Bütçe
30.000-40.000 TL arası

Okan Yılmaz

Başarılı
Yer
Antakya
Arkadaşlar merhaba. Sistem yükseltmeyi düşünüyorum. Amacım ve hedefim GTA 6, ikincil hedefim ise son sistemim olacak bir bilgisayar toplamak. Bu sistemden sonra, yaştan dolayı artık yükseltme yapmayı düşünmüyorum. Yani olabilecek en uzun vadeli ve fiyat/performans odaklı bir sistem istiyorum.

Tek bir alışveriş sitesi üzerinden bileşenleri toplamaya çalıştım.
Kasa: ASUS GT301
SSD’lerim zaten var, baştan belirteyim.
Markalar değişebilir.

Bileşenlerde “o modeli kullanma” diyebileceğiniz bir parça varsa, görüşlerinizi duymak isterim.
RX 9060 XT hedeflerim açısından en mantıklı gelen ekran kartı. Ama “o değil, şu kart daha mantıklı” derseniz önerilerinizi duymak isterim.

Ayrıca PSU 600W yeterli olur mu, bilmek isterim.

Dosya Ekleri

• adssadasdasdas.webp
    adssadasdasdas.webp
    79,7 KB · Görüntüleme: 109
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba. Sistem yükseltmeyi düşünüyorum. Amacım ve hedefim GTA 6, ikincil hedefim ise son sistemim olacak bir bilgisayar toplamak. Bu sistemden sonra, yaştan dolayı artık yükseltme yapmayı düşünmüyorum. Yani olabilecek en uzun vadeli ve fiyat/performans odaklı bir sistem istiyorum.

Tek bir alışveriş sitesi üzerinden bileşenleri toplamaya çalıştım.
Kasa: ASUS GT301
SSD’lerim zaten var, baştan belirteyim.
Markalar değişebilir.

Bileşenlerde “o modeli kullanma” diyebileceğiniz bir parça varsa, görüşlerinizi duymak isterim.
RX 9060 XT hedeflerim açısından en mantıklı gelen ekran kartı. Ama “o değil, şu kart daha mantıklı” derseniz önerilerinizi duymak isterim.

Ayrıca PSU 600W yeterli olur mu, bilmek isterim.

Hocam AM5 soket anakart almışsınız İntel işlemciler çalışmaz Ryzen 5 7600 veya 7700 tercih edin.PSU ise 650-700w bakılabilir

İşlemcilerde Intel kafası var biraz bende. Belki eskiden kalma bir zihniyet. Yanlış olma ihtimali var tabii ama işte el Intel işlemcilere gidiyor :D. Alışkanlık.

Intel AMD ile yarışacak düzeyde değil hocam. AMD AM4'te güzel bir fark açtı, AM5'te bu farkı 5 katına çıkardı.