Makaleler
5
Selam,

3 yaşında kısır bir British kedim var. Normalde mama olarak bizim buradaki PetShop'tan ProPlan Somonlu Kısır Kedi Maması alıyordum. Ancak internetten şu 10 kiloluk olanlardan alırsak daha ucuz olur diye düşündük. F/P, kalitesiz olmayan, kediyi sağlıklı tutacak 10 kiloluk bir mama önerir misiniz? İnternetten sipariş vereceğim. Bütçe: En fazla 3500 TL.

Not: British diyorum da annesi Scottish Fold, babası British. Hangisi söylenmeli bilmiyorum :D
@Lotr Manyağı

Selam,

3 yaşında kısır bir British kedim var. Normalde mama olarak bizim buradaki PetShop'tan ProPlan Somonlu Kısır Kedi Maması alıyordum. Ancak internetten şu 10 kiloluk olanlardan alırsak daha ucuz olur diye düşündük. F/P, kalitesiz olmayan, kediyi sağlıklı tutacak 10 kiloluk bir mama önerir misiniz? İnternetten sipariş vereceğim. Bütçe: En fazla 3500 TL.

Not: British diyorum da annesi Scottish Fold, babası British. Hangisi söylenmeli bilmiyorum :D
@Lotr Manyağı

Direk bir markanın 10KG olanını almayın çünkü kedinin bünyesine uymayabilir.

Öncelikle 1.5KG - 1.5KG veya 1KG olanlar ile deneyin en az tüy döktüğü ve enerjisinin yerinde olduğu ile devam edin. Ben yavruyken bonacibo kullanıyodum ama sonra Hill ve Royal Canin deneyim dediğimde cidden uzun süre denememe rağmen hem çok tüy döküyordu hem de enerjisi bildiğin sıfırlanmıştı bende o yüzden geri döndüm. Tabi bu benim kedim için geçerli seninki içinde markaları deneyip en iyisini bulup ondan sonra seçmen olur. Evet 10kg falan alsan 15kg alsan daha ucuza geliyo ama zaten 1.5KG falan alacağın kutularla da 3500TL vermeye kalksan minimum 5-6 ay gidecek mama alırsın zaten.

Hills - Royal Canin - N&D - ACANA gibi markalara bakabilirsin ilk başlangıçta. Proplan da fena değil diye biliyorum. Proplan yani devam ettiği marka modelden direk internetten 10KG'Lık halini de alabilirsin.

Son düzenleme:
@Spartan, şimdiye kadar hep ProPlan kullandım. Yavruyken de ProPlan'ın farklı bir modelini kullanıyordum. Enerji, genel sağlık olarak hiçbir problemi yok. Hatta şu anda bile fırıldak gibi oradan oraya koşuşturuyor :D Ancak biraz fazla tüy döküyor. Bir de beyaz renkli ya, beyaz renkliler daha da fazla döküyormuş sanırım. Bilmiyorum mamaya bağlı olarak azalır mı azalmaz mı. Ama dediğiniz mantıklı geldi. 1 kilo 1 kilo alıp markaları deneyebilirim.

@Spartan, şimdiye kadar hep ProPlan kullandım. Yavruyken de ProPlan'ın farklı bir modelini kullanıyordum. Enerji, genel sağlık olarak hiçbir problemi yok. Hatta şu anda bile fırıldak gibi oradan oraya koşuşturuyor :D ancak biraz fazla tüy döküyor. Bir de beyaz renkli ya, beyaz renkliler daha da fazla döküyormuş sanırım. Bilmiyorum mamaya bağlı olarak azalır mı azalmaz mı? Ama dediğiniz mantıklı geldi. 1 kilo 1 kilo alıp markaları deneyebilirim.

Enerjisi yerindeyse en iyi formu diyebilirim genel olarak zaten enerjisi düşüyor zaten o mama kediye yaramıyorsa tüy dökmek 2. yönden geliyor. Tüy dökmesini azaltmak için bağışıklık arttırıcı mamalar yani daha çok tüp şeklinde verilen onlara bakabilirsiniz ayrıca bazı insanlar tüyleri güçlendirmek için tüylere kediler için üretilen köpükler oluyor onlarla da bakıp yapıyorlar. Bunları yaptıktan sonra her gün tararsanız anca minimuma iner tüy dökmesi.

Selam,

@Lotr Manyağı
Düşündüğünüz doğru, küçüklükten ben ProPlan kullanıyorsa damağını etkilemez. Ben de 10 kiloluk alıyorum.

Hills ve Royal Canin önermem. Parasını hak eden ürünler olduğunu düşünmüyorum. Hills kullananların en büyük sorunu tüy dökme. Royal Canin ile ilgili başka forumlarda da garip sorunlar okudum ve çoğu veteriner bu mamayı önermiyor. İçeriğine göre de pahalı bence.

N&D belki cins kediye ağır gelebilir. Britcare, Advance gibi veteriner ürünleri alınabilir. Alırken Akakçe'de yetkili satıcı olmasına veya Amazon vb. alırken satıcının Amazon olduğundan emin olun. Sahte mama çok yaygın bir şey 200-300 ucuz diye belirsiz bir siteden almayın.

Ben mesela N&D alırken şu siteyi kullanıyorum. Yetkili satıcısı ve kolay gelsin ile iş yapıyor.

Pro Plan ile ilgili yine gündem de şöyle bir şey var. Nestle'nin bu 2-3 vakası olması lazım.