Gwyn

Uzman
Herkese merhaba,

30.000 TL civarında bir laptop almak istiyorum ama araştırdığım her modelde illaki bir sorunla karşılaşıyorum. Kiminde ekran kartı arızası çıkmış, kiminde anakart yanmış. Bazıları çok ısınıyor, menteşe sorunu yaşayanlar da var.

Bir yandan performanslı olsun istiyorum, oyun da oynuyorum arada ama öbür yandan uzun ömürlü ve sağlam bir cihaz olsun istiyorum. Bütçeyi zorluyorum ama içime sinen bir model bulamıyorum.

Bu fiyat bandında alıp memnun kaldığınız, kronik sorunu olmayan bir model var mı? Önerilerinize açığım, şimdiden teşekkürler 🙏

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese merhaba,

30.000 TL civarında bir laptop almak istiyorum ama araştırdığım her modelde illaki bir sorunla karşılaşıyorum. Kiminde ekran kartı arızası çıkmış, kiminde anakart yanmış. Bazıları çok ısınıyor, menteşe sorunu yaşayanlar da var.

Bir yandan performanslı olsun istiyorum, oyun da oynuyorum arada ama öbür yandan uzun ömürlü ve sağlam bir cihaz olsun istiyorum. Bütçeyi zorluyorum ama içime sinen bir model bulamıyorum.

Bu fiyat bandında alıp memnun kaldığınız, kronik sorunu olmayan bir model var mı? Önerilerinize açığım, şimdiden teşekkürler 🙏

https://www.akakce.com/oyun-bilgisa...ssd-rtx4050-16-notebook-fiyati,671089977.html daha oyun bazlı

Her yaşanan sorun sende yaşanacak demek değil. Teknolojik her üretilen alet kusursuz üretilmiyor hocam. Ne tür bir laptop istediğin de önemli.

Bu bütçede alacağın bir iş bilgisayarının 60Hz olması kötü olur. Ağır oyun oynamayacaksın ama en azından 4050 içeren Lenovo LOQ'lara bakabilirsin. Ağırlığı olacaktır tabii. Benimki sadece tecrübeye dayalı.

14 inç OLED ekranlı herhangi bir laptop alabilirsiniz çoğu "business" serisi olduğu için malzeme kaliteleri gayet iyi olur. Bunlar genellikle APU'ya da en fazla 2050 ekran kartlı laptoplar olacağı için oyun performansları grafiksel ağırlıklı oyunlarda düşük olur ama diğer işler için gayet yeterli olur. Yüksek grafikli oyunlar oynayacaksanız da eğer en azından 100 Mbps internetiniz varsa GeForce NOW gibi üyelikler ile rahatça oyun oynayabilirsiniz.

Bu bütçede alacağın bir iş bilgisayarının 60Hz olması kötü olur. Ağır oyun oynamayacaksın ama en azından 4050 içeren Lenovo LOQ'lara bakabilirsin. Ağırlığı olacaktır tabii. Benimki sadece tecrübeye dayalı.
LOQ şu an sorun yaşanması ihtimali en yüksek cihazlardan Nitro 16 daha iyi bence. Anakart problemi diye araştırırsanız bulursunuz özellikle 12450HX olanlar.