Merhaba arkadaşlar,

Kuzenime sistem toplayacağız ve parçaları zamana yayarak toplayacağız (hepsini tek seferde almayacağız). Çoğunlukla oyun oynamak için topluyoruz sistemi.

Ekran kartı için 30-35 bin civarına ekran kartı tavsiye edebilir misiniz? Ayrıca sizce şu an ekran kartı almak mantıklı mı yoksa yıl sonu indirimleri beklemeye değer mi?
Aklımızda ekran kartını şimdi alıp yıl sonuna diğer parçaları indirimden alıp sistemi toplamak var. Eğer güzel bir fırsat olursa hazır toplama sisteme de karşı değiliz.

Techolay'dan hep güzel tavsiyeler aldım. Bir kez daha size sormaya geldik :D

Ben de 9070 XT ile 4070 Super arasında kalmıştım. Sizce 4070 super mantıklı mı? Aşağı yukarı aynı fiyat. Bir de 90XX serisinde yazılımsal uyumluluk problemleri olduğunu okumuştum.

Peki sizce indirim beklemeli miyiz yıl sonuna? Yoksa şimdi almak mantıklı mıdır? Bir de bunun yanına ryzen 7 7800x3d düşünüyoruz ama ana karta karar vermedik. Ne mantıklı olur?

Peki sizce indirim beklemeli miyiz yıl sonuna? Yoksa şimdi almak mantıklı mıdır? Bir de bunun yanına ryzen 7 7800x3d düşünüyoruz ama ana karta karar vermedik. Ne mantıklı olur?
Fiyatlar ne olur kestirmek zor, ülkemizin ekonomik şartları malum, bence ne kadar erken alırsanız o kadar iyi. 7800X3D için de B650 ya da B850 bir anakart alabilirsiniz, bütçenizi belirtirseniz ona göre öneri yapalım.

Bence tek seferde alırsanız daha iyi olur hem garantileri aynı anda başlamış olur ve sorunlu parça olursa daha hızlı davranabilirsiniz çözüm için. Şimdi tek tek parçaları alıp test etme şansınız da olmazsa montajına 4-5 ay sonra başlasanız garantiniz boşa gitmiş olacak fiyatlarda aşağı yukarı aynı hazır sistem gibi olur zaten. Bence yıl sonuna kadar hazır sistem ve indirim kampanyalarını takip etmek daha mantıklı.

Peki sizce indirim beklemeli miyiz yıl sonuna? Yoksa şimdi almak mantıklı mıdır? Bir de bunun yanına Ryzen 7 7800X3D düşünüyoruz ama anakarta karar vermedik. Ne mantıklı olur?

Bence bugün gaming gecesinden indirime girer ise tepe model 9070 XT düşürmeye çalış 32-34 civarına geliyor genelde, onun dışında indirim beklemek pek mantıklı değil ülkenin bu halinde bir saat sonra bile ne olacağını kestiremiyorsun, anakart ve işlemci için bütçeniz nedir?