Relapse

Üstün
Yer
Antalya
Şöyle bir klasikler sepeti yaptım, toplam 3.945 TL tuttu.

IMG_7546.webp

Tolstoy: Anna Karenina, Aile Mutluluğu, Kroyçer Sonat

Dostoyevski: Karamazov Kardeşler, Suç ve Ceza, Ezilmiş ve Aşağılanmışlar, Yeraltından Notlar

Victor Hugo: Notre-Dame'ın Kamburu, Bir İdam Mahkûmunun Son Günü

George Orwell: 1984, Hayvan Çiftliği, Katalonya'ya Bin Selam, Paris ve Londra'da Beş Parasız

Diğer: Tom Amca'nın Kulübesi, Adolphe.

@Sıla nasıl sepet? Sizce hocam hangisinden başlayayım okumaya?

Niye bu kadar pahalı, ciltli mi tercih ettin?
Aile mutluluğundan veya Sonat'tan başlanabilir, hafiften ağıra doğru gitmek iyi olur yormaz. Ayrıca klasiklerin babalarından biri olan Gogol'u da ekle mutlaka. Bir delinin anı defteri palto - burun, Müfettiş gibi eserleri mutlaka öneririm.

Çok daha uyguna alınabilir bence. İş Bankası'ndan öneririm çeviriler arası devasa farklar yok. Can, İş Bankası vs. daha uygunsa onlar tercih edilebilir. Yine de siz bilirsiniz.

İş Bankası ve Can'ı ben de çok tercih ediyorum aslında. Sadece bunlar Rus klasikerinde çeviri olarak daha çok içime sindi, o yüzden aslında.

İş Bankası ve Can'ı ben de çok tercih ediyorum aslında. Sadece bunlar Rus klasikerinde çeviri olarak daha çok içime sindi, o yüzden aslında.

Neredeyse tüm klasikleri İş Bankası'ndan okumuştum ben, gözüme batan hiçbir şeye denk gelmedim. Yani bence bu listeyi diğer kaynaklardan da yapın, aradaki fiyat farkı çoksa bir bu kadar daha kitap alırsınız.

Şöyle bir klasikler sepeti yaptım, toplam 3.945 TL tuttu.

Eki Görüntüle 283037

Tolstoy: Anna Karenina, Aile Mutluluğu, Kroyçer Sonat

Dostoyevski: Karamazov Kardeşler, Suç ve Ceza, Ezilmiş ve Aşağılanmışlar, Yeraltından Notlar

Victor Hugo: Notre-Dame'ın Kamburu, Bir İdam Mahkûmunun Son Günü

George Orwell: 1984, Hayvan Çiftliği, Katalonya'ya Bin Selam, Paris ve Londra'da Beş Parasız

Diğer: Tom Amca'nın Kulübesi, Adolphe.

@Sıla nasıl sepet? Sizce hocam hangisinden başlayayım okumaya?
Harika bir sepet. 😍👏👏 Hangisinden başlayacağınız tamamen size kalmış. Yani ben genel olarak kitaplarımı dönemsel havama göre okuyorum. Kendime göre yorumlayacak olursam, ben olsam Victor Hugo'dan başlardım. Bir İdam Mahkumunun Son Günü çok etkileyici ve psikolojik olarak yıkıcı bir eser. İlk onunla başlardım ben. Ama ikinci kitabım Notre Dame'ın Kamburu olmazdı. İkinci olarak Aile Mutluluğunu okurdum. Neden çünkü bu aralar benim de okuma listemde ilk sıralara çıkmış durumda bu kitap. 😁 Daha sonra sırası ile bir Dostoyevski bir Tolstoy yapıp araya George Orwell sıkıştırırdım ya da Orwell'i diğerleri ile birlikte en sona bırakırdım. Sadece Suç ve Ceza'yı da sona bırakabilirsin. Bunun iki sebebi var birincisi etkisinden çıkmaya çalışırken yeni bir kitaba başlamak çok zor oluyor ikincisi yeterince metin okumuş olmalısın ki Suç ve Ceza'daki felsefeyi anlayabilesin. Çünkü Suç ve Ceza sadece bir roman değil bir psikoloji, sosyoloji, sosyal psikoloji ve felsefe kitabı aynı zamanda. Müthiş bir şey! :love: Bu arada sizinle geçtiğimiz gün farklı bir konuda atmosfer ve kitabı okurken bunalmak, kasvetin içerisine düşmek üzerine konuşmuştuk. Yeraltından Notlar'ı okurken Ölüler Evinden Anılar kitabında yaşadığınız bunalımın çok daha fazlasını yaşayabilirsiniz. Hazırlıklı olun derim. 😂 Son olarak bu listeye yakışacak birkaç eser de ben eklemek isterim seveceğinize eminim:

Jack London - Martin Eden
Charles Dickens - Büyük Umutlar, İki Şehrin Hikayesi
Tolstoy - Savaş ve Barış
Milan Kundera - Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği

Cengiz Dağcı - Onlar da İnsandı
Livaneli - Serenad
Emine Işınsu - Çiçekler Büyür
Pınar Kür - Asılacak Kadın
Refik Halid Karay - Nilgün
ve Yaşar Kemal'in tüm eserleri. Yaşar Kemal öyle bir yazarımız ki alışveriş listesi yazsa sanat diye okunur öyle müthiş biri. 😂

