i5 7500F

Becerikli
Merhaba,
3 katlı bir binanın her yerine internet dağıtmam lazım. Ana modem orta katta olacak. Alt katta ve üst katta her odada internet çekmiyor, o yüzden oralara elimdeki cihazlarla internet yaymayı düşünüyorum.

En üst kat, alt kattan daha az çekime alıyor. Alt katta sadece 1 odada sıkıntı yaşanıyor.

Elimdeki cihazlar;
  • TP-Link VX230v (ana modem)
  • Mercusys ME10
  • TP-Link WR840n

İnternet hızım 24 Mbps olduğu için (Türkiye yüz yılı😛) bu ürünler işimi görür diye düşünüyorum.

Bu ürünler ile nasıl bir sistem kurarım?

Ana modemden Mercusys ME10 ve TP-Link WR840n modeme kablo çekip arayüzünde de DHCP kapatacaksın, o kadar. DHCP sadece ana modemde açık olacak, unutma. Ayrıca her modeme farklı IP ataman da lazım.

Örnek:
  • Ana modem: 192.168.1.1
  • WR840n: 192.168.1.2
  • ME10: 192.168.1.3

Bunların hepsini tek bir Wi-Fi ağı gibi gösterebilir miyim?

Hepsinin Wi-Fi kullanıcı adı ve şifresini aynı yapmayı dene, bakalım neler olacak. Tam emin değilim, sorun olur mu olmaz mı? Denemeden bilemeyiz, sağlıklı olup olmadığı ev kalabalık olduğunda anlarsın zaten.

Hepsinin kablosu hazır. Bunların hepsini tek bir Wi-Fi ağı gibi gösterebilir miyim? Daha önemlisi böyle oluyorsa sağlıklı bir şey mi?

Kapsama özelliği olmadığı için olmaz @stromhawks47 hocamın dediği gibi yapmayı dene ama sağlıklı olmayacak.

Hepsinin Wi-Fi kullanıcı adı ve şifresini aynı yapmayı dene, bakalım neler olacak. Tam emin değilim, sorun olur mu olmaz mı?
Elimde 2 tane Keenetic cihaz ve 1 tane Huawi var. Keenetic'ler doğal olarak kendisistemiyle anlaşıyor ama Huawei ISS cihazı olduğu için çok kısıtlı. Kullanıcı adı şifre aynı yapınca sorun çıkarmıyor. Tabii bir odadan diğerine geçince ne kadar hızlı geçiş yapıyor bilmiyorum.
Gerçi Huawei olanı eklemeden önce de çok güzel geçiş yapmıyordu. Bir cihazın dibinde YouTube açıp diğer cihazın olduğu odaya giderken arama yapıp vardığımda videoyu açtığımda hiç hareket etmemiş olmama kıyasla yavaş kalıyordu.

Sabah akşam oda değiştirip durmuyorsanız bir şey olmaz. Ne olur ne olmaz, şifreleme modunu da aynı yapın.

Bu arada Huawei olanı ekleyince DHCP kapalı olmasına rağmen bir güzel sapıtıyor diye subnet mask'i değiştirip onu 192.168.2.1 yaptım.

Elimde 2 tane Keenetic cihaz ve 1 tane huawi var. Keenetic'ler doğal olarak kendisistemiyle anlaşıyor ama Huawei ISS cihazı olduğu için çok kısıtlı. Kullanıcı adı şifre aynı yapınca sorun çıkarmıyor. Tabii bir odadan diğerine geçince ne kadar hızlı geçiş yapıyor bilmiyorum.
Gerçi Huawei olanı eklemeden önce de çok güzel geçiş yapmıyordu. Bir cihazın dibinde YouTube açıp diğer cihazın olduğu odaya giderken arama yapıp vardığımda videoyu açtığımda hiç hareket etmemiş olmama kıyasla yavaş kalıyordu.

Sabah akşam oda değiştirip durmuyorsanız bir şey olmaz. Ne olur ne olmaz, şifreleme modunu da aynı yapın.

Bu arada Huawei olanı ekleyince DHCP kapalı olmasına rağmen bir güzel sapıtıyor diye subnet Mask'i değiştirip onu 192.168.2.1 yaptım.

Neden Huawei'yi aradan çıkartmıyorsun?

Tek bir wifi adı ile yapmak için mesh sustem kurman lazım aynı markanın modelleriyle. Tp linkte de var bu. Ben keenetic mesh i çok başarılı buluyorum mesela

Neden Huawei'yi aradan çıkartmıyorsun?
Arada değil ki. Bir odanın uç kısmında rahat rahat mobil oyun oynanmıyordu diye odaya elime geçen Wi-Fi 6 modemi koydum, kablosuz çalıştıramadığım için kablo çektim. Odanın her yerinden cam gibi çekiyor.
Ana cihaz yan odada olmasına rağmen o odanın her yerine yeterince düzgün çekiyordu. İnternette gezilir.

İkinci Keenetic cihazı koyduğum oda da benzer durumdaydı ama orası daha uzak, daha fazla duvar var ve o odada odanın ucunda evdeki iyi cihazlar bile ucu ucuna çekiyordu. Kötü cihazlar çekmiyordu. Kapının oraya kablosuz koydum, o odada bir güzel çekiyor.

Arada değil ki. Bir odanın uç kısmında rahat rahat mobil oyun oynanmıyordu diye odaya elime geçen Wi-Fi 6 modemi koydum, kablosuz çalıştıramadığım için kablo çektim. Odanın her yerinden cam gibi çekiyor.
Ana cihaz yan odada olmasına rağmen o odanın her yerine yeterince düzgün çekiyordu. İnternette gezilir.

İkinci Keenetic cihazı koyduğum oda da benzer durumdaydı ama orası daha uzak, daha fazla duvar var ve o odada odanın ucunda evdeki iyi cihazlar bile ucu ucuna çekiyordu. Kötü cihazlar çekmiyordu. Kapının oraya kablosuz koydum, o odada bir güzel çekiyor.

Benim anladğım kadarı ile Huawei modem ana modem yani WAN'ya da DSL kablo bu cihaza giriyor bu cihazlardan da Keenetic cihazlara Ethernet gidiyor doğru mu?