Bütçe
30.000 - 40.000 TL

monitortavsiye01

Becerikli
Yer
Adana
Sadece LoL için bir sistem istiyorum. Elimde buradaki RAM'ler var. Ayrıca 1 TB SSD de var. Bu 2 parça dışında bir öneri istiyorum.

Şu anki sistem Intel olunca RAM'ler için düzgün bir ayar yapamadım. Ben zaten hiç bilmiyorum o ayrı ama siz de kesin olarak bana bir yol haritası göstermediniz. O yüzden yukarıda linkini verdiğim sistemi satıp yeni bir AM5 sistem toplamak istiyorum. En azından AM5 için bana verimli şekilde yardımcı olabilirsiniz diye düşünüyorum.

Bütçem kısıtlı değil fakat sadece LoL için aşırıya kaçmak istemiyorum. Lütfen bunu göz önünde bulunduralım. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'lerin'i 6600'de çalıştıramadığın için mi bu değişiklikleri yapmak istiyorsun? Anladığım kadarıyla 6400'de stabil çalışıyor. Bence LoL için para harcamaya değmez. Halihazırda 13600K ile 250-350 FPS alıyorsundur, AM5'e geçsen en mantıklı seçenek 9700X. (13K TL) hadi diyelim daha fazla FPS istiyorsun 2K daha verdin 7800X3D (15K TL) alırsın. Yanına adam gibi B serisi bir kart o da 10K civarı ama tekrar soruyorum; LoL için 350 FPS alırken 500 FPS almak ihtiyaç mı? Ya da sadece RAM'lere mi tilt oldun? İlla değişeceğim dersen CPU ve MBO değiş yeter. Kalan parçaları kullan, ayrıca LoL senaryosunda GPU ihtiyaç değil.

RAM'lerin'i 6600'de çalıştıramadığın için mi bu değişiklikleri yapmak istiyorsun? Anladığım kadarıyla 6400'de stabil çalışıyor. Bence LoL için para harcamaya değmez. Halihazırda 13600K ile 250-350 FPS alıyorsundur, AM5'e geçsen en mantıklı seçenek 9700X. (13K TL) hadi diyelim daha fazla FPS istiyorsun 2K daha verdin 7800X3D (15K TL) alırsın. Yanına adam gibi B serisi bir kart o da 10K civarı ama tekrar soruyorum; LoL için 350 FPS alırken 500 FPS almak ihtiyaç mı? Ya da sadece RAM'lere mi tilt oldun? İlla değişeceğim dersen CPU ve MBO değiş yeter. Kalan parçaları kullan, ayrıca LoL senaryosunda GPU ihtiyaç değil.

6600'de çalıştıramadığımdan değil, 6000 CL30 için düzgün bir kaynak yok. @Ayhan Dönmez elinden geldiğince yardımcı olmaya çalıştı ama benim neyin ne olduğuyla ilgili bir fikrim yok ayar yaparken. Geçen tREFİ'yi 130K civarı girecektim. Çünkü bana örnek gönderdiği fotoğrafta öyle bir değer vardı. Bilmeden bir şeyleri bozup elime almak istemiyorum.

AMD olsaydı bana "şunu şunu gir" deyip hallederdik biliyorum. Çünkü daha önce bir AM5 sistem almaya niyetlenmiştim. Kendisi hatırlar. Bana ne dediyse yapıyordum. Şunu yap şunu şuraya gir bunu buraya gir. Satıcı vazgeçmişti hatta satmaktan bu kadar uğraştığım için 🤣

LoL için GPU önemli değil biliyorum. AM4 5600'lü bir sistem bile işimi görür farkındayım. Ama AM5 istiyor canım 🙃 Öyle senin dediğin gibi yüksek FPS takıntım da yok. 200'ün üstü sabit oynatsın yeter. @ggbye gibi kafayı tırlatmak istemiyorum 😆

