Neden? Bunu hiç sorguluyor musun? Hastanede neden rahat olduğunu vs. ölmekten korktuğun durumlar var mı?
Ve ben gözlemlediğim kadarıyla zihnimiz her şeye sebep olabilir emin ol, ben gece kol ağrım neden olur diye okurken kalp krizi belirtisini görünce tüm vücudum hissizleşmişti, bir dönem mide bulantısından kötü hissediyorum diye kendi kendimi felç hale getirmiştim. Aslında nice şeylere sebep olabiliyoruz zihnimizle, bunun çözümü için bilinçli davranışçı terapi dediğimiz bir muhabbet var ve çoğu insanda kalıcı çözüme ulaştırıyor aslında.
Ben de henüz öyle mega bir takıntı olmadığı için yapmadım bu terapiyi ama bir araştırabilirsin, bir dönem sonra duruma göre ben de alacağım. Bilmem bazen gerçekten kendini rahat hissetmeye çalış, kafanda durmadan şöyle oluyor böyle oluyor diye belirtilerini döndürürsen inan hiç çıkaramıyorsun aklından.
Bir keresinde bir benim renk değiştirdi hafif diye kendimi cilt kanseri sanmaya başlamıştım, normalde hiç hissetmediğim o bende böyle kaşıntılar ağrılar işte daha farklı rengi değişiyormuş gibi hissettiğim algılar oluşuyordu. Tedavi oldum yokmuş bir şey, bir şey olmadığını duyduktan sonra hiç öyle şeyler hissetmedim.
Hastalık hastalığının da seviyeleri var, mesela ben öyle hep doktora gitmem ve aklım başka şeylere dalınca genelde unuturum belirtileri, doktora gittiğimde de bir şey olmadığını duyunca içim hemen hızlıca rahatlar. Fakat gördüğüm ve okuduğum kadarıyla bu durum bazı insanlarda hani doktor bir şey yok dese bile kendi kafasından çıkaramadığı boyuta gelebiliyor, öyle olursa da dediğim gibi terapileri var. Daha önce yattığın acillerde sonuçlar hep temiz çıkıyorsa ve bir sorun görünmüyorsa bence bir terapi almakta fayda var.
Bence o yüzden şimdi yine git acile, kesinlikle aksatma kendini hiçbir durum için aklındaki şüpheler için ama eğer yine bir şey çıkmıyorsa biraz bu durumları sorgula ve terapi almayı düşün, yanlış anlama dediğim gibi kötü olarak söylemiyorum bunu ben de yaşıyorum zaten. Böyle durumlar olabiliyor maalesef insanlığımız gereği.