğer sesli tıklama istemiyorsan ve hem oyun hem günlük kullanım arıyorsan Endorfy Thock iyi bir tercih olabilir. Eğer daha tıklayıcı bir deneyim istiyorsan EPOMAKER x AULA F87 tercih edebilirsin.