Bütçe
30.000 - 40.000 TL
RTX 3080 için kasayı iptal edip adamakıllı bir PSU almak daha iyi olur. Eşek kart freni patlamış kamyon gibi davranıyor.

Anladım. Neyse GPU konusunda o kadar uçmayacağım. Bir şekilde alırım bir şey. Bir şey daha merak ediyorum. 7500F 5K civarı şu an. Bir tık üstünü isteseydim hangi modeli önerirdin?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anladım. Neyse GPU konusunda o kadar uçmayacağım. Bir şekilde alırım bir şey. Bir şey daha merak ediyorum. 7500F 5K civarı şu an. Bir tık üstünü isteseydim hangi modeli önerirdin?

Bir tık üstünde alacağın performans farkı maksimum 30 40 FPS olur. R5 9600X var bir tık üstü o da 3K fark oynuyor.

Bence gerek yok. Aradaki performans farkı videolarını izleyebilirsiniz rekabetçi oyunlarda maksimum oynadığı FPS farkı 50 60, bu sizin için gerekliyse alınabilir.

Yok gerekli değil.

@LH44 yarın ki gaming gecesi indirimlerine bir bakayım. İşimize yarayan parça olacak mı diye. Duruma göre dediğin parçaları B850M olacak şekilde sipariş edeceğim. Kasa için Vento'yu tercih edeceğim. Bir fark yok sanırım.

R5 7500F harici önerebileceğim en yakın işlemci R5 9600X olur, sıfır olarak arada uçurum var. 2. el tarafında uyguna düşürülebilir belki. Diğer işlemciler ya R5 7500F ile denk ya da şu an overpriced.

Yok gerekli değil.

@LH44 yarın ki gaming gecesi indirimlerine bir bakayım. İşimize yarayan parça olacak mı diye. Duruma göre dediğin parçaları B850M olacak şekilde sipariş edeceğim. Kasa için Vento'yu tercih edeceğim. Bir fark yok sanırım.

Ekran kartı olarak 3080 düşünüyorsanız 650W ile kullanmak sizi sıkıntıya sokar. RX 9060 XT için düzgün 500W bile yeterli.

Ekran kartı olarak 3080 düşünüyorsanız 650W ile kullanmak sizi sıkıntıya sokar. RX 9060 XT için düzgün 500W bile yeterli.
Yok yok 3080 falan almam vazgeçtim. Düz 5060 alırım veya Ti olan denk gelirse. AMD çok korkutuyor beni :( Kağıt üstündeki değerlere bakınca mantıklı görünüyor ama dışı seni içi beni yakar hesabı... Zamanında wattman hataları yüzünden kasayı kaldırıp aşağı atacaktım.

@LH44 kasalar eşdeğer ise Vento tercih edeceğim btw.