Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Bütçe
400-600

Bontonus

Uzman

Dosya Ekleri

• resim_2024-06-17_154350256.webp
    resim_2024-06-17_154350256.webp
    21,1 KB · Görüntüleme: 275
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu fan değil, RGB bağlantısı. Bununla sadece ışıkları kontrol edersin. Ne fan döner ne de RPM ayarı yaparsın.

Ayrıca sakın 3 PIN RGB girişine 4 PIN takma. Biri 5V diğeri 12V. RGB kontrolcüyü yakabilirsin.
Bu fan değil, RGB bağlantısı. Bununla sadece ışıkları kontrol edersin. Ne fan döner ne de RPM ayarı yaparsın.

Ayrıca sakın 3 PIN RGB girişine 4 PIN takma. Biri 5V diğeri 12V. RGB kontrolcüyü yakabilirsin.

Son düzenleme:
Çözüm
Peki sadace güç taksam olur mu LED'leri yanar mı? Kontrol o kadar önemli değil benim icin.
Yani tam gücde çalışması beni çok rahatsız etmez.

LED yanmasi icin o ARGB kabloyu takman lazim. Diger 4pin PWM baglantisi fanin donmesini ve hizinu ayarlayabilmeni saglar, LED'le alakasi yok.

Kasadaki ARGB 4 pinli güç kablosuda 4 pinli uygun bir tane fan bulmamadım öneriniz var mı?
ARGB 4 pin olmaz, 3 pin olur. Normal RGB 3 pin olur. Anakartinda 3pin 5V ARGB giris yoksa ya kendi kontrolcusu olan bir fan alacaksin yada ARGB degil normal RGB olan eski urunlerden bakacaksin.