Artık yıllar 1939-1914 gibi demokratik olmayan insan haklarının pek önde olmadığı yıllar değil. Bir ülke bir ülkeye saldırsa bile ağır göze batıyor. İnsan hakları, demokrasi, özgürlükçülük, barışçıllık gibi kavramlar savaşın çıkmasını zorlaştırıyor. Muhtemelen ufak bir kıvılcım ile çıkmaz. Rusya, Çin, ABD, Türkiye, İran, Almanya, Japonya gibi diplomatik güçler bir büyük ülke ile savaşın içine girerse yavaş yavaş başlar.

İki ihtimal var. Ya 2. dünya savaşındaki gibi ustalıkla tarafsızlık politikası uygular ya da 1. dünya savaşındaki gibi müttefiksizlikten korkup yanlış karar verir.

Aktif olarak natodayız. Eğer biz NATO'da iken savaş çıkarsa batının yanında oluruz. Eğer savaş çıkmadan NATO'dan falan ayrılırsak muhtemelen ya tarafsız ya da Rusya bloğunun yanında bulunuruz.

Aktif olarak natodayız. Eğer biz NATO'da iken savaş çıkarsa batının yanında oluruz. Eğer savaş çıkmadan NATO'dan falan ayrılırsak muhtemelen ya tarafsız ya da Rusya bloğunun yanında bulunuruz.

NATO'dan ayrılma ihtimali yok bir kere. Ne destek ne köstek olur NATO. Rusya bloğuda hayal adamların ağzının suyu akıyor Akdeniz'i gördükçe. Şu anki ittifak şartları nispeten 1. dünya savaşındakiyle aynı.

NATO'dan ayrılma ihtimali yok bir kere. Ne destek ne köstek olur NATO. Rusya bloğuda hayal adamların ağzının suyu akıyor Akdeniz'i gördükçe. Şu anki ittifak şartları nispeten 1. dünya savaşındakiyle aynı.

NATO'da bizi kucaklayacaktı zaten, arkadan vurmayı iyi bilirler.

Biriniz arkadan vurur diyorsunuz biriniz, NATO'dan ayrılmayız diyorsunuz. Ben NATO'da kalacağımızı düşünüyorum, yani ayrılırsakda dediğim gibi olur en fazla.

Yıllardır herkes bu lafı diyor, hiçbir zaman olmadı ve ben de hiçbir zaman çıkacağına inanmadım ama son yılda olan olaylardan sonra çıkma ihtimali gitgide yükseliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fakat hocam ufukta yine bir şey yok gibi emin misiniz çıkacağına?
Hocam daha çok eski değil Nisan 2024 te İran İsrail'e füze atacaktı, son anda neden anlamadım vazgeçtiler, yani İsrail, Filistin'e saldırmaya devam ettiği sürece ortalık gerilecek eninde sonunda savaş çıkacak, inşallah çıkmaz tabi ki ama çıkarsa da çok korkum yok, öyle ergen gibi havalı olsun diye milliyetçilik yapmıyorum ama ordumuza sonsuz güveniyorum gerçekten Türkiye'nin hafife alınmayacak askeri gücü var.