Bütçe
30. 000 TL
Hocam kesinlikle PS5 Slim. Slim daha küçük ve sorunsuz model. CD girişi yok ekstra almanız şart değil. Sony oyunları muazzam boş verin Xbox'ı. Zaten tüm oyunlarını PlayStation'a getiriyorlar. Ama Sony oyunlarını Xbox'a vermiyor.
Ekleme yapayim Gran Turismo ve Bloodborne gibi basyapitlar PC'ye bile gelmedi ki Xbox'a gelsin. Katiliyorum size.

O zaman PS5 Slim Digital daha mantıklı olur. Sağ olun peki televizyon 2-4 k olmasa pek sorun olur mu?

Yani tam performans alamazsiniz goruntu kalitesi olarak. Ben de burada laptopu kullanmiyorsaniz satmanizi onerip PC alin derim. Cunku 4K-2K oynamayacaksaniz PS5'in pek mantigi yok. Iki cihazi da 1080P'de karsilastirdiginiz da PC cok daha avantajli cunku istediginiz her şeyi yapabiliyor olacaksiniz.

Yani tam performans alamazsiniz goruntu kalitesi olarak. Ben de burada laptopu kullanmiyorsaniz satmanizi onerip PC alin derim. Cunku 4K-2K oynamayacaksaniz PS5'in pek mantigi yok. Iki cihazi da 1080P'de karsilastirdiginiz da PC cok daha avantajli cunku istediginiz her şeyi yapabiliyor olacaksiniz.

Televizyonun 2-4 k olduğunu nasıl anlarim?

Xbox'in hiçbir mantigi kalmadi. Game Pass 800 TL oldu ki PlayStation'un katalogu hem daha guzel hem de cok daha ucuz. Slim daha ince ve kucuk bir kasa. Zaten fat kasa satilmiyor artik.

800 TL'ye halen muazzam oyunlar sunduklarını hatırlatmak isterim. Genel olarak daha fazla oyun var aynı zamanda, çoğu türden oyun olmasınıda söylemek isterim. Özel oyun diye bir şey kalmadı artık, konsol savaşları zaten bitti.

@Antibiyotik özel oyunları oynamadığınız için PS almanızı öneririm ama, ileride değiştirmek isterseniz 2. el bir Xsx'de güzel olacaktır.

Game Pass aboneliği konsol dışında Avantajlar'da sağladığı için genel olarak daha mantıklı.

Televizyonun 2-4 k olduğunu nasıl anlarim?
Kutusunda yazar hocam ya da modelini ogrenip internetten arastirin.

800 TL'ye halen muazzam oyunlar sunduklarını hatırlatmak isterim. Genel olarak daha fazla oyun var aynı zamanda, çoğu türden oyun olmasınıda söylemek isterim. Özel oyun diye bir şey kalmadı artık, konsol savaşları zaten bitti.

@Antibiyotik özel oyunları oynamadığınız için PS almanızı öneririm ama, ileride değiştirmek isterseniz 2. el bir Xsx'de güzel olacaktır.

Game Pass aboneliği konsol dışında Avantajlar'da sağladığı için genel olarak daha mantıklı.
Daha fazla oyun var olabilir ancak PS Plus'daki oyunlar cok daha kaliteli bana gore. Ozel oyun nasil kalmadi anlamadim hala Xbox'a cikmayan PS Exclusive oyunlar mevcut. PC'ye bile gelmeyenler var.

Kutusunda yazar hocam ya da modelini ogrenip internetten arastirin.

Daha fazla oyun var olabilir ancak PS Plus'daki oyunlar cok daha kaliteli bana gore. Ozel oyun nasıl kalmadi anlamadim hala Xbox'a cikmayan PS exclusive oyunlar mevcut. PC'ye bile gelmeyenler var.

Sonuç olarak çıkıyor hepsi, emin olun yakın zamanda özel oyun devride bitecek zaten. Kaliteliden kastınız grafiği güzel oyun olmaz hocam. 2D grafikli onlarca oyun var şaheser olan Game Pass üzerinde mesela.

Sonuç olarak çıkıyor hepsi, emin olun yakın zamanda özel oyun devride bitecek zaten. Kaliteliden kastınız grafiği güzel oyun olmaz hocam. 2D grafikli onlarca oyun var şaheser olan Game Pass üzerinde mesela.
Ben 2D tarzi oyunlar hic sevmedigim icin bu yorumu yapiyorum hocam. Ayrica cikmayan ve cikmayacak oyunlar da mevcut benim bildigim Gran Turismo ve Bloodborne mesela. Belki daha vardir.

Ben 2D tarzi oyunlar hiç sevmedigim icin bu yorumu yapiyorum hocam. Ayrica cikmayan ve cikmayacak oyunlar da mevcut benim bildigim Gran Turismo ve Bloodborne mesela. Belki daha vardir.

İşte oyunlar Grafik'den ibaret değil, bu kafa yapısı ile yaklaşırsanız olmaz zaten.

En azından 2K(ki bence 4K şart) monitörünüz yoksa PS5 veya Xbox Series X almanızın bir manasını görmüyorum. O cihazın olayı zaten yüksek çözünürlükte ekonomik oyun oynamak. Yoksa 1080P'de oyunu 20K'ya alacağınız PC'de de rahatlıkla PS5 kalitesinde oynarsınız. İkinci olarak "bütçe" mantığınız varsa Xbox şu an oyun satın alma bakımından daha geniş ve "ucuz" bir kütüphaneye sahip olsa da zam gelmeyeceği kesin değil, PS5 ise direkt pahalı.

Benim tavsiyem 25-30k bandında bulabileceğiniz en az 4060 ekran kartlı bir 2. el sistem almanız olur. Emin olun konsollardan daha çok tatmin eder. Yok diyorsanız ki illa konsol alacağım o zaman kesinlikle ya 2. el bakın ya da yurt dışından getirin. Yurt dışında dijital PS5 14K'ya falan gelirken burada neredeyse %50 fazlasını vermeyin.

Bu yorumlarımı oyun bilgisayarı olmayan ve onun yerine Xbox Series S+ PlayStation 5 kullanan birisi olarak yaptığımı da belirtmek istiyorum.