Bütçe
30.000 TL

Sipse

Çalışkan
GTA 6 için 2K OLED arıyorum, en son bu modelde kesinleştim. Sizce bu model alınır mı? OLED yanması oluşur mu? OLED yanması olursa garantisi oluyor mu?

Doğru kullandığınız sürece kısa sürede yanma ihtimali yok gibi bir şey. Zaten 3 yıl yanma garantisi veriyorlar. Model alınır.

Tandem WOLED olarak geçiyor, hem yeni nesil hemde Tandem olması sayesinde yanma riski minimize edilmiş durumda. Cihazın OLED yanması ile ilgili koyduğu özellikleri kullanır üstüne bir kaç şeye dikkat ederseniz uzun yıllar sorunsuz kullanırsınız. 3 yıl boyunca yanma dahil garantisi mevcut. Eğer kampanya bitmediyse ASUS okula dönüş kampanyası ile birlikte bu modelde 2750 gibi bir tutarın iadesini alabiliyorsunuz.

Gray banding olayına ne diyorsunuz hocam her OLED monitör modellerinde var mı? Sadece ASUS'a özel bir durum mu?
Woled veya Tandem Woled olan monitörlerde olan bir durum, ASUS özel değil yani. Kimisi piksel temizleme yaptıkça azaldığını belirtmiş. Ben canlı renkler istediğimden ve takıntılı olduğumdan Gray banding rahatsız eder diye QD-OLED aldım daha yeni.

MSI MAG 272QPW QD-OLED önerirmisiniz peki?
MSI' da 272, 273, 274 diye modeller mevcut. Bunlar kağıt üzerinde aynı özellikleri gösterse de performans olarak ne farkları var bilmiyorum, belki üretim yılı ile ilgilidir. Aralarından bir tanesini önermiyorlardı, Reddit'te vesaire kötü yorumları vardı. Hangisi olduğunu bilmediğimden bir şey diyemeyeceğim. Fakat bir arkadaşım bu modellerin 360Hz olanını kullanıyor o memnun. Bende geçtiğimiz ay ASUS XG27ACDMS modelini aldım memnunum.