Neredeyse tüm klasikleri İş Bankası'ndan okumuştum ben, gözüme batan hiçbir şeye denk gelmedim. Yani bence bu listeyi diğer kaynaklardan da yapın, aradaki fiyat farkı çoksa bir bu kadar daha kitap alırsınız.
İletişim Yayınlarının da çevirileri çok güzel ama İş Bankası her zaman güvenilir limandır bana göre. Özellikle Rus eserlerini Mazlum Beyhan'dan okumanızı şiddetle öneririm müthiş bir çevirmen. Eserin lezzetini asla bozmadan dilimize uygun şekilde çevirmiş. Ellerine sağlık hocamın.
Fiyat konusunda da katılıyorum İletişim Yayınları aynı eseri İş Bankası'na göre çok daha yüksek fiyattan satıyor. Cilt, baskı vs. takıntınız yoksa bence Hasan Ali Yücel'den şaşmamalısınız derim. Ben yerli kitap alışverişlerimi genellikle Amazon'dan yapıyorum. Prime üyesiyseniz (ki bu üyelik bence bedava) 20 Liralık kitap alsanız bile kargo bedava oluyor ve zaten kitap fiyatları da diğer sitelere göre çok uygun oluyor. Bir de 5 Ekim'de indirimler olacak takip edin bence.

Son düzenleme:
Harika bir sepet. 😍👏👏 hangisinden başlayacağınız tamamen size kalmış. Yani ben genel olarak kitaplarımı dönemsel havama göre okuyorum. Kendime göre yorumlayacak olursam, ben olsam victor Hugo'dan başlardım. Bir idam mahkumunun son günü çok etkileyici ve psikolojik olarak yıkıcı bir eser. İlk onunla başlardım ben. Ama ikinci kitabım notre Dame'ın kamburu olmazdı. İkinci olarak aile mutluluğunu okurdum. Neden çünkü bu aralar benim de okuma listemde ilk sıralara çıkmış durumda bu kitap. 😁 daha sonra sırası ile bir dostoyevski bir tolstoy yapıp araya george orwell sıkıştırırdım ya da Orwell'i diğerleri ile birlikte en sona bırakırdım. Sadece suç ve Ceza'yı da sona bırakabilirsin. Bunun iki sebebi var birincisi etkisinden çıkmaya çalışırken yeni bir kitaba başlamak çok zor oluyor ikincisi yeterince metin okumuş olmalısın ki suç ve Ceza'daki felsefeyi anlayabilesin. Çünkü suç ve ceza sadece bir roman değil bir psikoloji, sosyoloji, sosyal psikoloji ve felsefe kitabı aynı zamanda. Müthiş bir şey! :love: bu arada sizinle geçtiğimiz gün farklı bir konuda atmosfer ve kitabı okurken bunalmak, kasvetin içerisine düşmek üzerine konuşmuştuk. Yeraltından Notlar'ı okurken ölüler evinden anılar kitabında yaşadığınız bunalımın çok daha fazlasını yaşayabilirsiniz. Hazırlıklı olun derim. 😂 son olarak bu listeye yakışacak birkaç eser de ben eklemek isterim seveceğinize eminim:

Jack London - Martin Eden.
Charles dickens - büyük umutlar, iki şehrin hikayesi.
Tolstoy - savaş ve barış.
Milan kundera - varolmanın dayanılmaz hafifliği.

Cengiz dağcı - onlar da insandı.
Livaneli - serenad.
Emine ışınsu - çiçekler büyür.
Pınar kür - asılacak kadın.
Refik halid karay - nilgün.
Ve yaşar Kemal'in tüm eserleri. Yaşar Kemal öyle bir yazarımız ki alışveriş listesi yazsa sanat diye okunur öyle müthiş biri. 😂

İletişim yayınlarının da çevirileri çok güzel ama İş Bankası her zaman güvenilir limandır bana göre. Özellikle Rus eserlerini mazlum Beyhan'dan okumanızı şiddetle öneririm müthiş bir çevirmen. Eserin lezzetini asla bozmadan dilimize uygun şekilde çevirmiş. Ellerine sağlık hocamın.
Fiyat konusunda da katılıyorum iletişim yayınları aynı eseri İş Bankası'na göre çok daha yüksek fiyattan satıyor. Cilt, baskı vs. takıntınız yoksa bence Hasan Ali yücel'den şaşmamalısınız derim. Ben yerli kitap alışverişlerimi genellikle Amazon'dan yapıyorum. Prime üyesiyseniz (ki bu üyelik bence bedava) 20 liralık kitap alsanız bile kargo bedava oluyor ve zaten kitap fiyatları da diğer sitelere göre çok uygun oluyor. Bir de 5 Ekim'de indirimler olacak takip edin bence.

Vallahi döktürmüşsün, çok teşekkürler sıla abla Sıralama tavsiyesi aşırı mantıklı geldi, direkt dediğin gibi bir idam mahkumunun son günü ile başlıyorum. Önerdiğin kitapları ve yaşar Kemal detayını da hemen listeye aldım, ellerine sağlık.

Bu arada benim de kitaplığımın büyük çoğunluğu İş Bankası klasikleriyle dolu zaten, Rus edebiyatını da genelde oradan topladım. Mazlum beyhan cidden dev bir çevirmen. Amazon Prime ve 5 Ekim indirimi hatırlatması için de çok teşekkürler, sonraki sepeti oradan dizerim artık.