@Fred1907 yurt dışı olması garanti vs yok ama çok dert değil dersen 30k ya gayet iyi.
Ama Samsung deneyimlemek istersen S24+ öneririm. Mağazaya gidip bakabilirsin. Ya da kullanan yakınların varsa. İkisi de üzmez pişman ettirmez. Sana kalmış.

Xiaomi 15 kullanıyorum. Ben bi' sıkıntısını görmedim şu ana kadar. Benim görmediğim sorunu kullanmadan görenler ne gördüğünü anlatırsa sevinirim. Öneririm.

Sağ olun hocam. Yazılımda hatalar olabilir sonuçta insan ürünü ama kullanıcıların fark ettiği hatayı koskoca Xiaomi fark etmeyip inisiyatif almıyor ya da Çin sürümüyle aynı önemi göstermiyor. Getapps tarzı uygulamaları ve bildirimleri, reklamları da cabası. Tabii benim kullandığım Redmi'ye verilen MIUI için konuşuyorum belki amiral gemisi cihazlarda farklıdır. Ben şu anda Xiaomi 15'e daha yakınım.

@Fred1907 yurt dışı olması garanti vs yok ama çok dert değil dersen 30k ya gayet iyi.
Ama Samsung deneyimlemek istersen S24+ öneririm. Mağazaya gidip bakabilirsin. Ya da kullanan yakınların varsa. İkisi de üzmez pişman ettirmez. Sana kalmış.

Garantisi olunca da kullanıcı hatasını basıp geçiyorlar ondan çok önemsemiyorum.

Sağ olun hocam. Yazılımda hatalar olabilir sonuçta insan ürünü ama kullanıcıların fark ettiği hatayı koskoca Xiaomi fark etmeyip inisiyatif almıyor ya da Çin sürümüyle aynı önemi göstermiyor. Getapps tarzı uygulamaları ve bildirimleri, reklamları da cabası. Tabii benim kullandığım Redmi'ye verilen MIUI için konuşuyorum belki amiral gemisi cihazlarda farklıdır. Ben şu anda Xiaomi 15'e daha yakınım.

Amiral gemilerinde reklam yok ama geri kalanları bilmiyorum. Ama kesin HyperOS MIUI'den daha iyi. MIUI bende deneyimledim çok kötü.

Rica ederim. Esasında ben gerek MIUI olsun gerekse HyperOS olsun kullandığım cihazlarda reklamları kapatıyordum. Sizin kullandığınız cihazda kapatılamıyor mu bilmiyorum ama Xiaomi 15'te böyle bir şeye hiç denk gelmedim. Önlemimi de aldım bu arada, hiçbir şey yapmadım desem yalan olur. Ama siz tabi farklı markalara ait cihazları da kullanmak isteyebilirsiniz. Bataryadan muzdarip bir kullanıcıysanız S24'ten ziyade Plus tercih edilebilir belki. Ama bana sorarsanız şahsen Exynos işlemcili telefon almam. Kişisel tercihim.

30-40 bin TL bandında farklı markaların cihazlarına da bakabilirsiniz.

Rica ederim. Esasında ben gerek MIUI olsun gerekse HyperOS olsun kullandığım cihazlarda reklamları kapatıyordum. Sizin kullandığınız cihazda kapatılamıyor mu bilmiyorum ama Xiaomi 15'te böyle bir şeye hiç denk gelmedim. Önlemimi de aldım bu arada, hiçbir şey yapmadım desem yalan olur. Ama siz tabii farklı markalara ait cihazları da kullanmak isteyebilirsiniz. Bataryadan muzdarip bir kullanıcıysanız S24'ten ziyade Plus tercih edilebilir belki. Ama bana sorarsanız şahsen Exynos işlemcili telefon almam. Kişisel tercihim.

30-40 bin TL bandında farklı markaların cihazlarına da bakabilirsiniz.

Redmi Note 10S'in tek memnun olduğum noktası bataryası ve yavaşlamamış oluşuydu. Gerek pilin eskimesi kameranın yetersiz kalması cihazın ömrünü doldurması sebebiyle değiştireceğim ve sanırım Xiaomi 15 alacağım. Rica etsem telefonun memnun olduğunuz ve memnun olmadığınız yanlarını yazabilir misiniz?

Redmi Note 10S'in tek memnun olduğum noktası bataryası ve yavaşlamamış oluşuydu. Gerek pilin eskimesi kameranın yetersiz kalması cihazın ömrünü doldurması sebebiyle değiştireceğim ve sanırım Xiaomi 15 alacağım. Rica etsem telefonun memnun olduğunuz ve memnun olmadığınız yanlarını yazabilir misiniz?
Tabii.

Eksiler:
  • Cihazın arayüzü arka planda kendi kendine çöp üretebiliyor. Gün içinde birkaç kez temizleme yapıyorum. Daha temiz bir arayüz iyi olabilirdi.
  • Son güncelleme ile birkaç hata var arayüzde ancak bunlar küçük yazılımlar hatalar, HyperOS 3 ile düzeltilecektir. Daha düzgün bir güncelleme verseydiler daha iyi olabilirdi. Android 16'yı vermek için aceleye geldi sanırım.
  • Mobil veri ile 5-5.5 saat ekran süresi vermesi. (Gün içinde az kullanan için yeterli olabilir)
  • Bazen dış ortam ve kullanıma göre çabuk ısınabiliyor.
  • Hızlı şarjın verimi daha önce kullandığım Realme kadar iyi değil. 90W'ın daha hızlı sürede full şarj etmesini beklerdim.
  • Çin modelinde daha yüksek batarya vardı, Avrupa Birliği kısıtlamalarından ötürü daha düşük bataryayla geldi. Keşke daha yüksek olabilseydi.
Artıları:
  • Kompakt olması.
  • Ekranı oldukça kaliteli.
  • Performans ve akıcılık çok iyi.
  • Günlük kullanımda her ihtiyacımı karşılaması.
  • WiFi'de 8-8.5 saat ekran süresi bence iyi.
  • Leica lensli kamera paketiyle güzel fotoğraflar çekebilmesi.
  • Bağlantı ve çekim gücü üst düzey.
Bu değerlendirmeyi TR garantili Xiaomi 15 üzerinden yaptığımı belirteyim. Xiaomi 15 genelde yurt dışı alınıyor, ben uğraşmak istemedim pek. Örneğin DH'de Xiaomi 15 kullanıcı forumları var, birçok kişi oradan yardımlaşıyor. Genel olarak bu şekilde.

Tabii.

Eksiler:
  • Cihazın arayüzü arka planda kendi kendine çöp üretebiliyor. Gün içinde birkaç kez temizleme yapıyorum. Daha temiz bir arayüz iyi olabilirdi.
  • Son güncelleme ile birkaç hata var arayüzde ancak bunlar küçük yazılımlar hatalar, HyperOS 3 ile düzeltilecektir. Daha düzgün bir güncelleme verseydiler daha iyi olabilirdi. Android 16'yı vermek için aceleye geldi sanırım.
  • Mobil veri ile 5-5.5 saat ekran süresi vermesi. (gün içinde az kullanan için yeterli olabilir)
  • Bazen dış ortam ve kullanıma göre çabuk ısınabiliyor.
  • Hızlı şarjın verimi daha önce kullandığım Realme kadar iyi değil. 90Win daha hızlı sürede Full şarj etmesini beklerdim.
  • Çin modelinde daha yüksek batarya vardı, Avrupa Birliği kısıtlamalarından ötürü daha düşük bataryayla geldi. Keşke daha yüksek olabilseydi.
Artıları:
  • Kompakt olması.
  • Ekranı oldukça kaliteli.
  • Performans ve akıcılık çok iyi.
  • Günlük kullanımda her ihtiyacımı karşılaması.
  • Wi-Fi'de 8-8.5 saat ekran süresi bence iyi.
  • Leica lensli kamera paketiyle güzel fotoğraflar çekebilmesi.
  • Bağlantı ve çekim gücü üst düzey.
Bu değerlendirmeyi TR garantili Xiaomi 15 üzerinden yaptığımı belirteyim. Xiaomi 15 genelde yurt dışı alınıyor, ben uğraşmak istemedim pek. Örneğin Dh'de Xiaomi 15 kullanıcı forumları var, birçok kişi oradan yardımlaşıyor. Genel olarak bu şekilde.

Öncelikle kendi deneyiminizi aktardığınız için teşekkürler. Kararımın Xiaomi 15 olması yönünde çok katkınız oldu. Yazılım konusunda hataların ve eksiklerin amiral gemisi bir model olduğu için umursanmayacağını düşünmüyorum ki kullanımda rahatsızlık vermiyorsa çok da önemli değil. Mobil veri ile 5-5.5 saat açık ekran süresi mi, kapalı olduğu zamanlar da dahil mi acaba? Mobil veri ile dışarıda olacağımdan dolayı kolay kolay 5 saat açık ekran kullanmam zaten kapalı ekran + 3-4 saat ekran süresi ile beraber 8-9 saat kadar götürse benim için kâfidir. Isınma konusunda da diğer düşündüğüm cihaz Exynos olduğu için ve eski cihazım Redmi Note 10S olduğu için ikisi arasında çok eksi olarak sayılmaz bence. Telefonu genellikle bilgisayarda takılırken şarja takıyorum şarj süresi 25 watt bile olsa etkilemezdi beni açıkçası kararımı etkileyen bir faktör olmadı. Şimdi son olarak Xiaomi'de karar kıldım en büyük adayım Xiaomi 15 ama 25000 civarında 14t Pro ve Xiaomi 15'ten 2-3K pahalıya Xiaomi 14 Ultra da düşündürmüyor değil. Kamera olarak çok bir fark bulunmayacaksa daha kibar bir telefon tercihinde bulunmak istiyorum. 14t Pro'lar hakkında da ısınma yorumları çok yapılmış bu yüzden sanırım Xiaomi 15 alacağım. Yeniden teşekkür ederim.