Çözüldü 3 pinli fan yuvasına 4 pin fan takılır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Bütçe
400-600

Bontonus

Uzman

Dosya Ekleri

• resim_2024-06-17_154350256.webp
    21,1 KB · Görüntüleme: 275
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu fan değil, RGB bağlantısı. Bununla sadece ışıkları kontrol edersin. Ne fan döner ne de RPM ayarı yaparsın.

Ayrıca sakın 3 PIN RGB girişine 4 PIN takma. Biri 5V diğeri 12V. RGB kontrolcüyü yakabilirsin.
Bu fan değil, RGB bağlantısı. Bununla sadece ışıkları kontrol edersin. Ne fan döner ne de RPM ayarı yaparsın.

Ayrıca sakın 3 PIN RGB girişine 4 PIN takma. Biri 5V diğeri 12V. RGB kontrolcüyü yakabilirsin.

Son düzenleme:
Çözüm
Linkteki fan 3pin 5V ARGB baglantiya sahip. Anakartinda 3pin 5V ARGB baglanti yoksa baglayamazsin.

RGB bağlantısını nereye takıyoruz.
Resmini paylaştığın girişe takıyoruz. Yani fan takılır mı diye sorduğun girişe.

Hatta eğer paylaştığın resmi okursan orada bile ARGB LED'lerinizi kontrol edebilirsiniz yazmakta.

Linkteki fan 3pin 5V ARGB baglantiya sahip. Anakartinda 3pin 5V ARGB baglanti yoksa baglayamazsin.

Peki sadace güç taksam olur mu LED'leri yanar mı? Kontrol o kadar önemli değil benim icin.
Yani tam gücde çalışması beni çok rahatsız etmez.

Peki sadace güç taksam olur mu LED'leri yanar mı? Kontrol o kadar önemli değil benim icin.
Yani tam gücde çalışması beni çok rahatsız etmez.

LED yanmasi icin o ARGB kabloyu takman lazim. Diger 4pin PWM baglantisi fanin donmesini ve hizinu ayarlayabilmeni saglar, LED'le alakasi yok.

Kasadaki ARGB 4 pinli güç kablosuda 4 pinli uygun bir tane fan bulmamadım öneriniz var mı?
ARGB 4 pin olmaz, 3 pin olur. Normal RGB 3 pin olur. Anakartinda 3pin 5V ARGB giris yoksa ya kendi kontrolcusu olan bir fan alacaksin yada ARGB degil normal RGB olan eski urunlerden bakacaksin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…