Bütçe
30.000-40.000 TL

Stormweaver

Uzman
Yer
Ankara
Aslında pazartesi Apple iPhone 16e almayı planlıyordum fakat aklıma takılıyor: Beni memnun edecek mi, parasının hakkını verecek mi diye. En fazla 40 bin TL bütçem var. Samsung Galaxy S25 FE’ye baktım fakat pek içime sinmedi. Samsung Galaxy S24 için de eskimeye başladığını düşünüyorum.

Telefonu kullanım amacım günlük kullanım; Instagram’da Reels izlemek ve telefonla konuşmak. Onun dışında neredeyse kullanmıyorum. Kamera benim için çok önemli değil, çekmesi yeter.

Bir arkadaşım Xiaomi 15T almış, güzel olduğunu söylüyor. 30 bin TL civarında. Samsung Galaxy S24+ da aklımda var ama kararsızım.

Şimdiye kadar hep Android kullandım, iOS’u merak ediyorum. Boyut olarak ise küçük telefonları tercih önceliğimdir.

Aslında pazartesi Apple iPhone 16e almayı planlıyordum fakat aklıma takılıyor: Beni memnun edecek mi, parasının hakkını verecek mi diye. En fazla 40 bin TL bütçem var. Samsung Galaxy S25 FE'ye baktım fakat pek içime sinmedi. Samsung Galaxy S24 için de eskimeye başladığını düşünüyorum.

Telefonu kullanım amacım günlük kullanım; Instagram'da Reels izlemek ve telefonla konuşmak. Onun dışında neredeyse kullanmıyorum. Kamera benim için çok önemli değil, çekmesi yeter.

Bir arkadaşım Xiaomi 15t almış, güzel olduğunu söylüyor. 30 bin TL civarında. Samsung Galaxy S24+ da aklımda var ama kararsızım.

Şimdiye kadar hep Android kullandım, iOS'u merak ediyorum. Boyut olarak ise küçük telefonları tercih önceliğimdir.

S24 ile S25 FE aynı çipi kullanıyor. S24'e eskimeye başladı demeniz garip.
Yani 16e yerine S24 güzel alternatif olabilir ekran, ikinci ve üçüncü kamera (geniş açı ve telefoto) önemliyse.

S24 ile S25 FE aynı çipi kullanıyor. S24'e eskimeye başladı demeniz garip.
Yani 16e yerine S24 güzel alternatif olabilir ekran, ikinci ve üçüncü kamera (geniş açı ve telefoto) önemliyse.

Hocam daha ne olduklarını bile bilmiyorum dediğim gibi kamerayı ara sıra köyde fotoğraf çekmek ve QR kod okutmak için kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam daha ne olduklarını bile bilmiyorum dediğim gibi kamerayı ara sıra köyde fotoğraf çekmek ve QR kod okutmak için kullanıyorum.

Sizin kararınız ben olsam S25 FE alırdım daha iyi bataryaya sahip olduğu için. Ama çok aktif kullanım yoksa S24 de işinizi görür.
Açıkçası çok ucuz telefon gibi durup pahalı olan bir telefon almazdım.
Yine sizin tercihiniz.16e de alabilirsiniz hepsi kullanımınıza hitap eder.

Uzun pil ömrü, daha büyük ekran isterseniz S24+, küçük ekran ama daha az pil ömrünü sorun etmezseniz S24. S24+, 25 FE'den daha mantıklı.

Merakin varsa 16e'yi al gitsin. Hevesini attiktan sonra satarsin minimum zararla. Yine Android'e gecebilirsin begenmezsen. Begenirsen kullanmaya devam edersin.
Muhtemelen öyle yapacağım hocam.

Uzun pil ömrü, daha büyük ekran isterseniz S24+, küçük ekran ama daha az pil ömrünü sorun etmezseniz S24. S24+, 25 FE'den daha mantıklı.
Hocam 16e almanızı pek önermem standart eski bir iPhone'un tasarımlarınu barındırıyor ve "Lite" bir cihaz. Ben olsam S25 FE alırdım ama tercih sizin.
Sizin kararınız ben olsam S25 FE alırdım daha iyi bataryaya sahip olduğu için. Ama çok aktif kullanım yoksa S24 de işinizi görür.
Açıkçası çok ucuz telefon gibi durup pahalı olan bir telefon almazdım.
Yine sizin tercihiniz.16e de alabilirsiniz hepsi kullanımınıza hitap eder.
Bilemiyorum hocam çok kararsız kaldım s24 ile s25 fe arasında bir fark göremedim boyut olarak ayrıca s24 parmak izi sensörü daha iyi ayrıca küçük ekran tek elle kullanım için istiyorum
s24+ pek kararsızım o fiyata zor çıkıyorum eğer samsung alacaksam ya s25 fe yada s24 alacağım.

Merakın varsa 16e yapıştır, hoşuna gitmezse fark ödeyip S24 serisine yönelirsin, biraz dâhâ çıkarım dersen Oneplus 15R - Magic 7 Pro - S25 Plus gibi modellere bakarsın.