Evet. Sadede gelecek olursak biraz tilt oldum. Sen iyi bir gözlemcisin. Teşekkür ediyorum 😘

6600 de çalıştıramadığımdan değil, 6000 CL30 için düzgün bir kaynak yok. @Ayhan Dönmez elinden geldiğince yardımcı olmaya çalıştı ama benim neyin ne olduğuyla ilgili bir fikrim yok ayar yaparken. Geçen trefi yi 130k civarı girecektim. Çünkü bana örnek gönderdiği fotoğrafta öyle bir değer vardı. Bilmeden bir şeyleri bozup elime almak istemiyorum.

AMD olsaydı bana "şunu şunu gir" deyip hallederdik biliyorum. Çünkü daha önce bir AM5 sistem almaya niyetlenmiştim. Kendisi hatırlar. Bana ne dediyse yapıyordum. Şunu yap şunu şuraya gir bunu buraya gir. Satıcı vazgeçmişti hatta satmaktan bu kadar uğraştığım için 🤣

LoL için GPU önemli değil biliyorum. AM4 5600'lü bir sistem bile işimi görür farkındayım. Ama AM5 istiyor canım 🙃 öyle senin dediğin gibi yüksek FPS takıntım da yok. 200'ün üstü sabit oynatsın yeter. @ggbye gibi kafayı tırlatmak istemiyorum 😆

Evet. Sadede gelecek olursak biraz tilt oldum. Sen iyi bir gözlemcisin. Teşekkür ediyorum 😘

Bu bütçeyle AM5 girme, 3D AM4 işlemci düşük CL DDR4 RAM al, bak keyfine.

RAM var, SSD var. LoL'de 200 FPS sabit için 40 bin yetmiyor mu diğer parçalar için gerçekten?

DDR 4 200FPS verir LoL'de.

RAM var, SSD var. LoL'de 200 FPS sabit için 40 bin yetmiyor mu diğer parçalar için gerçekten?

B650 giriş seviye ucuz kart, R7 7800X3D ve ikinci el 3080 işini görür.

RAM 20k kalan, 20k GPU mu işlemcimi anakart mı PSU mu alacaksın?

DDR 4 200FPS verir LoL'de.

B650 giriş seviye ucuz kart, R7 7800X3D ve ikinci el 3080 işini görür.

RAM 20k kalan, 20k GPU mu işlemcimi anakart mı PSU mu alacaksın?

Önerdiklerim çok iyi F/P olur. Dene sansını, RAM olması büyük avantaj. Düşürsen 2. el R7 7800X3D bak.

Bu bütçeyle AM5 girme, 3D AM4 işlemci düşük CL DDR4 RAM al, bak keyfine.

Arkadaşın zaten sistemi var Anakart ve İşlemciyi satıp B serisi kart ve 9700X alsın eski sistemden geri kalanı kullansın.

Sistemi bu;
  • İşlemci: i5-13600K
  • Anakart: Gigabyte Z790 Gaming X
  • RAM: Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6600MHz CL34
  • SSD: Kioxia Exceria Pro 1TB
  • PSU: Xigmatek Vector 1050W Stealth 1050-SEVU51
  • Ekran kartı: Gainward Ghost RTX 5060
  • İşletim sistemi: Win 11 Pro

Sen dediğimi yap. :D

B650 giriş seviye ucuz kart, R7 7800X3D ve ikinci el 3080 işini görür. Burada zaten belirtim.
İkinci el almak istemiyorum.

Bana da empoze etmeye çalışıyor kendi fikirlerini. Beraber yatarız artık Adana Ruh ve Sinir Hastalıkları'nda 🤣🤣

Bu arada komple satmak ve sıfır almak istiyorum kalan parçaları. Özellikle işlemci falan ikinci el almam.

@LH44 RAM ve SSD hariç sadece LoL için bir sistem istiyorum. Yukarıdaki Intel sistemi sattım.

Son düzenleme: