- Makaleler
- 1
@Lorien, benim elimde yok. Kendisi laptoptan söküp masaüstüne takacak. SSD ileride alınacak. Yani her türlü masraf olacak ama ertelenmiş olacak.
@Ayhan Dönmez, BIOS update yapmasa direkt 5600 MHz EXPO açıp kullanamıyor mu yani şimdi Micron çıkarsa?
Valla bana kalırsa da parça parça ama işte hem 8 bin fazlası çıkıyor hem de birleştirmesi sorun yaratır, aynı şehirde değiliz. O yüzden kendisi zorlanır.
Maalesef yeni Train algoritma gereği durum bu. 1.3.0.1 AGESA'da düzelip düzelmediği belli değil. O tam olarak çıktıktan sonra belli olur, şu an için sadece X870 çipsetlere geldi. O da ASUS'ta mevcut. 9950X3D2 desteği ile beraber belki bu durumun üzerinde de durmuşlardır ekstra, net yorum yapamıyorum. Yeni Train algoritmasının adı Bank Refresh Mode. BIOS Update sonrası bu artık Mixed geliyor ve Micron Boot etmiyor, etse de BSOD veriyor ya da stabil olmadığından Drop yapıyor. Tek bir senaryo yok, bu modu Mixed yerine eskiden olduğu gibi Normal Mode çekerse mevcut durumun düzelme şansı var. Hiçbir türlü düzelmezse Samsung ya da Hynix gerekecek.
ASUS için BIOS kısmını ve SMU, buradan takip etmeniz uygun olur: